keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Ja paketista paljastuu...

Tässä on taas etätyön iloja. Kun muut lähtivät töihin ja kouluun, jäin kuistille kahvikupillisen kanssa avaamaan eilen noutamaani pakettia. Ette varmasti arvaa, mikä iso paketti ilmareijillä Hollannista kevään kynnyksellä voisi sisätlää...Jännitys tiivistyy...
SIPULEITA! MUKULOITA! JUURAKOITA! Minun luottopaikkani on Eurobulb, josta olen jo vuosia tilannut keväisin ja syksyisin täytettä puutarhaan. Varoituksen sana kuitenkin on paikallaan. Sivuilla vierailu saattaa johtaa räikeisiin ylilyönteihin. Vuosi toisensa jälkeen.
Tilasin paljon daalian juurakoita, sillä aion laittaa pari vuotta sitten rakentamani kasvilavat lasten leikkipaikan ympärillä täksi kesäksi täyteen kukkia.
Vähän varjoisemmassa kohdassa olevaan lavaan tulee begonioita, joita on helppo kasvattaa mukuloista. Lisäksi tilasin lavoihin laitettavaksi gladioluksia, freesioita ja sitten vähän harvemmin nähtyjä neriinejä, ixioita ja babianoja.
Koululle vien isoon ruukkuun sinisarjoja, kannoja ja amarylliksen ja kriinumin, joita ajattelin koittaa sisäkukkina.
Nämä pussit laitan heti esikasvatukseen kuistille. Tässä on metsäpuutarhaan tulossa kalloja, kärsäkalloja, jumaltenkukkia, kolmilehti ja uutena kokeiluna muutama Roscoea. Niitä aijon koittaa vähän varjossa olevaan kivikkoon, jonka ajattelin rakentaa tänä kesänä.
Tästä pussista ei ollut mitään hajua. Aina pitää joukkoon mahtua yksi mysteeritilaus. Onnksi on google, joka paljasti, että kyseessä on kalliokielo. Ei siis niin mysteerikasvi kuitenkaan.
Kyllä nyt taas jaksaa tehdä töitä. Kahvikin ehti jäähtyä, kun availin ja järjestelin aareitani. Kahviin oli muuten tipahtanut kirva. Kevään ensimmäinen kirva kahvissa. Ihanaa. Yllä vielä jotain silmäniloa tähän muuten paperinruskeen postaukseen; tammikuussa multiin kuistille laittamani aletulppaanit ovat pian lopettelemassa kukintaansa.
Eilen leikkasin kahvitaolla taikinamarja-aidan valkoisesta puutarhasta. Laitoin oksanpäitä veteen kuistille ja nyt niissä on jo lehdet aukeamassa. Kevään voima on mahtava!

16 kommenttia:

 1. Ah, mikä joulu! Hyvää kasvua juurakoille ja mukuloille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tosi kilttinä, kun sain näin paljon joululahjoja!

   Poista
 2. Oi mikä lähetys ja sisältö. Eipä ihme, että kahvikin jäähtyi kuppiin.
  Ihanaa kevään jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä lähetys parhaasta päästä. Nyt vain odottelemaan ilmojen lämpenemistä, että saan alkaa upottamaan tulokkaita multiin. Hyvää kevään jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Ihastuttava paketti täynnä tutkittavaa. Tuon äärellä olisi jäähtynyt minunkin kahvini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän paketin purkaminen vei kyllä täysin mukanaan ja ajtukset harhailivat tulevaan kesään ja odotuksiin, mitä näistä ruskeista möhkäleistä ja rihmastoista kehittyy. Kahvi tosiaan jäi kakkoseksi.

   Poista
 4. Wau mikä paketti! Daalioita tuli itsekin ennakkotilattua muutamaa sorttia ja tänään höpsähdin Lidlissä. Daalioita tarttui sieltäkin mukaan sekä pussi värililjoja sekä jaloruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itse daalioista, sillä minusta on kiva niitä talvettaa ja sitten keväällä taas kaivaa esille. Nyt tuli kyllä ostettua aina kasa noita, mutta eiköhän nekin jonnekin talviteloille mahdu.

   Poista
 5. Jukrat, mikä aarrearkku! Meinasitko ruukuttaa kaikki vai istutatko osan suoraan maahan? Minä käväisi eilen Lidlissä, mutta ei sieltä lähtenyt kuin kolme pussia mukaan. Perennoja olisin saattanut ostaa enemmänkin, jos olisi mieluisia löytynyt, mutta kellarissa talvetettavat osasin jättää tällä kertaa kauppaan. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimman osan laitan suoraan maahan. Vain noita erikoisuuksia, kuten kärsäkallaa ja kolmilehteä laitoin jo ruukuihin kuistille, etteivät jää penkissä muiden jalkoihin. Daaliat, begoniat, gladiolukset ym. menevät suoraan penkkiin. Kunhan vaan nyt lämpenisi vielä vähän..

   Poista
 6. Wau, mikä loora! Kyllä nuaren kans menöö viälä monet etätyäkaffitauot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noihin on jo vähän aikaa saanut menemään ja lisää aikaa tule kulumaan, kunhan lavat vielä vähän lämpenee ja voi alkaa istuttaa ulos.

   Poista
 7. Ihana paketti! Tai siis sen sisältö;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti oli kyllä aika tavanomainen, mutta sisältö kaikkea muuta :)

   Poista
 8. Hei,
  Anteeksi, mutta vain kertoa teille, että olemme paikallinen yritys ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille toiminnan lisäämiseksi tai ostoksen tekemiseksi. Korko on 3% vuodessa.
  Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsappilla.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista