keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

1-vuotissyntymäpäivä ja ARVONTA

Paljon onnea vaan.. paljon onnea vaan... paljon onnea kasvin paikka -blogi... paljon onneaaaa vaaaaan!!! Tässä lahjaksi iso kimppu... tai pannan samantien penkki tulppaaneja syntymäpäiväsi kunniaksi!
Tänään tulee kuluneeksi tasan yksi vuosi siitä, kun postasin ensimmäisen blogikirjoitukseni ikinä! Kirjoitin silloin kevätsipuleista. En ollut koskaan pahemmin edes lukenut blogeja, mutta intoni puutarhanhoitoon oli niin suurta, että oli pakko päästä kertomaan innostukseni kohteesta muillekin.
Alkuun kirjoittelin kyllä lähinnä itselleni, sillä en tajunnut, että blogistaan voisi kertoa muillekin ja käydä kommentoimassa muiden juttuja ja löytää sitä kautta lukijoita. Esimerkiksi tekstilläni Saaripuutarhassa on ollut yksi lukija. :D
Vähitellen aloin päästä kärryille koko blogimaailmasta ja sain lukijoitakin. Lisäksi löysin ihania blogeja, joita seurata. Toisten blogeista olen saanut lukemattomia vinkkejä ja ideoita ja jaettua innostusta harrastukseeni. Ensimmäisen vuoteni suosituin blogiteksti käsitteli taimenkasvatus mokia. Uskon, että se oli jotain, mikä yhdistää useimpia meistä puutarhaharrastajista.
Vuoteen on mahtunut lukuisia puutarhan huippuhetkiä. Yksi parhaista oli kukkaniityn vastustamaton kukinta. Kukkaniitty on jo viisivuotias ja alkaa ojanpientareen sijaan näyttää kukkaniityltä.
Myös metsäpuutarhan valmistuminen lämmitti sydäntä. On hienoa saada jotain valmiiksikin. Tai no valmiiksi ja valmiiksi... eiköhän tänne metsäpuutarhaankin vielä löydy vaikka mitä uutta puuhasteltavaa ja istutettavaa...
Syksyn tultua sain vielä annoksen puutarhaenergiaa ja laitoin pystyyn perhospreeriaistutuksen sekä mökille kallion muuttamisen kukkivaksi. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisena uudet istutukset nousevat tänä kesänä.
Talvella sain lohtua puutarhakaipaukseeni kuistiltani, jossa persikka aloitti kukintansa jo helmikuussa.
Uuden kasvukauden ja blogivuoden kynnyksellä haluaisin kiittää kaikkia vakituisia ja satunnaisia lukijoita ja pistää pystyyn ensimmäisen arvonnan tässä blogissa. Täytyyhän synttäreiden kunniaksi järjestää jotain erityistä. Palkintona postiluukusta tupsahtaa onnekkaalle voittajalle vihreänsävyinen puutarhapaketti, josta löytyy pari puutarhahanskoja, pussillinen japaninkaaliseoksen siemeniä sekä suloiset minityökalut kylvöpuuhiin.
Osallistua arvontaan voit yhdellä tai kahdella arvalla. Arvan saat:
1) Olemalla blogini lukija tai liittymällä oikeasta palkista lukijakseni ja kommentoimalla osalllistuvasi arvontaan kommenttisosioon.
2) Kertomalla kommenttiosiossa, mikä on suurin unelmasi puutarhaan liittyen tänä kesänä.
Arvonnan toteutan viikon päästä torstaina 13.4., joten muistahan osallistua sitä ennen.
Minun yksi unelmani saattaa toteutua. Olen unelmoinut sinisateen kukinnasta pihallani, mutta valmistautunut pitkään odotukseen. Nyt silmiini sattui jotain, jotka näyttävät nupuilta... Voikohan se olla...
Nähtäväksi jää, alkaako sinisade kukkimaan, mutta varmaa on se, että blogini jatkuu ja että tällä toisella kierroksellakin riittää kerrottavaa ja kuvattavaa. Aurinkoista kevättä kaikille!
 

21 kommenttia:

 1. Oi tuota persikkaa, missä talvetat sen? Odottelen arpaonnea kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikka on talvet lasitetulla kuistilla, joka pysyy (yleemsä) plussan puolella. Onnea arvontaan!

   Poista
 2. Haluan toivottaa uusia bloggareita tervetulleeksi! Ja tuo metsäpuutarha kuulostaa ihanalta! Itse olen hullaantunut ruusuihin, joten unelmissa ensi kesänä toteuttaa pientä ranskalaista ruusukammaria pihallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi. Metsäpuutarha oli aika iso projekti, kiva seurailla, miten se alkaa heräillä kevääseen. Onnea arvontaan!

   Poista
 3. Uudet blogit ovat aina tervetulleita. Minäkin tykkään ruusuista ja tarkoitus olisi siirtää väärässä paikassa oleva ruusupensas toiseen paikkaan. Kahdella mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Minullakin on edessä yhden pensasruusun siirto, kun alkoi kasvaa liian leveäksi paikkaansa. Onnea arvontaan!

