keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Ajatuksenlukua puutarhaostoksilla

Kävin pitkästä aikaa Plantagenissa hiihtoloman kunniaksi. Lähin sijaitsee 10 km kotiovelta, mutta liian monimutkaisen reitin päässä minun makuuni, joten käyn siellä todella harvoin. Taaskin ajoin oikean liittymän ohi kahdesti ja pyörin tyhmänä kahdeksikkoa ylös ja alas ramppeja moottoritielle :D Toisaalta hyvä juttu, ettei sinne tule joka viikko ajettua, sillä samoin kuin Ikeassa, nämä plantagenilaiset osaavat lukea ajatukseni ja täyttää hyllyt tavaroilla ja kasveilla, joita en vielä edes itse tajunnut tarvitsevani.
Otetaan ensimmäinen esimerkki. En todellakaan kaivannut tällaista metallista häkkyrää saati edes tiennyt että tällaisia on olemassa, mutta kun näin tämän tajusin, että juuri tällaisen tarvitsen. Ehdottomasti.
 Peikonlehti oli myös pakko saada sekä siihen uusi suojaruukku.
Pieni tyräkkihän kruunaisi kukkaikkunani. Onneksi plantagenilaiset olivat sen tajunneet. Mistä ne myös tiesivät, että juuri tällaiset ruukut sopivat täydellisesti messinkisiin flamingoihini ruokasalissa!
Sama tapahtui minimehikasvien kohdalla. Juuri minimehikasveja kuistilla kituvat mehikasvi-istutukset tarvitsivat! Täydellistä!
Niitäkin oli niin montaa eri lajia, että oli pakko ostaa aika monta. No, näistä riitti sitten myös toiseen istutukseen.
Muratteja on nurkat pullollaan, mutta plantagenilaiset tiesivät, että juuri tällainen ympyrän muotoon istutettu sopisi loistavasti kevätkukkien seuraksi kuistin hyllylle.
Hyvin monta samanlaista valaistumista kokeneena pääsin vihdoin  sitruunapuihin asti (alkuperäinen syy miksi lähdin Plantageniin), mutta kärry oli jo niin täynnä, ettei puu yksinkertaisesti mahtunut kyytiin. Tyytyväisenä ostoksiini lähdin kotiin melkein suorimman reitin kautta. Täytyy palata pian ostamaan se sitruunapuu.

8 kommenttia:

 1. :D Onneksi jäi se sitruunapuu vielä ostamatta, jotta on hyvä syy mennä pian uudelleen. :) On se kumma, ettei sitä aina itsekään tiedä, mitä ehdottomasti tarvitsee, ennenkuin sen löytää. ;) Minullakin on Peikonlehti ja se on ihana kasvi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jäi😁. Sinne jäi monta muutakin juttua, jotka täytyy varmaan napata ensi kerralla sitruunan kaveriksi. Peikonlehti on kyllä kivan rehevä huonekasvi. Toivottavasti pysyykin sellaisena mun hoidossani.

   Poista
 2. Oi ei, miten ihana reissu! Sulla on nyt hyvä syy palata sinne kauppaan toiste kun ei sitruunapuu mahtunut kärryyn eikä päässytkään teille ;) Minä kävin viikonloppuna Viherlandiassa, mutta tällä kertaa ostin hyvin maltillisesti. Mahtuivat lapset vielä paluukyytiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelin viisivuotiaani mukaan lupaamalla, että hän saa matkustaa kärryjen alatasolla. Jossain vaiheessa piti hänet sieltä häätää, kun tavarat eivät enää mahtuneet ylätasolle. Mahtui lapsi sentään kotimatkalla autoon😁. Ja korvauksena tästä käytiin kotimatkalla syömässä laskiaispullat.

   Poista
 3. Haha, hyvät ostokset! Mutta ääni vielä toiselle reissulle ja sitruunapuulle! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tälle varmaan jatko-osa tulee. Sitruunasta olen niin kauan haaveillut. Ehkä odotan vähän, että tulee lämpimämpää. Olen ajatellut yrittää sitruunan talvettamista kuistilla, mutta ehkä olisi varmempi totuttaa se uuteen paikkaansa kun kuisti rupeaa olemaan +10 asteinen. Vai pärjäisiköhän se huoneenlämmössä?

   Poista
 4. Ihanat ostokset! Mistä ne siellä Plantagenissa aina tietääkin, mitä puuttuu :D Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain ne aina tietää, mitä haluan😊. Hyvää viikonloppua!

   Poista