perjantai 23. maaliskuuta 2018

Sehän on piippo!

No mutta eikö tämä hirvittävä kiduttava ikitalvi nyt kestäkään ikuisesti?! Jo ihan toivoni heittäneenä odottelin seuraavaa jääkautta, kun silmäni erottivat jotain vihreää...SEHÄN OLI PIIPPO! Kalliolla muutama lämpöaste yhdessä voimistuvan auringon kanssa oli saanut ensimmäisen rohkelikon työntymään lumen läpi.
Hauskasti auringon avustamina kivikkokasvit ovat muutenkin tulleet ihmisten ilmoille hangen syvyydestä. Hopeahärkki lämmittelee penkkiä reunustavan kiven päällä
 Tästä kolosta voi kurkistaa kaukasiantörmäkukan lehtiruusuketta.
 Neilikat kurkkivat aurinkoa omista aukoistaan.
 Täälläkin joku kasvaa hangen alla. Toivottavasti jo huominen aurinko paljastaa kuka.
Ehkä seuraava jääkausi ei siis alakaan. Keväistä ja toiveikasta viikonloppua kaikille!


8 kommenttia:

 1. Sullahan on sulava kevät jo - nyt kyllä kahdehdin pikkasen! Ihanaa löytää se eka urhea verso läpi lumen työntyvänä. Onko se lumikello?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oletin, että lumikello, mutta nyt kun rupesin miettimään, niin tuo on viimekesänä tehty kivikkopenkki ja mielestäni istutin siihen vain kurjenmiekkojen ja krookusten sipuleita syksyllä. Krookus se ei ole, eikä kyllä kevätkurjenmiekaltakaan näytä... Aika näyttää. Pääasia on, että joku kasvaa!

   Poista
 2. Oi ihanaa! Meillä ei näy piippoja - paitsi autotallin ruukuissa, joista työntyvät balkaninvuokot ja tulppaanit ihan väkisin pimennyspahvien ja peittojen alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien päätä ei oikein millään saa käännettyä, kun ne päättävät lähteä kasvuun. Tullaan läpi hangen ja pahvien. Onneksi! Nyt on jo kova tarve kevään merkeille!

   Poista
 3. Ei piipota vielä, ei varmaan vielä viikkoihin, niin on paljon lunta, vaikka suht etelässä asutaan. Eilen vielä hiihtelin valkoisilla laduilla:) Mukavaa, kun kevät on jo näkyvissä jossain:) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä lunta on riittänyt. Ei haittaa, vaikka sulaisikin pois. Meilläkin muu osa pihasta on ihan jäässä, mutta kalliolla ehtii päivän aikana aurinko jo mukavasti sulattamaan.

   Poista
 4. Täälläkin vasta haaveillaan moisista. Viikonloppu pitäisi olla lämpimänpää mutta sitten taas koko ensiviikko pakkasta. Ei taida piippoja löytää vielä tämän kuun puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on ensi viikoksi luvattu pikkupakkasia tai muutama plusaste päivisin. Ei mitään äkkikevättä siis luvassa, mutta pikkuhiljaa...

   Poista