sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Eurobulbin keväällä istutettavat

Muutama päivä sitten alkoi kuistilla haista kummalliselta - vähän niin kuin miedolta kissanpissalta. Syyllinen löytyi ruukusta, jossa tammikuussa kukki syksyllä istuttamani kevätkurjenmiekka Pauline. Kukinnan kuihduttua olin nostanut ruukun kuistilla alahyllylle odottelemaan lehtien lakastumista. Sinnepä olikin noussut kauniita valkoisia narsisseja. Ilmeisesti sellaisia olin sinne kurjenmiekkojen seuraksi syksyllä laittanut. Hyvä ajoitus. Kerrankin narsissit kukkivat juuri pääsiäiseksi.
Nämä narsissit ja suuren osan muistakin syksyllä istuttamistani sipuleista tilasin eurobulbilta ja koska olin oikein tyytyväinen valikoimaan, hintaan ja laatuun, päätin tilata sieltä talven pimeinä tunteina lisää keväällä istutettavia juurakoita, mukuloita ja sen sellaisia. Lauantaina tulikin ilmoitus puhelimeen, että paketti oli noudettavissa!
Syyllistyin lievään liikenteen vaarantamiseen kun noutomatkalla en malttanut pitää näppejäni erossa lähetyksestä, vaan kotiin ajaessani oli pakko penkoa ihania pussukoita laatikosta. Päätin, että daaliat, gladiolukset, freesiat ja liljat saivat vielä odottaa vuoroaan ja säilöin ne kuistille pimeään laatikkoon. Eivät olleet alkaneet vielä kasvaa, joten turha niitä vielä oli multiin laittaa - varsinkin kun nimenomaa haluan niiden kukkivan myöhään. Tilasin myös kolmekymmentä begonian mukulaa, sillä haluaisin mökillä omenapuiden aluset kukkimaan. Taidan niidenkin kanssa vielä hetken odottaa, ainakin siihen asti, että saan lisää hyllyjä kannettua varastosta esikasvatuksia varten.
Sen sijaan juurakot, jotka olivat alkaneet jo kasvaa, kuten kolmilehdet, isotähtiputket ja mirrinminut istutin ruukkuihin kuistille.
Osa tilaamistani mukuloista ja juurakoista aiheutti vähän päänvaivaa, kuten yllä näkyvä kärsäkallan juurakkomukula. Mites päin minä tuollaisen multiin laittaisin?
Lumikin juurakot olivat niin herkkiä, että onnistuin katkomaan kaikki kolme istutuspuuhissa. En tajua, miten siinäkin onnistuin :( Toivotaan, että silti jotain ruukuista nousee...Uusi varjoisa metsäpuutarhaistutukseni kaipaa muutamaa lumikkia valaisemaan kevättä.
Kulleroiden juurakoista tuli mieleen tupee. Varsinkin tuosta ylimmästä. Piti etsiä suurempi ruukkukin, eihän tuollainen pehko valitsemiini ruukkuihin mahtunut. Kulleroista valkoisen paikka tulee olemaan tietenkin valkoisessa puutarhassa, keltainen pääsee saareen.
Kuisti on muuttunut työmaaksi, kun koulin jo esikasvatuksia hyllyille, vaihtelen ruukkukasvien multia ja nyt näitä mukuloita ja juurakoitakin alkaa tulla nettikaupoista. Pääsiäiseksi pitäisi siivota ja saada vähän pääsiäiskukkia somistamaan. Ensi viikolla olenkin ilmoittautunut kahteen eri pääsiäisasetelmailtaan. Ihanaa kasvien kanssa puuhailua siis luvassa!

