maanantai 21. toukokuuta 2018

Höyhenpensas

Voiko kauniinpaa nimeä olla kuin "höyhenpensas"?
Eipä kyllä itse pensas jää nimeään huonommaksi. Mielestäni se on yksi metsäpuutarhan parhaimmista.
Höyhenpensaan (Fothergilla major)  kukinta tuoksuu hunajaiselta, mutta ei mitenkään hyökkäävästi vaan sitä täytyy vähän kumartua haistelemaan. Pensas kasvaa hillitysti ja minusta sopusuhtaisesti, eikä sitä tarvitse leikata.
Kukinta on äärimmäisen kevyt ja kaunis ja sopii hyvin täydentämään atseleoiden ja rodojen värikkyyttä. Pensas ei ole turhan tarkka kasvualustastaan,  pieni kuivuuskaan ei haittaa  Se sopii happamaan maahan, esimerkiksi mäntyjen katveeseen. Sitä ei tarvitse suojata kevätahavilta, sillä se pudottaa talveksi lehtensä.
Vanhin höyhenpensaistani on ehkä nelivuotias ja varmaan noin 80 cm korkea. Viime vuonna istutin kaksi lisää ja ne pilkistävät hädin tuskin mesimarjakasvustosta esiin.
Onko sinun pihassasi jo höyhenpensas? Jos ei, ja asut I-III -vyöhykkeellä, niin pistäpä harkintaan!

10 kommenttia:

 1. Harkinnassa kyllä on. Ihana pensas! Olen sitä monesti taimistoilla ihastellut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti sitä nyt oikein mainostaa, kun on vähän ehkä tuntemattomampi pensas ja itse olen siihen niin ihastunut. Nappaa ensi kerralla koriin😉

   Poista
 2. Ihana on pensas ja kukkii sinulla oikein komeasti. Pitkään harkitsin sitä uuteen pensasryhmäämme, mutten taida kuitenkaan uskaltaa sitä IV-vyohykkeellä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kyllä tylsää, jos ei sitten kestäkään talvea.

   Poista
 3. Ompas jännän näköinen :) Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
 4. Ihanan kuuloinen ja näköinen pensas . Kiitos esittelystä pitää laittaa niinsanotusti "korvantaakse".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa sinne korvan taakse. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen pensas.

   Poista
 5. Aika ihana! Pitäisi alkaa kerätä jotain linkki- ja vinkkilistaa kaikesta, mitä pihaan voisi laittaa sitten kun tämä rakentaminen loppuu. Tässä on monta minua kiinnostavaa juttua, kuten "ei tarvi leikata" ja mielenkiintoinen ulkonäky, mutta ei kuitenkaan mitenkään huutomerkki. Hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy heti alkaa pitää listaa mielenkiintoisista kasveista! Höyhenpensas olkoon ensimmäinen 😉 Helppohoitoisia ovat tosiaankin. Ikinä en ole kastellut, lannoittanut, nyppinyt kukintoja tai leikannut tai suojannut.

   Poista