tiistai 15. toukokuuta 2018

Eniten ärsyttää - TOP5

Ei kyllä oikeasti ärsytä mikään. Olo on ihan taivaallinen koko ajan. Olen niin flow-tilassa puutarhaprojektieni kanssa, etten muista edes syödä. Unikaan ei tule silmään illalla, kun mietin hurmiossa mitä kasveja mihinkin laitan ja mitä seuraavana päivänä teen. Eilen olin loukannut sormeeni syvän haavan, joka täyttyi mullalla, kun en edes näköjään kipuakaan enää tunne :D:D:D Nyt ajattelin,  että yritän palauttaa itseni maan pinnalle miettimällä edes jotain ärsyttäviä asioita. Ei pelkkiä kirsikankukkia ja tulppaaninnuppuja koko aikaa.
Eniten tällä hetkellä ärsyttää:
1. Se, että ainoastaan rumankeltaiset ruskeasisuksiset ällötulppaanit kukkivat vuodesta toiseen ja muut taantuvat heti ekan vuoden jälkeen.


2. se, että ostin juuri viisi isotöyhtöangervon taimea ja sitten vasta huomasin, että pari pihassa olevaa töyhtöangervoa olivat tehneet sorakäytävällä ainakin 500 pikkutaimea.3. se, että mustarastaan poikaset lähtivät jo pesästä ja minulla on ihan tyhjän pesän syndrooma.


4. se, että turveharkot kutistuvat helteellä.


5. se, että keväisin pitää nukkua, käydä töissä, pestä pyykkiä ja tehdä muita täysin toisarvoisia asioita.


Mutta arvatkaas, mikä ei ärsytä? Se, että kuistilla on valtava kasa vettynyttä slovakialaista sanomalehteä. Ai miksikö? No, kerron myöhemmin  :D
 Ärsyttääkö sinua tällä hetkellä mikään?
10 kommenttia:

 1. Minua ärsyttää vain ja ainoastaan se. että tuskastun ja hengästyn vauvamahani kanssa heti kun menen aurinkoon, kävelen pienenkin matkan tai yritän nostaa kastelukannua. :D Tämä kevät ja vielä kesäkuukin menee sen puolesta täysin harakoille mitä tulee puutarhanhoitoon. Sen sijaan rintani riemuitsee, että tänään pääsin ostamaan lehtooni puita ja pensaita. Kohta istuttamaan, eli mies istuttaa ja minä puhkun ja puhisen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Muistan kyllä elävästi, kun esikoinen mahassa piti syksyllä istuttaa muutama sata sipulia maahan. Lopulta onnistui kyljellä maaten 😉 Ihanaa, että miehesi auttaa istuttamisessa ja sä voit keskittyä puhisemiseen. Mitä kaikkea olet lehtoon ostanut? Heti raportoimaan blogiin🤩.

   Poista
 2. Ha ha, vähän samanlaista syndroomaa täällä havaittavissa, vaikka olen kyllä malttanut syödä ja nukkua. Tai nukkumisen kanssa on vähän niin ja näin, unen ja valveen rajamailla tulee usein mieleen kaikenlaista puutarhaan liittyvää.

  Tällä hetkellä ärsyttää eniten se, että pihatöissä kipeytyy sorminivelet ja ranteet. Ja jaloissakin tuntuu. Täytyy varmaan alkaa ensi keväänä hyvissä ajoin treenata lihaskuntoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni myös alkuun alaselkä ihan jumiin. Ei se huono olisi treenata itsensä aina puutarhakuntoon kesäksi 😄

   Poista
 3. Se ärsyttää, että joudun käymään valtaisan taimiruukkujen kastelukierroksen kahdesti päivässä läpi ja ottamaan veden vielä hanasta, kun ei ole satanut sen vertaa, että edes yhden ämpärillisen olisi saanut sadevettä kasteluun. Kukkapenkissä pärjäisivät vähemmällä kastelulla, mutta ei niitä voi vielä sinne istuttaa, jos tuleekin niin kylmä, että taimet pitää saada turvaan sisälle. Pieniä murheita, nämä helteet hellivät todellakin mieltä viime kesän pettymyssäiden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimiruukkujen kastelu on kyllä ärsyttävää. Onneksi siitäkin pääsee kohta eroon. Mulla on purkeissa enää kasvariin menevät ja kesäköynnökset, jotka kyllä aattelin laittaa pikimiten ulos jo. Menee niihinkin hermot kun käyttävät tomaatteja tukikeppeinään.

   Poista
 4. Ehkä eniten ärsyttää se, että pitää olla töissä sisällä kun ulkona olisi niin paljon enemmän kivempaa tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Onneksi lomaan ei ole enää kuin muutama hassu viikko.

   Poista
 5. Eniten ärsyttää sateen puute, joka pahentaa Siitepölyallergia-oireita. Mitään ei saa tehtyä, kun olo on niin tukkoinen ja vetämätön. Aamullakin menee eka tunti kaavalla: aivasta-niistä-pesekädet-odota minuutti-aivasta-niistä... Valmistaudu siinä sitten töihin lähtöön. Illalla ei viitti olla pihalla, kun heti alkaa sama aivasta-niistä-rumpa. Ja kyllä, 2 allergialääkkeet käytössä. Syynä muutenkin voimakas koivun kukinta sekä sateettomuus. 2 viikkoa satamatta ja 10 päivän ennusteissa ei näy sadetta. Eli top5 sateettomuus, allergiat, koivu, kuivuus, kuumuus.
  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ärsyttävää. Paras puutarha-aika menee aivastellessa. Toivotaan, että pian helpottaa. Eilen onneksi vähän satoi. Voisi yksi kunnon sadepäivä vielä tulla.

   Poista