maanantai 11. tammikuuta 2021

Puolen vuoden kuulumisia

Yllätys! Minä täällä taas! Viime postauksessani oli kesä aluillaan, ja nyt pihat ovat lumen peitossa. Mitä ihmettä tapahtui? Mihin aika on oikein mennyt?
Jäähän juuttunut joutsenlelu näytti niin dramaattiselta, että oli pakko ottaa kuva. Mitään dramaattista ei sen sijaan liity blogitaukooni. Vuosi sitten ostimme entisen kansakoulun vapaa-ajan asunnoksi ja näin ollen sain kolmannen puutarhan, missä touhuta. Logistiikka onkin yhtenä syynä siihen, että blogiin tuli tauko. Koskaan ei ollut oikeassa paikassa kamera, piuhat, tietokone. Ei ainakaan yhtä aikaa.

Olen tässä blogitauolla ehtinyt täyttää 40 vuotta. Yllä olevassa kuvassa näkyy kivien takana kaareva penkki, jonka annoin itselleni syntymäpäivälahjaksi. Tilasin sinne Ranskasta Barnhaven -nimiseltä taimistolta rivin jouluruusuja ja erilaisia esikoita. Sormet ristiin, että sieltä esikotkin nousisivat keväällä. Arvatkaas minkä puutarhatavaran nostin ennen kuvan ottamista pois penkin edestä :D

Olen tauon aikana tehnyt myös hurjasti remonttia koululla. Lähes joka viikonloppu olen sutinut ja ommellut siellä jotain. Puutarhaa en siellä ihan hirveästi laittanut, sillä se oli valmiiksi niin ihana villiintynyt vanha pihapiiri perinne- ja luonnonkasveineen. Täällä kaupungissa kasvit eivät ole niin perinteisiä, yllä kuvassa vielä vihreänä bambu, joka on jo kolme vuotta viihtynyt puutarhassa.
Vaihdoin elokuussa työpaikkaa ja se kyllä selvästi verotti puutarhassa puuhailua ainakin syksyllä. Uuden opettelu ja keskittyminen väsyttivät sen verran, että syystyöt jäivät taas kerran aivan puolitiehen. Jouluruusu onneksi kukkii sitekästi jättilumikärhöjen juurella, vaikka se ei koskaan saa mitään hoitoa.
Polulta löytyy purkkeja, joihin varmasti olen jotain kylvänyt kylmäkäsittelyyn. Enkä ole niihin mitään lappuja tietenkään laittanut. Ei ole kyllä taaskaan mitään aavistusta siitä, mitä sinne on kylvetty. Paljon on siis odotettavaa ja ihmeteltävää, kun kevät tästä alkaa ihan näillä sekunneilla etenemään vauhdilla.
 Koitan tässä etätöiden yhä jatkuessa käydä kerran työpäivän aikana pihalla vähän happea haukkaamassa ja kävelemässä. Täytyykin ottaa kameraa mukaan, niin ehkä tulee postailtua vähän useammin jatkossa kuin puolen vuoden välein. Puutarhainto ei ole minnekään kadonnut. Päinvastoin.

11 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia. Kyllä kolome pihaa pitää kiireellisenä. Mulle on yhyreski tekemistä. Erinomaane lahaja! Toivottavasti esikot talavehtiivat. Lunta neki taitaavat saara kohta suajaksensa. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli kyllä mahtava lumipeite esikoillekin. Kukkapenkkiä parempaa lahjaa ei voi olla! Vaikka sen antaisi itse itselleen.

   Poista
 2. Aiai, miten ihanasti saa ajan kulumaan, kun hankkii itselleen uusia puutarhoja ja koteja. Mutta kun se on mieluinen harrstus ja elämäntapa. Itsellänikin nuo kaksi pihaa ja mökkipuutarha, niin välillä jää blogin pito vähemmälle. Ihana syntymäpäivälahja, varmasti mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että ihmisille, jotka eivät pihatöistä välitä, niin puutarhojen lisääntyminen on painajainen. Itsellä vaan kummasti aikaa aina löytyy jostain, vaikka hommat lisääntyy. Toisaalta kyllä puutarhassa myös ajan kanssa työt vähenee, kun kasvit kasvaa eivätkä vaadi niin paljon kastelua tai kitkemistä.

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta taas. Paljon on sinulla puuhaa ollut ei sitä aina kerkiä revetä joka suuntaan. Kolme pihaa ja remontointi muun lisäksi on monelle jo kova pala. Kiva synttärilahja ja varmasti mieleinen kun itse sen hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi puuha on ollut pelkästään mieluista. Kovasti taas jo sormet syhyävät, että pääsisi pistämään kädet multaan.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että kaikki ihanat puutarhasi ovat edelleen olemassa. Hyvä synttärilahja! Ja nähtävästi siellä on ainakin välillä käyty kastelemassa istutuksia. Minulta unohtuu usein vaikka mitä tavaraa kuviin ja jos ei kantti kestä julkaista niitä sellaisenaan, pitää käydä siivoamassa ja ottamassa uudet :D Pidetään peukut pystyssä kevättä odottaville esikoille ja jouluruusuille.
  Mitähän noista purkeista keväällä nouseekaan? Minua ahdistaa suunnattomasti, jos olen unohtanut merkitä jonkun kylvöksen tai lapset tai linnut ovat käyneet nyppimässä nimikyltit irti.
  En ole ihan samaa mieltä tuosta, että kevät alkaa ihan näillä sekunneilla tästä etenemään. Lunta tuiskuttaa ja pakkasta on luvattu loppuviikolle melkein -30 astetta. Päivä sentään pitenee koko ajan ja kipakka pakkanen tietää usein kirkasta auringonpaistetta.
  Aurinkoista tammikuuta! Laitahan jossain välissä myös kesällä julkaisematta jääneitä kuvia tänne talvipäivien iloksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan että esikot ja jouluruusut selviäisivät. Muuten täytyy varmaan ostaa itselleni 41-vuotislahja :D Minulla on kaikki työkalut aina ympäri pihaa, kesät talvet. Ei kovin järkevää, mutta kun puutarhavarasto on ihan täynnä muoviruukkuja :D Ei kyllä kovin järkevää sekään.
   Täytyykin käydä läpi kesän kuvia ja postailla niistäkin jotain. Aurinkoista tammikuuta!

   Poista
  2. Heitin sinulle toissa päivänä haasteen, mutta nyt vasta muistin tulla kertomaan siitä sinulle. Pääset hyvin alkuun niiden kesäkuvien julkaisemisessa :D

   Poista
  3. Kiitos! Täytyykin käydä katsomassa ja vastaamassa haasteeseen.

   Poista
 5. Hei. Eksyin ihan sattumalta blogiisi, kun etsin taikinamarja aidasta tietoa netistä. Yritin etsiä blogistasi kuvia sen jälkeen kun olit istuttanut aidat, että miltä aita näyttää nyt? Oliko sulla postausta aidasta, istuttamisen jälkeen? Kun itselle tulossa myös taikinamarjoista aita. ☺️

  VastaaPoista