16 kommenttia:

 1. Oi joi, ihania puuhia 😊 Voin hyvin kuvitella onnesi, kun laatikon sisältöä tutkailit ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kasvitilaukset ovat ihan parasta! Mieheni tuli laittamaan kuistin oven kiinni, kun availin pakettia. Kuulemma tyytyväinen hyräilyni oli ollut niin kovaa :D

   Poista
 2. Hienoja hankintoja olet tehnyt! Ihanaa kukintaa luvassa! Kiva nähdä kuvia niistä kesällä. Sinulla onkin hyvä ja tilava paikka kasvien kanssa puuhailuun. Itse touhuan keittiössä. Hyvää pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintaa odotan kovasti ja varmasti kuvia tulee otettua kesällä. Aurinko onneksi lämmittää kuistia jo niin, että olen voinut siirtää kasvien kanssa puuhailun sinne. Sitä ennen olikin multaa keittiössä, kylppärissä, makuuhuoneessa... Hyvää pääsiäisen odotusta sinullekin!

   Poista
 3. Oi joi, siellä kukkii kesällä vaikka mitä ihanuuksia. Täydellinen ajoitus myös narsisseilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit olivat kivä pääsiäisyllätys. Syksyllä oli niin paljon sipueleita istutettavana, että ihan kaikkia ei näköjään muistakaan.

   Poista
 4. Ihanat narsissit, pitääkin koittaa ensi vuonna niiden kasvatusta ruukussa.
  Voih, mitä ihanuuksia oletkaan tilannut, enkä yhtään ihmettele ettet pystynyt pitämään näppejäsi niistä erossa.
  Sinulla onkin mahtava työhuone, minä piiperrän multieni kanssa keittiössä.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne narsissit, jotka muistin istuttaneeni ovat kasvattaneet vain lehtiä, ei kukista tietoakaan. Nämäm unohdetut narsissit sen sijaan onnistuivat kukkimaan juuri sopivaan aikaan. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Olipas kiva postaus! Minulla onkin vielä tuo Eurobulb korkkaamatta, täytyypä syyssipuleita sieltä katsastaa👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varoa, homma lähtee siellä ihan lapasesta😄. Nimim. 1200 sipulia viime syksynä.

   Poista
 6. Oi mitä ihanuuksia! Minä odottelen vielä daalioita saapuviksi Eurobulbilta. Aika kauan on kestänyt, vaikka eihän tässä vielä kiire ole... Jännän näköinen tuo kärsäkalla, aivan uusi tuttavuus muutenkin😊 Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna ei todellakaan ole kiire :) Daalioiden juurakot olivat oikein hyvässä kunnossa ja hyvän kokoisia. Toisin kun talvettamani ruppanat, jotka ovat ihan ryppyisiä. Katsotaan, tuleeko niist enää mitään. Kärsäkalloja ei minulla entuudestaan ole. Olen kuvia nähnyt ja halusin niitä ehdottomasti talon pohjoispuolen varjoistutukseen, jota alan tekemään heti kun vain routa hellittää. Niitä oli vaikea Suomesta löytää, mutta onneksi on Eurobulb.

   Poista
 7. Sinulla on ihana kuisti kaikille ihanuuksille mitä olet tilannut. Kärsäkalla on uusi tuttavuus minulle. Onko se monivuotinen ja ilmeisesti pitää ainakin talveksi ottaa kellariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsäkalla voi olla vähän arka talvimärkyydelle, mutta periaatteessa sen pitäisi talvehtia maassa. Tilasin neljää erilaista, enkä ole ihan selvillä niiden kaikkien vaatimuksista, mutta yritän tehdä niillä hyvän kohopenkin varjoon, jotta viihtyisivät. Kuisti on hyvä esikasvatuspaikka. Varsinkin tällaisina keväinä.

   Poista
 8. Mukava narsissiyllätys :) Tuo verkkokauppa on minulle ihan vieras, mutta pitäisi vissiin käydä vilkaisemassa, mutta en ehkä nyt enää uskalla. Tullut tilattua ja osteltua muualta jo sen verran paljon. Ehkä sitten syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata mennä edes katsomaan, jos pitää välttää ostamista. :D Itse en ainakaan pysty koskaan itseäni hillitsemään. Syksyllä tulee varmasti taas tilattua kyllä lisää, mutta jos tässä olisi nyt tämän kevään tilaukset. Yhdestä kärhökaupasta tekisi kyllä mieli tilata vähän lisää kärhöjä...

   Poista