torstai 29. maaliskuuta 2018

Pääsiäiskukkia kolmella tapaa

Miten ihana viikko onkaan takana. Maanantaina olin ilmoittautunut kukkakauppa Flörin järjestämälle pääsiäisasetelmakurssille. Parituntisella kurssilla tehtiin ensin pääsiäisasetelma. Floristi näytti mallia ja me muut koitettiin tehdä perässä. Tarkoituksena oli vuolla oasis-sienestä munan muotoinen alusta, joka päällystettiin sammaleella. Tämän jälkeen munan yläosaan tökkäiltiin gerbera ja seuraksi keltaisen krysanteemin kukkia. Mallikappaleessa kukat aseteltiin tiiviimmin samaan tasoon, jotta asetelman pääsiäismunamaisuus tuli esiin, mutta itsellä oli niin kevättä rinnassa, että halusin asetelmasta vähän villimmän ja luonnollisemman keväisen. Asettelinkin kukkia vähän sekaisin ja eritasoihin. Niin kuin ne olisivat lähteneet sammalmunasta kasvamaan. En ole koskaan ennen tehnyt oasikseen asetelmaa ja se oli tosi hauskaa ja helppoa. Kukat pysyivät paikallaan ja mielikuvitus lähti heti laukkaamaan - mitä kaikkea tällä tekniikalla voisikaan tehdä kesällä oman pihan kukista.
Toinen illan töistä oli kimppu. Floristi näytti, miten kimppu tehdään spiraalina. Kukat olivat aivan ihania, vaikken enää muista kaikkien nimiä. Ainakin jaloleinikkiä, jänönputkea ja narsisseja laitoimme kimppuun. 
Tämä ei sujunut minulta mitenkään! Spiraali ei pyörinyt, varret tököttivät minne sattuu ja kukkien varsien leikkaaminenkaan ei sujunut vammoitta. Lopulta kokosin kimppuni lähinnä saunavihtatekniikalla - kasvit kimpuksi ja naru äkkiä kiinni. Onneksi kukat olivat niin kauniita, että ne pelastivat tämän säpellyksen. 
Eilen olin taas uudessa pääsiäisasetelmaillassa Pirilän kukkatalossa Raisiossa. Kuulun LC-järjestöön ja tämän kertaisen kokouksen emäntä oli kutsunut meidät tekemään pääsiäisistutuksen. Meillä oli pöydät liikkeen varastossa ja saimme vapaasti kierrellä kaupassa ihailemassa valikoimia ja tulla sitten valitsemiemme ruukkujen ja kasvien kanssa varastoon tekemään istutuksia. Valitsin ison saviruukun ja sinne kasveiksi narsisseja, kaunokaisia sekä purjevihman, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Se tuoksuu hyvälle ja näytti keväisen keveältä. Googlailemalla sain selville, että sitä kasvaa välimerellä. Koitan saada sen menestymään ruukkukasvina pääsiäissesongin jälkeenkin. Kuisti on ainakin muille välimerenalueen kasveille ollut sopiva talvetuspaikka.
Jos täytyisi laittaa järjestykseen pääsiäiskukkani, niin ykköseksi menee tuo eilen tekemäni ruukku. Jotenkin elävien kasvien kanssa puuhastelu on minun mieleeni enemmän. On myös kiva suunnitella, mihin kasvit päätyvät istutuksesta: bellikset pääsevät kukkapenkkiin, narskut saareen narsissipenkkiin, purjevihman istutan omaan ruukkuun kuistille.

 Erinomaisen hyvää pääsäistä kaikille!

20 kommenttia:

 1. Ruukkuasetelma on kyllä nätti. Voisin kuvitella samanlaisen omallekin pihalleni :) Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Kaunista sait aikaan! Minusta tuo tekemäsi kimppu on tosi kaunis. Tuollaiset kurssit ovat todella mukavia. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kimpunteko ei ollut minun vahvuuteni 😉. Täytyy harjoitella lisää. Tuollaiset kurssit ovat tosi ihania. Pitäisi useamminkin käydä. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 3. Ooh, onpa kauniita asetelmia. Tuo munan muotoinen asetelma on hauska idea.
  Tästä tuli niin keväinen fiilis 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseilta saa uusia kivoja ideoita. Tuota oasis-sientä täytyykin joskus ostaa ja kokeilla jotain omaa ideaa. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 4. Tuommoinen on tosi kivaa ja keväistä puuhaa, jossa luovuus pääsee kukoistamaan. Hienot astelmat teit - kukat ovat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kyllä aika unohtui ja uppoutui täysin kukkiin. Tuli keväinen tunnelma myös kotiin. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 5. Hienoja asetelmia ja kaunis kimppu! Minun piti tulla tuohon samaan iltaan Flöriin, mutta jouduin työkiireiden vuoksi jättämään sen väliin tällä kertaa, kyllä harmitti. Tuota purjevihmaa katsoin uteliain silmin kukkatalossa viimeksi kun kävin. Taitaa mennä hankintalistalle😊 Ihanaa pääsiäistä! 🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa pääsiäistä sinullekin! Harmi, ettet ehtinyt kurssille - toivotaan, että pian järjestetään uusi. Purjevihma kiinnitti heti huomioni ja oli pakko ottaa se mukaan. Toivottavasti saan sen viihtymään myös pääsiäisen jälkeenkin. Kiva kun löytää jotain uusiakin kasveja välillä.

   Poista
 6. Kivan erilaaset kimput ja asetelmat. Nuasta saaki monta ireaa vastaasuuren varalle. Hyvää pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pääsiäistä! On kyllä hieno tehdä ammattilaisen ohjeilla, niin oppii uutta ja tulee tehtyä jotain erilaista. Vielä pitäisi laittaa vähän narsisseja ulos ruukkuihin, niin sitten on pääsiäiskukat valmiina.

   Poista
 7. Kauniit kimput.
  Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 8. Ihania pääsiäiskukkia! Se spiraaliin tekeminen juu vaatii harjoittelua, yhden kerran oon onnistunut tyydyttävästi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sitten varmaan jatkaa harjoittelua 😉 Hauskaa pääsiäistä!

   Poista
 9. Oi, miten ihania nuo tuollaiset kukkaillat ovatkaan, kotitarvefloristini nostaa aina päätään, kun kuulen tuollaisista kursseista! Kivoja kimppuja aja asetelmia saitkin tehtyä. Oasis sieni on mahtava apu asetelmien tekoon. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kurssit ovat kyllä ihan parasta ajanvietettä ja samalla saa pääsiäiskukat kotiin. Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 10. Kiva löytää täältä samalta seudulta oleva kiinnostava blogi :) En tiedä onnistuinko alkaa seurata, sivu sekoilee...

  VastaaPoista