sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Seinien sävynä Magnolia

Viime postauksessa selittelin laiskanlaista kirjoitteluintoani sillä, että olen niin hullaantunut remonttihommista jouluna ostamassamme vanhassa kansakoulussa. Nyt ajattelin vähän raottaa, mitä minä täällä olen touhunnut. Minä kun aina niistä magnolioistani vouhotan, niin tietenkin maalisävy Magnolia viehätti minua heti. Maalasinkin yläkerran pienen vierashuoneen tuolla Tikkurilan sävyllä. Yläkerrassa oli ennen yksi iso huone, mutta jaoimme huoneen kahtia seinällä ja niin yläkertaan muodostui kaksi pientä makuuhuonetta. Alusta asti tämä huone huusi minusta vaaleanpunaista maalia seiniinsä ja alun perin suunnittelin tänne sävyä Flamingo, mutta vaihdoin sen tähän vähän hempeämpään Magnoliaan ja olen ollut sävyyn erittäin tyytyväinen.
Ovea huoneessa ei ollut, mutta onneksi vintiltä löytyi kasa vanhoja ovia. Tämä on ränsistyneisyydessään jotenkin niin viehättävä, etten taida tälle tehdä yhtään mitään.
Ikkuna tässä huoneessa on pohjoiseen ja valitsin kasveiksi amppeliin sulkasaniaisen ja ruukkuun kultapalmun, joka siis yleensä saa olla ikkunan edessä. Nyt se on kuvausta varten siirretty nurkkaan. Sille pitäisi löytää vielä joku hieno ruukku. Verho on mummini äidin virkkaama.
 Vähän kulissien takaa kuvia. Rakastan saniaisia, mutta ne vihaavat minua. Tai ehkä ne vihaavat elämää yleensä. Ainakin sisätiloissa. Pari viikkoa ja saniaiseni murenee silmissä. Patteri ei ole päällä, kosteutta on riittävästi ja silti tämä aina tapahtuu!! Taidan vaihtaa vanhaan kunnon rönsyliljaan tämänkin.
 Yöpöydät tilasin muistaakseni Ellokselta itselleni joululahjaksi. Päiväpeiton ompelin itse Jättirätin alennuskankaista. Koristetyynyt ovat vanhoja.
 Edelliset asukkaat jättivät vanhan vaaleanpunaisen peilin ja tännehän se sopi hienosti. Vielä huone kaipaa mattoja (mattopuut on melkein loimitettu jo..) ja ehkä jokunen taulu seinälle, mutta tämä alkaa olla muuten käyttövalmis ja odottaa vieraita yöpymään.

8 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen huone! Tyylikäs. Ei lainkaan omaa tyyliäni, mutta tosi kaunis joka tapauksessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En minäkään olisi omaa huonettani tuolla sävyllä maalannut, mutta koska tästä tuli vierashuone, sai kokeilla ihan rohkeasti vähän vieraampiakin värejä. Naapurihuoneesta tuli sinapinkeltainen... 😄

   Poista
 2. Ompa söpö makkari. Ei ihime, että oot ollu innoossas. Tualle ovelle ei tosiaankaa tartte teherä yhtää mitää enempää. Mulla pakkaa saniaasten kans olemahan sama ongelma, siksi oonki niiren suhtehen antanu jo periksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kiva tehdä tällaista pientä pintaremonttia, jossa selviää pensselillä ja ruuvivääntimellä. Saniaiset taitaa mullakin tästedes jäädä puutarhakasveiksi.

   Poista
 3. Ihana huone! Saniaisia en ole yrittänytkään todella pitkään aikaa. Paitsi ulkona muuten yritin, mutta kuolivat sielläkin... Mahdottomia miellyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mummollani kasvoi viileällä kuistilla puutalossa iso saniainen ja jotenkin ajattelin, että tuo viileä hirsitalon yläkerta olisi hyvä paikka saniaiselle kasvaa. Mutta eipä se tainnut tuostakaan tykätä. Vai olikohan vain ympäristön vaihto shokki. Haastavia kavereita joka tapauksessa.

   Poista
 4. Kiva huone ja kaunis väri seinissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väri on aika hempeä, mutta jospa siellä saisi vain kauniita unia.

   Poista