perjantai 22. huhtikuuta 2022

Puutarhani Kotipuutarha-lehdessä

Edellissyksynä sain viestin, jossa toimittaja kysyi, voisiko tulla tekemään jutun puutarhastani Kotipuutarha- lehteen. Tietenkin suostuin epäröimättä ja viime keväänä toimittaja ja kuvaaja sitten saapuivat tekemään juttua, joka julkaistiin tämän kuun lehdessä. Oli todella mielenkiintoista ja hauskaa olla prosessissa mukana. Varsinkin kuvittajan mahtava kuvitus ällistytti, sillä raukka joutui sen piirtämään omien tussilla tuherrettujen piirrosteni ja satunnaisten valokuvien perusteella. Parasta itse artikkelin lisäksi on se, että kun sain tietää että puutarhasta tullaan tekemään juttu, sain tehtyä monta sellaista juttua valmiiksi, joita olen pyöritellyt vuosia. Esimerkiksi sain maalattua talon toisen puolen sokkelin, joka oli vain jäänyt jostain syystä maalaamatta. Lisäksi saimme vihdoin teetettyä aidan alapihallemme, mitä olen kaivannut jo kymmenen vuotta. Sain myös siivottua ja heitettyä pois kaikenlaisia rikkinäisiä ruukkuja, kottikärryjä, pressuja ja muuta roinaa, jota oli vaan nurkkiin kertynyt. Nyt onkin ihana aloittaa puutarhakausi siistityn puutarhan kanssa. Ehkä teistä joku on lukenutkin jutun puutarhastani. Toivottavasti piditte!

8 kommenttia:

 1. Sattumalta ostin pari päivää sitten juuri Kotipuutarha-lehden ja ilahduin suuresti kun tunnistin sinut lehdestä. :) Tosi kiva juttu oli tehty. Sinulla on aivan upea puutarha! Tuo on jännä, miten moni pienikin homma tulee tehtyä vasta, kun siihen on joku "parempi" syy. Olen vähän kade, että pääset nyt aloittamaan puutarhakauden siistitystä puutarhasta. Omassani jäi syksyllä tekemättä kaikki syyshommat, joten puutarha on nyt hirveän näköinen. Tällä viikolla olen onneksi päässyt aloittelemaan siistimisiä, pikkuhiljaa näyttää paremmalta. Ihanaa puutarhakautta sinulle kauniissa puutarhassasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olit sattunut lehden ostamaan. Syksyisin jää kyllä usein niin paljon tekemättä, onneksi keväisin yleensä on virtaa tehdä nekin hommat kuntoon. Ihanaa puutarhakautta sinullekin!

   Poista
 2. Luin jutun ja tykkäsin. Kiva oli tutustua puutarhaasi jonkun toisenkin silmin. Pohjakartta sai muuten puutarhasi aukeamaan aivan eri tavalla, mitä olin blogin perusteella mieleeni hahmotellut. Jännä miten sitä saattaakin kuvitella asiat ihan eri tavalla.
  Tunnistin tuon tunteen, että kun on joku sovittu juttu tai tähtäin tiedossa, tulee pitkään roikkuneet hommat tehtyä loppuun. Meillä on tavoitteena osallistua tänä kesänä avoimiin puutarhoihin ja jo syksyllä tuli tarve aloittaa paikkojen siistiminen. Talven aikana keskeneräisyyksien ja suoranaisten rytöläjien lista on kasvanut melkein järjettömiin mittoihin, joten tekemistä taitaa tällekin kesälle riittää. Varastoja en ole sentään vielä siivonnut enkä edes laittanut työlistalle :D
  Aurinkoista huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjakartta avasi kyllä omiakin silmiä. Varsinkin tajusin kuinka paljon turhaa laatoitettua aluetta pihassa on. Tai ehkä autoille se ei ole turhaa, mutta puutarhurille kyllä. 😅 Minäkin olen harkinnut joka vuosi noita Avoimia puutarhoja, mutten ole toistaiseksi uskaltautunut mukaan. Siinä on myös hyvä syy laittaa nurkat kuntoon!

   Poista
 3. Luin jutun ja ihastelin puutarhaasti. Tykkään, kun puutarhoja käsitteleviin juttuihin liitetään pohjakartta tai ilmakuva. Helpottaa hahmottamista ja virtuaalivierailua kummasti.
  Ehkä pitäisi sopia säännöllisiä puutarhakutsuja, jotta pitkään suunnitelmissa olleet "pitäisi tehdä" -urakat lähtisivät liikkeelle ja tulisivat valmiiksi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se pohjapiirros on kyllä hieno lisä juttuihin. Ei muutamasta kuvasta saa millään sellaista kuvaa koko puutarhasta, mitä sellaisen avulla. Ehdottomasti pitäisi pitää vähintään yhdet puutarhakutsut vuodessa, niin pysyisi piha siistinä! Ja olisihan se hauskaa myöskin.

   Poista
 4. Vielä ei ole tullut luettua, mutta lehti kyllä odottaa tuossa lukuvuoroaan:)

  VastaaPoista