lauantai 23. joulukuuta 2017

Kasvihullun joululahjat

Laitetaanpas sittenkin yksi jouluvalmistelupostaus minultakin. Koska olen täysin kasvihullu, oli sitten kyseessä puutarhakasvit, luonnonkasvit tai viherkasvit, ovat joululahjanikin - mitäpä muutakaan - kuin kasveja. No, ei sentään kaikki lahjat. Lapset eivät varmasti ilahtuisi uudesta peikonlehdestä, mutta minusta on kiva antaa kavereille, lasten hoitopaikkoihin, sukulaisille jne. pikkulahjoja jouluisin ja tänä jouluna kaikki pikkulahjat olivat kasveja.
Toisen lapsen päiväkotiin vein hoitajille aloa verat. Ajattelin, että ovat helppoja kasvattaa, vaikkei kasveja olisi aikaisemmin hoitanutkaan. Jouluisuutta yritin lisätä virkkaamalla ruukkujen koristeeksi talviset valkoiset suojat. Samanlaisia ruukunsuojia virkkasin myös jouluruusuihin, mutta ne ehdin lahjoittaa eteenpäin ilman, että muistin kuvata.
Kukkien paketoinnissa on vielä harjoittelemista. Miten se kukkakauppiailta sujuukin niin näppärästi  ja itse saa aikaiseksi ryppyisiä torneja?
Toisen lapsen hoitopaikkaan vein huonekuusia, joihin virkkasin koristeita. Osan ruukuista päälystin kankaalla ja muutamaan virkkasin suojat.
Koristeiden virkkaaminen on ihanaa näpertelyä.
Osaan kuusista tein koristeiksi myös pieniä tupsuja. Niitä vasta olikin hauska tehdä. Tuli ihan ala-asteen käsityötunnit mieleen. Ajattelin, että huonekuuset olisivat kausikukkia pitkäikäisempiä joululahjoja ja tällä hetkellähän ne ovat myös ihan trendikkäitä sisustuksessa.
Kavereille tein tällaisia kasvipulloja. Ostin Ikeasta lasisia pulloja, laitoin pohjalle lekasoraa ja kukkamultaa ja sitten brutaalisti leikkasin yhden kiiltopiilean veitsellä viiteen osaan ja istutin osat pulloihin. Kastelin ja laitoin pullot kasvivalon alle juurtumaan ja kaikki lähtivät hyvin kasvuun.
Itselläni on tällaisia pullokasveja keittiön ikkunalaudalla kuuman patteerin päällä, sillä pullossa kosteus säilyy, eikä patterin kuivatus tapa kasveja.
Kun kasvihullun joululahjoista piti kirjoittaa, niin tunnustettakoon vielä muutama lahja. Nimittäin lahjat itselleni. Olen ostanut puutarhakirjoja ja ihanan sumutuspullon, paketoinut ne, kirjoittanut päälle oman nimeni, ja nostanut ne kuusen alle odottamaan.
Meillä on pari päivää kestävät suuret joulujuhlat sukulaisineen, joulupukkeineen ja kaikkine ihanine joulujuttuineen. Mutta kun talo hiljenee, otan ison lautasellisen kylmää kinkkua, juustotarjottimen jämiä ja konvehtirasian sekä lasin punaviiniä ja käperryn puutarhakirjojeni pariin. Hyvää joulua minulle!

Hyvää joulua myös kaikille blogini lukijoille!

12 kommenttia:

 1. Kauniita koristeita olet virkannut. Varmasti mieleiset lahjat hoitajille ja ystäville. Tuo pullossa kasvatus onkin hauska idea.
  Ihanaa joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja, vau :) Oikein ihanaa Joulua Sinulle!!

  VastaaPoista
 3. Ihania kasvilahjoja. Tosi söpöt nuo virkatut ruukunpäälliset. Omat joululahjasi näyttävät myös houkuttavilta. Minä ostin itselleni tänään lahjaksi yhden puutarhakirjat ja alehyasintteja. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ovat olleet kovassa käytössä jo! Hyvää loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 4. Upeita kasvilahjoja ja koristeita! Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle! P.s. blogissani on käynnissä mukava synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Täytyykin käydä taas blogissasi. Joulun aikaan on vähän vähemmän tullut luettua blogeja.

   Poista
 5. Kivoja lahjaideoita, pitääkin laittaa "korvan taakse" ensi joulua ajatellen :). Mukavia vuoden vaihteen aikoja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin ruukunpäällisten virkkaus oli ihanan aivotonta hommaa. Sai vain virkata ilman, että täytyi ohjeita tihrustella. Juuri sopivaa joulurentoutusta. Hyvää loppuvuotta!

   Poista
 6. Olen aivan vaikuttunut, kuinka ahkera olet ollut joululahjojen suhteen! Saajat olivat varmasti ilahtuneita ja yllättyneitä.

  Nuo itsellesi ostamasi puutarhakirjat näyttivät kovasti himoittavilta. Tosin minulla ei paljon varjoa ole, mutta kyllä tuollaisten kirjojen lukeminen olisi ihanaa. Tuleeko sinulle sammalpuutarha? Mitään kauniimpaa ei ehkä voi ollakaan!

  Tykkään itse puutarhakirjoista paljon enemmän kuin videoista, joita en ole kyllä sitten katsonutkaan. Suomalaiset puutarhakirjat eivät kuitenkaan useinkaan enää innosta, koska pyörivät kaikki samoissa jutuissa. Ulkomaiset voisivat kiinnostaa paljon enemmän. En kuitenkaan ole sellaisia hankkinut, kun olen ajatellut, että soveltaminen tänne olisi hankalaa, mutta ei se taida ollenkaan niin olla. Ideoiden lajitkan voi kuitenkin vaihtaa täällä menestyviin. Mistä hankit kirjat? Ostatko vain nimen perusteella vai hankitko kirjoja, josta olet jotakin kautta jo kuullut hyvää?

  VastaaPoista
 7. Pihan pohjoispuolella kasvaa jo luonnostaan paljon sammalta, joten tilasin kirjan, jotta saisin ideoita, miten sitä voisi yhdistää muihin kasveihin ja kiviin yms. Haluan ehdottomasti pitää sammalaiset alueet, sammal on niin kaunista. Nämä kirjat tilasin amazon.com -kaupasta. Yleensä haen jollain hakusanalla, kuten moss garden ja sitten tuo kauppa ehdottelee minulle muita kirjoja, jotka voisivat olla mieleeni. Usein se kyllä osaa hyviä ehdotella. Nyt olen vähän hillinnyt kirjojen ostoa joulun jälkeen, kun hyllyt on jo pullollaan.

  VastaaPoista