lauantai 11. joulukuuta 2021

Siemenjoulukalenteri

Hei taas pitkästä aikaa. Puutarhakausi loppui kuin seinään myös täällä Varsinais-Suomessa, kun tiukat pakkaset iskivät. Onneksi tänä vuonna olin ollut ahkera sipulikukkien kanssa, sillä monena vuonna olen jatkanut istuttelua joulukuussa vielä.
Yleensä joulukuu menee muissa touhuissa ja puutarhakipinä syttyy taas vuoden vaihteen jälkeen, kun on aika tehdä ensimmäisiä kylvöjä, mutta tänä vuonna minulla on aivan äärimmäisen ihanaa, mahtavaa ja upeaa puutarhaan liittyvää myös joulukuuksi: SIEMENJOULUKALENTERI.
Lapset valitsivat hartaasti omia joulukalenterejaan taas tänä vuonna. Tätä seuratessani kiinnitin huomiota siihen, miten valtavasti erilaisia joulukalentereita löytyy myös aikuisille: kosmetiikkakalentereita, korukalentereita, sipsikalentereita, teekalentereita... Mikään niistä ei kuitenkaan minua kiinnostanut. Aloin miettiä, miksei löydy puutarhakalenteria! No, hetki googlausta ja huomasin, että löytyyhän niitä. Ei vaan (ainakaan vielä) marketin hyllyltä. Innoissani tilasin kalenterin Saksasta Magical Garden-nimisestä kaupasta.
Tämä ei siis ole mikään yhteistyöpostaus tai mainostus, mutta kalenteri on yksinkertaisesti ylittänyt odotukseni. Paketti on kaunis kuin mikä, mukana oli narua ja pyykkipojat, joilla ihanat pussit ripustaa. Aivan ihanasti mietitty jokainen yksityiskohta.
Eivätkä sisällötkään ole tosiaankaan tuottaneet pettymystä. Sivuilla luvattiin, että teemana ovat vähän harvinaisemmat hyötykasvit; sekä syötävät, että esimerkiksi pölyttäjille hyödylliset. Ensimmäisestä luukusta paljastui keltaisen villitomaatin siemeniä, lisäksi sieltä on tähän mennessä paljastunut vaikka mitä mielenkiintoista. Voin niitä jossain vaiheessa tarkemmin esitellä.
Joka aamu kiiruhdan kuin pieni lapsi avaamaan seuraavan pussin. Eikä tämä ilo jää jouluun: keväällä alkaa esikasvatukset, kesällä hoidetaan hellästi taimet suureksi ja syksyllä kerätään toivottavasti uutta ja mielenkiintoista satoa. Ja ensi jouluna todellakin uusi siemenkalenteri tulee taas koristamaan ikkunaani.
Ihanaa joulunodotusta kaikille! Onko sinulla oma joulukalenteri?

9 kommenttia:

 1. Oi, onpa ihana pusseja myöten! Nykyisin tosiaan on vaikka mitä kalentereita ja se on ihanaa. Lähetin ystävälle Orkneylle muumiteekalenterin, siinä on lisäksi muumiaforismeja englanniksi ja seikkailukartta muumilaaksossa ja tietty niitä teepusseja. Ihan mahtava lahjaidea, joka ilahduttaa muumifania nyt päivittäin.
  Vai sipsikalenteri :-D Se olisi aika paha sipsiaddiktille!
  Minulla ei ole ollut vuosiin joulukalenteria. Tuollaisen siemenkalenterin mielellään ottaisin, mutta en hyötykasvipainotteista, tai ainakaan tomaateilla en tekisi mitään ilman kasvihuonetta. Voisihan niillä toisaalta ilahduttaa ystävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumiteekalenteri oli varmasti mieluinen lahja! Sipsikalenterissa olisi se vika, että sipsejä ei vaan pysty syömään kerralla vähän. Kiusaus jatkaa seuraaviin luukkuihin voisi olla liian suuri.

   Poista
 2. Tuollaisen kalenterin minäkin ottaisin. Ulkoasultaan kaunis ja iloa riittää jopa vuosiksi eteenpäin. Kalenteri toimisi ihan joululahjanakin, itselle tai toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kalenteri olisi varmasti mieluinen lahja monelle puutarhaharrastajalle.

   Poista
 3. Jestas minulla on ollut aina partiolaisten kalenteri mutta tänä vuonna ei ole mitään. Monenlaisia aikuisille suunnattuja löytyy mutta ei todellakaan minun makuuni mutta tämän minäkin ottaisin, paitsi en aio muuta kasvattaa siemenistä kuin hyötykasveja ensi vuonna ja suoraan maahan.
  Ihania luukun aukaisu päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aika aloittelija hyötykasvien kanssa vielä, joten tässä on kivaa se, että tulee kokeiltua nyt lajikkeita, mitä muuten ei ehkä valitsisi. Toki aika paljon siemeniä tästä tulee ja monet esikasvatettavia, joten saattaa ruuhkaa olla keväällä.

   Poista
 4. No jopas! Tuollaisen ottaisin minäkin ilomielin. Kuoret ovat todella kauniit ja oikeastaan nuo siemenpussitkin. Tuskin kaikkia siemeniä tulisi kerralla kylvettyä, joten iloa riittäisi jopa vuosiksi eteenpäin. Saako kysyä, paljonko kalenterille tuli hintaa postikuluineen?
  Minulla ei ole omaa joulukalenteria, mutta lapsille on itse tehty puuhakalenteri ja blogin lukijoille kotitonttu Nestorin jouluun valmistautumisesta joulukalenteri. Niissä riittää sen verran puuhaa minullekin, että täyttävät kalenteritarpeeni :D
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Minä tässä juuri ihastelin pitkää riviä siemeniä ja pohdin valinnanvaikeutta - mitä kylvää ensi keväänä? Todennäköisesti kylvän ihan kaikkea ja sitten ollaan taas pulassa ja kodin kaikki ikkunat ja kuisti täyttyy äärimmilleen. Täytyykin tutustua Nestorin jouluun!

  VastaaPoista
 6. Vau mikä kalenteri!
  Mulla on teekalenteri ja Fazerin patukkakalenteri, mutta tuollainen kyllä mahtuisi ilman muuta joukon jatkoksi!

  VastaaPoista