sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Virkattuja amppeleitaMinulla oli viikonloppuna mökillä erikoinen ongelma. Minulla ei ollut mitään, mitä olisi pitänyt tehdä puutarhassa. Tänä kesänä ei ole tarve perustaa uusia istutusalueita, kasvihuone oli pesty, polut ja nurmikko haravoitu, suorakylvöt odottivat vielä maan lämpenemistä. Kitkemistäkään ei juurikaan ollut, sillä jätän kevään ensimmäiset nokkoset ja voikukat yleensä aikaisten perhosten ja pörriäisten iloksi. Kummallista kerrakseen. Aurinko paistoi ja olin saanut tuotua ja koottua uudesta terassisohvasta sopivasti kaksi palasta. Täydellinen paikka virkata amppeleita.
Kaverini lahjoitti minulle kaapistaan pyörimästä pari rullaa kalastajanlankaa ja olen siitä kotona virkkaillut silloin tällöin pieniä amppeleita, joita olisi tarkoitus ripustaa vanhoihin omenapuihin. Nyt päätin vähän tuunata tällaisia varastosta löytyneitä muovisia isompia amppeleita, joita tulee välillä kesäkukkien mukana.
Minulla ei ollut mitään ohjeita, vaan virkkailin ensin pohjaa varten ympyrää pitkillä pylväillä ja sitten tein mitä mieleen juolahti. Välillä piti sovittaa nuttua purkin päälle.  
Keksin myös loistavan apuvälineen. Kun talouspaperirullatelineeseen asettaa kalastajalankarullan, helpottuu langan käsittely huomattavasti.
Amppeli numero kaksikin valmistui melkein. Sitten on enää yksi muoviamppeli nuttua vaille ja saan ripustaa koko kolmikon sisäpihan terassille. Sinne haluan tänä kesänä sellaista romanttista mummolahenkeä. Keinustuoli sieltä löytyy jo ja pelargoneja ja begonioita tuon sinne vähän ajan päästä. Mutta entäs mitä laittaa näihin amppeleihin?
Mitä amppelikukkia sinä laittaisit puolivarjoiselle terassille? Paljon kukkivia, romanttisia ja mummolahenkisiä.

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kun saa hyödynnettyä jo olemassa olevia purkkeja ja tehtyä niistä vähän kauniimpia. Virkkaus on myös tosi rentouttavaa puuhaa.

   Poista
 2. Voi että miten ihana! Ja miten ihana maisema terassilta ♥
  Olisiko lumihiutale hyvä, se on sellainen nätti ja hyvin kukkiva, pitsiin sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Nyt olen vihdoin saanut lempipaikkaani hommattua sohvan! 60-luvulla, kun mökki on rakennettu, istuttiin ryhdikkäästi kovilla penkeillä 😊. Nyt mua ei saa uudelta sohvaltani kovin herkästi liikahtamaan. Voisin kyllä antaa lumihiutaleelle uuden mahdollisuuden. Se sopisi kyllä pitsiin.

   Poista
 3. Todella kaunis amppeli, aivan ihana idea! Lumihiutaletta ehdottaisin minäkin tai orvokkeja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se liila lumihiutale voisi kyllä sopia. Ja miksei yhteen vaikka niitä riippuvia orvokkejakin. Ne voisi jo hyvin laittaa uloskin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Ja tosi helppoja tehdä. Ja lähes ilmaisia 😉. Siitä vaan koukku käteen.

   Poista
 5. Kauniita amppeleita. :) Amppelidiana vois olla nätti tuon virkatun pitsin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin heti googlata amppelidiana. Ei ole tuttu entuudestaan. En kauheasti tunne kesäkukkia, joten vinkit ovat tosi tervetulleita.

   Poista
 6. No hitsi kun just lahjoitin kaikki muoviset amppelit eteenpäin! Näinhän niistä olisi saanut silmälle mukavamman näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hö! Mäkin viime vuonna melkein vein nuo muovikeräykseen, mutta onneksi niillekin tuli nyt käyttöä.

   Poista
 7. Hienosti tuunattu. Minäkin olen huono ehdottamaan mitä kukkia olisi mutta ehkä belliksiä ja orvokeita samaan ruukkuun. Huono puoli on se ettei bellikset kuki koko kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ja bellikset olisivat kyllä ihanan keväinen yhdistelmä. Ja voisihan kevätamppelin uusia kesäkukkiin vähän myöhemmin, kun kukinta on ohi ja istuttaa bellikset ja orvokit maahan.

   Poista
 8. Tosi upeita! Mietinkin, millaisen amppelin laittaisin pihamme lastennurkkaan. Kiitos mainiosta ideasta! :) Nyt vaan pitää etsiä joku virkkausohje. En ole virkannut vuosiin enkä ole koskaan ollut siinä mitenkään erityisen haka..

  Miten olisi nukenkaulus tai verenpisara amppeleihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän virkattuihin amppeleihin ohjeita löydy kun vaan googlettaa. Näissä on se hyvä puoli, että ovat helppoja tehdä ja kun ruukun paino kuitenkin venyttää amppelin muotoonsa, niin ei ole niin kauhean tarkkaa, kuinka siististi virkkaa :) Nukenkauluskin on minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyypä etsiä tietoa siitäkin.

   Poista