sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Ötökän elämää

Olen vaihtanut lomailussani isomman vaihteen päälle. Kulunut viikko meni vielä laittaessa mökkiä ja sen puutarhaa juhannuskuntoon. Kun juhlat eilen olivat ohi ja loputkin vieraat lähteneet, nukuimme koko perheen voimin parin tunnin päiväunet. Sen jälkeen alkoi täysin joutilas lomailu. Tänään on ollut mahtava hellepäivä, jota olen viettänyt lähinnä ötököitä tuijottaen. Välillä luin vähän kirjaa ja katselin vaihtelun vuoksi kirjosieppojen syöttötouhuja. Sitten tuijotin taas kimalaisia. Täytin lapsille pienen uima-altaan pihaan ja sitten taas katselin niittyä. Täydellistä pääntyhjentämistä ilman minkäänlaista tavoitetta tai tarkoitusta.
Kulta- tai kuparikuoriainen (en osaa tunnistaa) pörräävät mielellään niityllä. Niiden ravintoa ovat heteet.
 Tätä kaveria yllä en huomannut edes kuvaavani. Täytyy kaivaa hyönteiskirja esiin.
 Maksaruohossa oli parhaimmillaan kymmenen kimalaista yhtä aikaa.
 Lehtosinilatvat ovat mirrinmintun ohella suosikkiperennoja hyönteismaailmassa.
 Pioneissa on tilaa pörrätä.
Luulin lehdistöstä, että tässä kasvaa jokin kurjenpolvi, mutta mikä ihanuus tämä olikaan. Taitaa olla tarhakullero. Olisiko Alabaster tai New Moon?
Huomenna ajattelin tehdä vähän linnunpönttöjä. Nyt täytyykin taas ilta lepäillä, niin jaksaa :D

12 kommenttia:

 1. Pörriäisillä onkin nyt ruhtinaallisesti paikkoja, missä pörrätä:) Ostin viime vuonna New Moon -kulleron (näyttää samalaiselta kuin kuvassasi9, mutta vielä ei jaksanut kukkia... Tämä juhannus on ollut tosi hyvää akkujen latailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörriäisiä on onneksi piha täynnä. Jokunen perhonenkin liiteli pihassa tänään. Minulla on niin onneton kirjanpito puutarhojeni kasveista, että välillä harmittaa.Vaikka syksyllä tuon todennäköisesti olen istuttanut, en muista yhtään.

   Poista
 2. Kullero näyttää kovasti samanlaisenla kuin minun 'New Moon'. Tosi kaunis ja kestävä kuten muutkin kullerot.

  VastaaPoista
 3. Sekoitan pakkaa, ja kerron että minulla kasvaa kullero 'Cheddar Gold', joka näyttää myös hyvin samalta kuin vaalea kullerosi :)

  Olet oivaltanut loman tarkoituksen nyt ihan täysillä - se on pään tyhjennystä varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Lisää ehdokkaita peliin. Täytyykin selata vanhoja blogipostauksiani, jos olisin sattunut kirjoittamaan, mitä olen istuttanut.

   Poista
 4. Kuulostaa ihan täydelliseltä loman vietolta! Ihanaa, että osaat ottaa noin rennosti. <3 Ötököiden puuhia on kiva seurata, etenkin kun ne tuppaavat viihtymään kauniissa kukissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana lomailla tekemättä yhtään mitään. Tänään tosin tehtiin vähän linnunpönttöjä ja huomenna pitäisi käväistä kaupungissa. Ehkä käväisen myös taimikaupoilla hakemassa muutaman ötökkäkasvin lisää.

   Poista
 5. Mukavaa rentoa lomaa sinulle! Kiva kun pörriläisillä on hyviä kukkapaikkoja puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukkia saisi aina olla enemmänkin. Sekä pörriäisille että itselle.

   Poista
 6. Ei kai vaan vahingossa kuvaamasi ötökkä ole liljakukko. Onko liljoja lähettyvillä ? Kaunis on niittysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että on liljakukko. Niitä ei ole koskaan täällä näkynyt. Ötökkäkirjasta itseasiassa löysin tuon nimen, mutta unohdin sen taas :D Joku, joka pyörii kukissa ja samalla myös pölyttää, eli ihan hyötykaveri.

   Poista