tiistai 29. maaliskuuta 2022

Mitä täällä on tapahtunut?

Olen ollut viikon koronassa ja vaikka tauti ei ole mikään vakava ollutkaan, on se vienyt oudolla tavalla kaiken voiman ja energian. En esimerkiksi ole viikkoon käynyt edes pihassa kurkkimassa, mitä yllätyksiä kevät on nostanut pintaan, vaikka normaalisti kävisin tätä tekemässä useita kertoja päivässä. Tänään alkaa olo olla jo parempi ja päätin käydä pienellä happihyppelyllä pihassa. Onneksi oli kamera mukana ja vaikka tokkuraisena aluksi otinkin kasan videoita kasveista kuvien sijaan, sain muutaman ihan järkevän kuvankin otettua, sillä täällä on todellakin viikossa tapahtunut! Lumikellot valkoisessa puutarhassa ovat jo lakoamssa maata kohden, mutta polun pieleen ovat nousseet ensimmäiset krookukset!
Viimeksi, kun kävin valkoisessa puutarhassa, piti luistella polkua pitkin. Nyt ei ole jäästä enää tietoakaan. Ympäröivässä taikinamarja-aidassa on jo silmut aukeamassa.
Koko alapiha on myös sulanut. Vain kohdassa, johon putoaa lumet katolla, oli vielä lunta.
Sieltäkin kivikovaksi jäätyneestä lumikasasta puskee piippoja. En tunnista. Ihan mustia ja tosi suuria. Olisikohan jotain tulppaaneja? Vai voiko ne vielä olla kasvussa?
Myös narsissit ovat lähteneet kasvuun. Nämä piipot tunnistaa siitä, että ovat lättäniä päästä.
Ja tällaisia helmililjojakin vielä! Mitä ihmettä täällä on tapahtunut? Tänään on monta astetta pakkasta ja alkoi sormet jo tässä kuvatessa jäätyä, mutta ilmeisesti viikolla on ollut sitten jo lämpimämpää. Ja tosiaan, nythän on pian huhtikuu! Apua! Kevät on ihan oikeasti nurkan takana.
Olen metsäpuutarhaan jättänyt leskenlehtiä kasvamaan, vaikka niiden lehdet kukinnan jälkeen ovatkin vähän epäsiistejä rötkäleitä. On ainakin ensimmäisille pörriäisille ruokaa, kunhan nämä pakkaset tästä taas väistyvät ja ötökät lähtevät uudelleen koloistaan. Olen muuten menossa viikonloppuna mehiläistenhoidon peruskurssille. Tarkoituksena olisi hankkia mehiläisiä sinne entiselle kyläkoululle. Odotan mielenkiinnolla.

7 kommenttia:

 1. Kylläpä siellä on jo mahdottoman keväistä! Hieman käy kateeksi, nimittäin itse kun katson ikkunasta ulos, näen vain valtavat lumikinokset. Minäkin sairastin koronan alkuvuodesta ja lähes ainoana oireena oli valtava väsymys ja voimattomuus. Kumma tauti. Mukava kuulla, että alat nyt olla jo parempana. Mehiläistenhoidon kurssi kuulostaa mielenkiintoiselta. Mukavaa ja antoisaa kurssia sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on lumet sulaneet ihan yhtäkkiä. Tai ehkä tosiaan olen ollut niin tokkurassa, etten ole tätä huomannut. Tänään vein lapsen kouluun aamulla ja kaikki tietkin ovat jo sulat. Kyllä se kevät teidänkin nurkille taas saapuu ja kinokset katoavat.

   Poista
 2. Johan on ilahduttavia ja erilaisia näkymiä, kuin meillä. Asun itsekn 1b-vyöhykkeellä. Lunta ja jäätä meillä riittää, vaikka kaksi edellistä viikkoa tilannetta keväiseen suuntaan veivätkin.
  Mukava kuulla, että olet toipumassa koronasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko piha oli vielä vähän aikaa sitten ihan kauttaaltaan paksun jääkerroksen peitossa ja tuntui, ettei aurinko jaksa sitä yhtään sulattaa. Mutta niin vaan taas on sulattanut ja yöpakkasista huolimatta kevät etenee vauhdilla.

   Poista
 3. Hyvä, ettet sairastanut koronan vakavaa tautimuotoa, vaikka eipä se lievempikään varmasti herkkua ole.
  Tässä taas tapahtui jännä virtuaalinen aikamatka näkymistä päätellen peräti toukokuun alkupuolelle saakka. Meillä on puolireiteen ulottuvat lumikinokset ja sen verran pakkasta, että hanki kimmeltää katulampun valossa. Näyttää tammikuulta paitsi että on vähän valoisampaa :D Ihania piippoja ja nuppuja sieltä kurkistelee. Ensimmäiset lentelevät pörriäiset ovat varmasti iloisia noista leskenlehtien kukista vaikka puutarhurille kasvi ei niin mieluisa olekaan.
  Mukavia maaliskuun viimeisiä hetkiä sinne etelään!

  VastaaPoista
 4. Kivan keväisiä maisemia ja ilonaiheita sillä suunnalla! Koronakin jo selätetty ja onneksi lievin oirein! Kunhan päästään näistä kylmistä öistä, alkaa siellä varmasti kevätilottelut kukkien ja pörriäisten kesken!

  VastaaPoista
 5. Minullakin korona oli kuin pitkä flunssa, lisäksi juurikin tuo kamala väsy. Tänään kävin ensimmäistä kertaa kävelyllä ja pari viikkoa olen siis jo ollut töissäkin. Silti kävellessä piti liikkua melkoisen hitaasti, mutta eiköhän tämä tästä.
  Meillä lunta vielä reilusti, ja viimeksi eilen satoi taas lisää...

  VastaaPoista