tiistai 17. toukokuuta 2016

Liian monta tapaa pilata taimikasvatus

1) Vie taimet liian aikaisin liian viileään.

Tomaatintaimet jurottivat, eivätkä kasvaneet, joten ajattelin niiden tarvitsevan lisää valoa ja vein ne kuistille jo maaliskuussa. Viime viikolla heitin pusikkoon yhä tulitikkuaskin kokoiset minitaimet.

2) Älä kastele

Yritin kasvattaa kaunopunahattuja siemenestä ja sainkin hyvät alut aikaiseksi. Luin jostain, että taimet kärsivät liiasta kastelusta, joten annoin mullan kuivahtaa rauhassa - rutikuivaksi ja kivikovaksi. Taimet kuolivat.

3) Hanki lapsia

Toinen lapseni kasteli hengiltä yhden satsin ritarinkannuksia. Toinen ei voinut vastustaa tulikukkaviljelmän pinnalle levitettyä perliittiä vaan aina ohikulkiessaan nyppäsi muutaman murusen mukaansa. Ja siinä mukana lopulta kaikki taimetkin.

4) Liota ja unohda

Laitoin pussillisen mustasilmäsusannan ja päivänsinen siemeniä yöksi likoamaan vesiastiaan - ja unohdin ne sinne viikoksi. Yksi mustasilmäsusanna lähti kasvuun.

Nämä esimerkit ovat valitettavasti totta ja kaikki tältä keväältä. Onneksi oli kuitenkin yksi tapa pelastaa tilanne....

ESIKASVATETUT TAIMET!

Nyt kuistini näyttää siltä, kuin täällä asuisi huolellinen, täsmällinen ja järkevä puutarhuri, joka osaa kasvattaa taimia siemenistä.

4 kommenttia:

  1. Hauska kirjoitus! 😊 Voisin lisätä listaan vielä:
    1. Tiputa epähuomiossa kasvutilana toimivan varaston lämpötila nollaan. Lähes kaikki taimet lopettivat kasvun pitkäksi aikaa ja osa käpristi lehtensä olemattomiin.
    2. Älä ota aluksi vakavasti kaupan taimen mukana tullutta kirvaongelmaa. Nyt niitä onkin sitten TODELLA paljon lähes kaikissa kasveissa!
    3. Unohda lannoittaa. Tomaatit ja chilit ovat jo vaaleanvihreitä ja aina vaan unohtuu! 😀😀

    Tsemppiä ostotaimien kanssa! 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että muutkin osaa ;) Luen aina kyllä ohjeet ja suunnittelen hommat, mutta toteutus usein tökkii... Ostotaimet ovat vielä elossa. Ainakin toistaiseksi..

      Poista