torstai 17. toukokuuta 2018

Karkkimaa vai valkoinen viileys?

Ruusutarhasta tulee tällä hetkellä mieleeni karkkimaa. Tai jotkin lastenkutsut. Värejä on ehkä vähän liikaa.
Osa tulppaaeista on valtavia! (pahoittelen puutarhurin mutaisia käsiä)
 Valkoisessa puutarhassa tulppaanit muodostavat niin ihanan rauhallisen tunnelman.
 Voiko kauniimpaa ollakaan?
Viime syksynä, kun tilailin tulppaaneita oli pinkki-oranssi -olo. Kevään tullen olen taas kaivannut vähän vaaleampia ja rauhallisempia värejä. Miten sen voisi tietää syksyllä, millaisista väreistä pitää keväällä??? Tulppaaneilla on helppo vaihtaa vuosittain sävyjä, kun ne yleensä taantuvat muutamassa vuodessa.
Paitsi keltaiset tulppaanit, jotka istutin varmaan viisi vuotta sitten ja jotka vain komistuvat koko ajan! Onneksi tähän on helppo ratkaisu. NIPS NAPS! Tunnelma ruusutarhassa rauhoittui heti, kun kirkuvan keltaiset tulppaanit poistuivat.
 Maljakossa ne eivät näytä yhtään hullummilta

10 kommenttia:

 1. Miten ihana tulppaanikimppu omasta puutarhasta! Minusta tuo oranssi-pinkki yhdistelmä on aivan tajuttoman ihana. Mutta onhan se totta, että syksyllä voi olla ihan eri värimaku kuin puoli vuotta myöhemmin keväällä :-D Toisaalta tuo vaaleanpuna-valkoinen lopputulos on ihanan raikas. Mutta itse kaipaan keväällä värejä, ja oikeastaan aina muulloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaihtelee nämä värimieltymykset aika tiheään. Yleensä pidän voimakkaista väriyhdistemistä. Ehkä ensi keväänä pidän tuosta keltaisestakin. Nyt toisaalta malttoi kerrankin leikata pihasta kunnon kimpun sisälle.

   Poista
 2. Onpa runsasta ja kaunista tulppaanien kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin näyttävät kukkivan. Ja kaikki samaan aikaan. Siltä ainakin tuntuu, että aikaiset ja myöhäiset kukkivat kaikki.

   Poista
 3. Nyt nautitaan tulppaaneista, talven jälkeen saa olla myös väriä!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti tulppaaneja :) Juuri tuon taantumisen takia en ole tulppaaneista niin innostunut, mutta kyllä niitä silti joitain pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat vähän kuin kesäkukkia, jotka täytyy aina istuttaa uudelleen. Tosin osa vanhoista lajeista voi kestää vuosikymmenestä toiseen. Myös luonnonlajit kestävät ja lisääntyvätkin kivasti.

   Poista
 5. Ompa sinulla tulppaaneja. Itse en ole niitä kasvattanut ollenkaan ,mutta jostain niitä on meidän rivarille tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilailin vähän hollannnista syksyllä :) Ja on noista osa vanhojakin. Tulppaaneissa on parasta helppous ja mahtava valikoima värejä.

   Poista