sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Jorma, Arto ja Pink lemonade

Rakastan näitä uusien suomalaisten pensasmustikoiden nimiä! Kun atsaleat nimetään Tarleenaksi ja Illusiaksi ja pensasruusut Soinnuksi ja Säveleksi, niin pensasmustikoita ei ole nimetty söpöilevästi vaan reilusti: Jorma ja Arto. Olisin jo viime vuonna ostanut Jorman ja Arton, ihan vain nimien vuoksi, mutta Jormat olivat loppuneet. En Artoa ihan yksinään halunnut jättää, joten ostin hänelle kaveriksi Pink lemonade -pensasmustikan. Arto talvehti suomalaisella päättäväisyydellä ja jouduin vain muutaman mustuneen oksanpään keväällä poistamaan. Pink lemonadesta sain sitä vastoin jättää muutaman oksan, sillä loput paleltuivat. Ehkä Arto ei yksin jaksa noin hentoista neitosta saatella talvien yli, joten hankin toiselle kyljelle Jorman. Tänään oli kaatosateisena päivänä loistava aika esitellä Jorma uusille asuinkumppaneilleen. Siinä ne nyt törröttävät: Jorma, Arto ja Pink lemonade. Odottelevat juurelleen kuistilla vielä majailevia mesimarjoja.Metsäpuutarhassa kirjopikarililjat ovat lopettelemassa kukintaansa. Sääli. Varsinkin valkoisten ja punamustaruudullisten yhdistelmä näytti tänä kevään hyvältä.

Rönsytiarella on sen sijaan aloittelemassa kukintaansa. Se peittää kiihtyvällä vauhdilla pensaiden alustoja yhdessä nurkassa.


Toisessa nurkassa helmililjat, narsissit ja scillat värittävät muuten paljasta maata. Tänne aion levittää rönsytiarellaa tänä kesänä.

Koko puutarha tuoksui ihanalta sateen jälkeen. Tai sanotaanko sateiden välissä, sillä näköjään siellä sataa taas. No, ihanteellinen sää uusien kasvien istuttamiseen. Ja nämä kelit kuulemma jatkuvat ensi viikollakin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti