keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Heinäkuun parhaat palat

On vähän kesäkiirettä pitänyt ja pitää edelleen. Hetken varastin pakkaamisen keskeltä ja lähdin ottamaan kuvia puutarhasta. Kaikenlaista siellä on meneillään. Tässä asiat, jotka ilahduttivat minua eniten.
Tarhaviinikärhö Etoile Violette on hienon värinen. Tämä kärhö on kaksivuotias ja kasvaa juuri sinnepäin kun haluankin. Harvinaista herkkua. Yleensä kärhöni kasvavat toisiin kasveihin tai maata pitkin - ei koskaan niille tarkoitettuihin tukiin.
Tämä hassu miniananas on sipulikasvi nimeltään Eucomis autumnalis. En tiedä, onko sillä suomenkielistä nimeä, mutta tilasin näitä kolme hollannista keväällä ja laitoin ruukkuihin muiden kasvien kanssa. Erittäin positiivinen yllätys. Kivat kookkaat lehdet ja tuo mukavasti korkeutta ruukkuistutuksiin. Täytyypä koittaa talvettaa nämä kaverit.
 Jee! Viime syksynä istuttamani renesanssiruusu ei ollutkaan kuollut, vaan jalokurjenpolvet olivat peittäneet sen alleen. Onneksi ruusun väri on niin silmiinpistävä, että huomasin ja raivasin sen esiin.
 Sain mummiltani viime kesänä ison laatikon sormustinkukkien siementaimia, joita hänellä oli puutarha täynnä. Olenkin sormustinkukkia kaivannut ruusutarhaani.
 Jalohortensia, joka oli selvinnyt metsäpuutarhassa talven, on tehnyt pieniä nuppuja! Hauska nähdä, millaisia kukkia tähän tulee. Muistaakseni se oli sininen. Minulla on yksi uusi jalohortensia ruukussa ja täytyykin istuttaa sekin maahan syksyllä ja katsoa, josko sekin talvehtisi. Voittaa ainakin surkean Endless summer -hortensiani, joka ei koskaan ehdi kukkia.
Mesimarjakasvustoni metsäpuutarhassa kärsivät kovasti kuivuudesta tänä vuonna, mutta muutama punertuva marja osui silmiini. Ei vielä pakastamaan tarvitse tätä satoa ryhtyä..
 Joskus olen jotkut ruukkuliljat kaivanut ruusutarhaan ja nyt ne hehkuvat upean oransseina ja punaisina muuten hempeiden värien joukossa.
Hyvää kesän jatkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ihana kärhö ja kauniit liljat <3 Meillä tuskin talvehtisi jalohortensia ulkona niin, että ehtisi kukkaan kesän aikana. Ruukussa minulla on hortensia jo kolmatta kesää, mutta tänä kesänä kukkii selkeästi huonommin. Siitä on tullut hirmu iso puska, enkä tiedä, milloin sitä saa mennä leikkaamaan, ettei menetä taas seuraavan vuoden kukintaa. Jos en leikkaa, sillä sojottaa metriset rungot joka suuntaan ja seuraavana vuonna koko taas tuplaantuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, siis metriset rungot sojottaa tällä menolla jo tänä syksynä. Piti lukea kommentti läpi, mutta hiiri sattui olemaan julkaisunapilla :D

   Poista
  2. Oho. Se onkin sitten iso! Varmaan hieno kukkiessaan. Minä en näiden hortensioiden leikkaamisesta tiedä. Omiani en koskaan leikkaa.

   Poista
 2. Upean värinen renesanssiruusu! Ihanaa löytää jo kadonneiksi luultuja kasveja puutarhastaan. Kiva, kun saat sormustinkukkia pihaasi, ne ovatkin ruusujen kanssa tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut ovat jääneet vähän vähälle huomiolle tänä kesänä, joten en ollut niin tarkkaan tutkaillut tilannetta. Mutta onneksi tuo oli talvehtinut. Kauniin värinen tosiaan.

   Poista
 3. Mitä minä luin että kaksivuotinen kärhö? Ananaksesi on hauska joten kannattaa yrittää talvehtimista . Kaunis ruusu ja sormustin kukat on kauniita ,mutta kun ne levivät niin kauheasti. Olen yrittänyt päästä sellaisista perennoista eroon. Mutta jos on mahdollista antaa niiden levitä mikä sen kauniimpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin että kärhö on kaksi vuotta vanha, ei kaksivuotinen 😃. Minä taas haluan kaikkia leviäviä kukkia puutarhaan. Olen huono itse penkkejä sommittelemaan, joten olen antanut luonnon hoitaa.

   Poista
 4. Kaunista kukintaa ja kiva hankinta tuo miniananas! Minulla oli joskus myös tuota Endless summer- hortensiaa eikä sekään koskaan ehtinyt kukkia. Ihania kesäpäiviä myös sinulle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kerran Endless summer ehtinyt kukkia. Tyhmää, että sitä vieläkin niin innokkaasti markkinoidaan. Hyviä kesäpäiviä!

   Poista
 5. Such a lovely garden filled with beautiful flowers! I love how unique each one of these plants are. Keep up the posts, hope you have a wonderful rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista