sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Tulppaaneja äidille

 Tilaamani rautakeinu valkoiseen puutarhaan saapui juuri parhaiksi ja ehdin sen naapurin äidin kanssa koota sopivasti niin, että sain äitienpäiväkahvini juoda siinä keinutellen. Viitisen minuuttia siinä maltoin istua. Sitten piti alkaa kitkeä nokkosia valkoisen puutarhan taustalta ja istuttaa sinne pihajasmike, jotta naapurin punainen vaja peittyisi joskus näkyvistä.
 Valkoisessa puutarhassa on sekamelska erisävyisiä ja -kokoisia tulppaaneja ja muita sipulikukkia. Erityisesti kermanväriset ja vihreäraitaiset tulppaanit ovat mieleeni.
 Riippukeinun vieressä on alkamassa värikkäämpi kukinta: pinkkiä, oranssia ja lohenpunaista.
 Persikkapuun kukinta vaan kaunistuu ja kaunistuu. Se on muuttunut pinkimmäksi. Onneksi laitoin senkin alle tulppaaneja viime syksynä. Ne sopivat joka paikkaan.
 Kärhökäytävän varrella on tänä keväänä violettia. Hyvin tulppaanit yhden vuoden kukkivat varjossakin.
 Saniaistarhaa vastapäätä on punainen penkki. Olen tykännyt todella tästä tummanvihreän ja punaisen yhdistelmästä. Miksiköhän en ole punaista ennen puutarhassani käyttänyt?
Ruusutarhassa mennään tutun romanttisissa tunnelmissa myös tulppaanien suhteen. Helmililjat ja lemmikit täydentävät täällä vaaleanpunaista.
 Hyvää äitienpäivää!

6 kommenttia:

  1. Kaunista tulppaani-ilottelua. Valkoinen puutarha on ihana jo itsessään ja nyt tuo keinu kruunaa kaiken <3 Mukavaa äitienpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keinu sopi paikkaansa kyllä erittäin hyvin. Olin ihan yllättynyt, että kerrankin tuli tehtyä hyvä ostos.

      Poista
  2. Keinu on kiva mutta omassani en malta pitkiä aikoja istuskella. Valkoinen puutarha näyttää hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näin keväällä varsinkaan malta kauaa istuskella, mutta ehkä sitten elokuun iltoina.

      Poista
  3. Komia keinu, romanttisen koristeelline. Ihana tulppumeri levittäytyy pitkin puutarhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vaikea löytää oikean kokoinen keinu keinu tuohon. Suurin osa oli liian leveitä ja yhden hengen keinusta olisi tullut tytöille hirveät riidat. Onneksi löytyi tuo. Voi istua ja ihailla tulppaaneja.

      Poista