perjantai 7. huhtikuuta 2017

Hedelmäsalaattia omalta kuistilta

Viikuna teki taas paljon raakileita. Se on kyllä jännä kasvi. Kukintaa ei koskaan näy, vaan pienet hedelmänalut ilmaantuvat kuin tyhjästä. Nyt pitäisi muistaa kastella tasaisesti, ettei se suutu ja pudota niitä kesken kaiken. Olen viikunasta hedelmiä aiemminkin saanut, mutta ei ne kyllä kovin hyvältä maistuneet. Ehkeivät olleet täysin kypsiä.
Persikan kukinta kuistilla alkaa valitettavasti olla ohi. Vielä viimeisiä vaaleanpunaisia terälehtiä putoilee kuistin lattiakiville. Voih, tätä ihanuutta täytyy taas odottaa vuosi. Ilokseni pieniä hedelmänalkuja näkyy puussa runsaasti.
Näin tosin oli viimekin vuonna, mutta puu varisti yksi toisensa jälkeen kaikki raakileet, kunnes jäljellä oli vain yksi. Sen puu kasvatti kypsäksi, mutta kuten aiemmin kerroinkin, en ehtinyt persikkaa maistaa, kun se yht´äkkiä katosi.  
Tänä vuonna siirrän persikkapuuni ruukusta pergolan eteen kasvamaan. Toivottavasti puu ei ota tästä nokkiinsa, vaan kasvattaisi minulle muutaman hedelmän maistettavaksi.
Odotan kovasti postilähetystä, jossa hedelmäsalaattini muut ainekset saapuvat. Saapuvaksi odotan banaania, kiiviköynnöstä, sitruunaa sekä aprikoosia.  Ehdotin eilen miehelleni koko ison alaterassin lasittamista pakkasettomaksi tilaksi, jotta sinne mahtuisi vielä lisää hedelmäpuita. Vastaus oli Ei. Toistaiseksi. Kaikkihan me tiedämme, että "ei" on "ei" vain niin kauan kun se "ehkä":n kautta jonain päivänä onkin "no ok sitten, jos se on niin tärkeää". :D
Muistakaahan käydä osallistumassa blogini 1-vuotisarvontaan!
 

6 kommenttia:

 1. Kannatan ehdottomasti isoa lasitettua terassia! Jo pelkät sitruspuut veisivät yhden terassin ja sitten olidi persikat, aprikoosi... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja banaani voi kasvaa kolmimetriseksi😁 Ja kiivi 8metriseksi. Kyllä nyt olisi paras alkaa laajennuspuuhiin. Lisäksi täytyy varmaan palkata hoitaja hedelmäpuilleni, sillä vietän kesät aina saaressa. Tai sitten täytyy pakata puut mukaan😂.

   Poista
 2. Oi, miten ihania, eksoottisia kasveja! Iso lasitettu terassi olisi kyllä mahtava. Minäkin olen sellaista miehelleni ehdotellut, ja vastaus on nyt viime kerroilla ollut, että katsellaan tässä lähivuosina (aluksi vastasi, että ei), joten toivoa sen suhteen on. :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan innostunut näistä kasveista, joita voin talvettaa lasitetulla kuistilla. On tosi hauskaa voida seurailla niitä talvellakin. Olen vaan innoissani hamstrannut liikaa kasveja kuistille ja ensi syksynä täytyykin käydä kova harkinta, mitkä kasveista pystyn talvettamaan kuistilla. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja minua viehätti suuresti Ei sanan vaihtuminen ehkän kautta jopa Ookooksi. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiva kun kävit kurkkaamassa. Minulla on näissä puutarhaideoissa aika kova tahti, joten sallin kyllä miehelleni hieman totutteluaikaa.

   Poista