maanantai 30. toukokuuta 2016

Long time no see

Kolme yötä poissa kotoa ja niin paljon tapahtunut sillä välin!

Suopursu on aloittanut ihanan metsäisentuoksuisen kukintansa.

Vaikka olen valittanut, etteivät atsaleat tai rodot kuki, niin ehkä olen ollut vain liian aikaisessa valitukseni kanssa. Revontuliatsalea Mandarin lights kukkii näin rohkeissa väreissä.

Taustalla alppiruusu "Eino" on avaamassa purppuranpunaisia kukintojaan.

Metsäpuutarhassa päänvaivaa aiheuttaa tämä kasvi. En tätä ole tänne istuttanut, enkä löytänyt Luontoportin tunnistusohjelmastakaan. En saa millään päähäni, mikä tämä voisi olla. Jos joku tietäväinen lukija tunnistaa, niin armahtakaa päätäni ja kertokaa.

Alppikärhö alkaa parin vuoden jurotuksen jälkeen näyttää todellista kauneuttaan.

Kivikossa on käynyt suuria katoja tänä talvena. Rakkaat punakissankäpäläkasvustoni ovat lähes kokonaan kadonneet. Myös mehitähdet sekä monet maksaruohot ovat poissa. Onneksi sammalleimut jaksavat ilahduttaa.

Tämän kevään iloisia yllätyksiä on myös tämä puolivillistä nurkkauksesta upeaan kukintaan rävähtänyt ruusukvitteni. Pari vuotta sitten raivastin tänne kulkureittiä ja käyttelin oksasaksia aika rajulla otteella. Silloin olen huomaamattani kasvin leikannut maata myöten pois ja rakentanut viereen polun kalliolle kulkemista varten. Sittemmin tämä nurkkaus on saanut olla rauhassa ja nyt tuijan takaa kohtasi näin upea näky.

Ikävän yllätyksen kotiinpaluussa aiheutti männyt siitepöly. Koko piha on verhottu viherkeltaiseen huntuun. Nyt olisi pieni kevätsade paikallaan.


2 kommenttia:

  1. Onkohan tunnistamaton kasvi sinivuokko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin joku muukin arveli ja kyllähän se varmaan onkin. Toivottavasti kukkii keväällä. Hauskaa, että se on ilmestynyt jostain tänne ja kiitos avusta!

      Poista