lauantai 20. tammikuuta 2018

Huhtikuun kevään merkit

Sain keväisen haasteen Saaristopuutarha -blogista, jossa pyydettiin kertomaan viisi kevään merkkiä huhtikuulta. Olen ehkä saanut tämän haasteen joltain toiseltakin, mutta en nyt muista keneltä. Pahoittelen, olen pikkuisen hajamielinen näiden haasteiden kanssa. Jokatapauksessa oli ihana selata edellisten vuosien huhtikuun postauksia ja valita sieltä ne keväisimmät! Toivottavasti teillekin tulee näistä keväinen olo.

1. Kuistilla kukkii
Huhtikuun huippuhetkiin on kuulunut persikkapuun kaunis kukinta kuistilla. Viime kesänä istutin puun ulos, joten tänä vuonna en tästä ihanasta kevätpommista pääse nauttimaan. Ostin kyllä pienen aprikoosipuun tilalle, joten ehkä se korvaa tänä vuonna persikkapuun kukinnan.
Persikkapuun kukinta on huhtikuun kohokohta
2. Sipulikukat
 Maaliskuun piippojen tihrustaminen saa huhtikuussa vaihtua kunnon kukintaan.
Kevättähdet ja sinilijat tuovat väriä kevääseen
Olen sipulimaanikko ja pihassani varsinkin kaupungissa on vuosien aikana istutettuna tuhansia sipuleja. Olen pyrkinyt lisäämään varsinkin aikaisin huhtikuussa kukkvia pikkusipuleita.
Lumikellot kukkivat usein  huhtikuun alussa
3. Saarikauden avaus
Yleensä huhtikuussa pääsemme pitkän tuskallisen odotuksen jälkeen taas rakkaaseen saareemme, kun jäät lähtevät. Jälleennäkeminen on aina yhtä riemukasta.
Jäiden sulamisen jälkeen voimme taas alkaa viettää aikaa saaressa
Talvella mietin välillä, miltä puutarhassani saaressa mahtaa tällä hetkellä näyttää. Onko myrskyt kaataneet puita? Onko kasvihuone ehjä? Ovatko peurat tulleet aidan läpi ja syöneet kaiken suihinsa?  Pitäisi varmasti asentaa kamera sinne, niin voisi välillä kurkkia, mitä saaressa tapahtuu sen puolen vuoden aikana, kun emme ole näkemässä.
Tätä maisemaa kaipaan todella paljon   

4. Taimimyymälöiden avautuminen 
Yksin kevään merkki on minulle se, kun taimipihat avautuvat ja saan taas ostaa lisää ihania kasveja puutarhaan. Yleensä se tapahtuu täällä Turussa noin viikon 16 aikaan. Toki esim. Hong Kongissa ja muissa ketjuissa taimia alkaa olla myynnissä aiemminkin.
Viime huhtikuussa istutin uusia vadelmia saareen
5. Hyötytarhan kylvöt alkavat
Minulla on saaressa kasvihuoneen lisäksi useita nikkaroimiani kasvilavoja ja aloitan kylvöt jo aina heti, kun keväällä sinne pääsemme. Lavoissa maa on jo ihan lämmintä huhtikuussa ja harsot kylvösten päällä pitävät hyvin lämmön.
Huhtikuussa voi melkein jo herkutella retiiseillä
Huhtikuuhun ei ole enää onneksi kauan aikaa ja pian jo muistelemisen sijaan voi upottaa kädet multaan! Haastan mukaan kaikki ne lukijat, jotka kuvia katsoessaan tunsivat keväisen auringon pilkahduksen kasvoillaan.

10 kommenttia:

 1. Ihania kevään merkkejä :) Voi kevät, tule jo!!!

  VastaaPoista
 2. Laita ihmeessä kamera, niin saat sähköpostiisi kuvia talven mittaan maiseman muutoksesta ja mahdollisista kulkijoista. Olipa ihanat kuvat, kiitoksia niiden jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kyllä hauskaa. Täytyy laittaa harkintaan ensi talven varalle.

   Poista
 3. Saarikauden alkaminen onkin varmasti mieluisaa ja mielenkiintoista tutkia mitä talven aikana onkaan tapahtunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on. Mies ryntää heti tarkastamaan laiturin ja venevajan kuntoa. Minä juoksen puutarhaan :) Huomaa, mikä on tärkeintä mökkeilyssä kullekin.

   Poista
 4. Kiva oli sinun huhrikuu haasteesi toteutuminen. Minä tein sen myös juuri.

  VastaaPoista
 5. Kyllä haasteesta saa kevään mieleen, mutta olen jo tehnyt haasteen, joten yksi kerta saa riittää. Kevätsipulien ihanuudesta olen samaa mieltä ja tuo tuhansien sipuleiden hankkiminen kuullostaa toteuttamisen arvoiselta hommalta. Tosin toivon myös, että jo hankkimani sipulit viihtyvät ja leviävät, ettei ihan kaikkia rahoja tarvitse käyttää vuosittaisiin sipuliostoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä minulla on aina sellainen olo, että kukkia saisi olla lisää. Niinpä niitä sipuleita vimmaisesti istutan joka syksy lisää. Pitäisi pitää välivuosi uusien istuttamisesta ja tarkkailla, mitkä kevätsipulit ovat jo kotiutuneet. Onneksi monet pikkusipulit alkavat levitäkin, toisin kuin useimmat tulppaanit.

   Poista