   Poista
 4. Ihana kertaus ensimmäisestä vuodestasi bloggaajana. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! Tänä kesänä suurin puutarhaunelmani on terassin laajennus istuskelualueineen ja kiinteine istutuslaatikoineen. Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Kivaa on ollut eka vuosi. Istuskelualueet ovat hyviä unelmia. Voisi itsekin enemmän istuskella puutarhassa.

   Poista
 5. Onnea 1-vuotiaalle! :) Paljon olet ehtinyt vuodessa saamaan aikaan. On aina kiva lukea sinun juttuja ja ihastella kauniita kuvia sekä upeita kasveja. :) Suurin unelmani tälle kesälle on saada pihallemme ainakin yksi kukkapenkki valmiiksi. Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!Kiva kun käyt lukemassa. Mielenkiinnolla seuraan sinun puutarhasi vaiheita kesällä. Saat aloittaa aika puhtaalta pöydältä.

   Poista
 6. Onnea yksivuotiaalle! Minun kesääni kuuluu "kärkihankkeena" uusi ryhmäruusumaa. Ruusut on tilattu ja alue katsottuna valmiiksi. Kahdella arvalla siis mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Ruusumaahankkeestasi olenkin lukenut blogistasi. Ihana ruusukesä edessä!

   Poista
 7. Onnea onnea!! Suuri haave olisi terassipergolan valmistuminen tänä kesänä. Sitä on nyt niin hartaasti suunniteltu, että jospa sen saisi toteutettuakin. Kahdella arvalla siis mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kiva kun osallistuit. Minullakin on monia unelmia, jotka ovat olleet suunnitteluasteella vuosia. Ehkä niidenkin aika joskus koittaa. Toivotaan, että tänä vuonna on terassipergolan vuosi!

   Poista
 8. Hei onnea sinulle ja blogillesi! Tämä on kiva harrastus. Olet saanut paljon aikaan viime vuonna! Ihana jos unelmasi kukkivasta sinisateesta toteutuu! Oma ensi kesän unelmani olisi saada edistettyä lehtimajan tekoa. Iloisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on tosiaan kiva harrastus. Aina kesäisin minusta tuntuu, että vain laiskottelen, enkä saa mitään aikaan, mutta kun jälkeenpäin ajattelee, niin koko ajan tulee hosuttua ympäriinsä, kaivettua, istutettua jne. Lehtimaja kuulostaa aivan ihanalta! Ihan unelmalta!

   Poista
 9. Onneksi olkoon blogivuodestasi! Nyt en osaa sanoa, olenko blogisi virallinen lukija tuolla sivupalkissa, sillä seuraan blogiasi Bloglovinin avulla (sillä se on helpompaa). Mutta ilahdun kovasti, jos otat minut mukaan arvontaan mukaan, mutta jos et, kerron kuitenkin, että haaveilen tänä kesänä siitä, että puutarhaan tulisi runsaasti värililjoja.

  Kivaa keväteloa sinulle!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai olet mukana arvonnassa! Kiva, jos seuraat blogiani. Värililjat ovat kyllä upeita. Minulla niihin ei tullut liljakukkojakaan, vaikka muuten niitä täällä piisaa. Onnea arvontaan!

   Poista
 10. Onnea yksivuotiaalle blogille! Tämä on ensimmäinen puutarhablogi, jota olen alkanut seurata aktiivisesti ja olet myös, Reetta, ensimmäinen lukija minun blogissani, joten sydämessäni on teille erityinen paikka. <3
  Minun suurin puutarhahaaveeni tänä kesänä on oman lehdon perustaminen. Olen ostanut sinne nyt ensimmäisen puunkin, katsuran, joka odottelee kuistilla istuttamistaan. :D
  Kivaa, että ehdin vielä kommentoimaan ennen kuin arvonta on suoritettu, meillä on sairastettu ja olen ollut vähän syrjässä pari viikkoa. Nyt taas linjoilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ehdit arvontaan. Pian alkaa arpalippujen askartelu. Vau, olen virallinen ensimmäinen blogisi lukija :D Kiva kun olet seurannut ja kommentoinut juttujani. Katsura olisi ihana! Kun vain keksisin hyvän paikan. Ehkä seuraan tämän kesän sinun katsuraprojektiasi. Meillä on koko kevät ollut ihan hirveää flunssakierrettä. Toivotaan, että kevät korjaa pöpötkin pois.

   Poista
 11. Talviunilta heräilen. Paljon onnea 1-vuotiaalle blogille ja kahdelle kauniille puutarhallesi! Sinulla on niin ihanan monenlaisia projekteja: talvipuutarha, kukkaniitty, metsäpuutarha, perhospreeria, kukkiva kallio, ruusutarha ja mitä vielä! Itse täytän tätä samaa peltoa ja uusimpaan penkkiin aina ne, mitkä ei edellisiin enää mahdu :D

  VastaaPoista