perjantai 25. toukokuuta 2018

Ruukut riviin järjesty!

 

Sääennusteet lupaavat pitkälle kesäkuuhun lämmintä, joten hallaa oli enää turha pelätä. Eikä tänne kallion päälle halla oikein nousekaan. Aloitinkin jokakeväisen ruukkujen kuljettelurallin. Kuistilla talvehtineet pelargonit ja välimerenkasvit pääsivät kiviportaille nauttimaan auringonpaahteesta.
Portaiden ruukkuihin laitoin tänä vuonna talvehtineiden seuraksi paahdetta kestävää mirrinminttua. Lisäksi taimistolta lähti mukaan pari alennus-äitienpäiväruusua. Ne kestävät myös hyvin pientä kuivumista. Kesällä olen lähinnä saaressa, joten terassin kasvien kaupungissa täytyy olla anteeksiantavaisia.
Pieniin amppeleihin laitoin kesäharsoa sekä yhden valkoisen miljoonakellon. Viime vuonna näissä kesti hyvin sininata, mutta koitetaan tänä vuonna näitä. Saattavat olla kyllä syksyllä kuivakukkia pienissä ruukuissaan, mutta nättejä ainakin nyt.
 Sohvaryhmän pöydälle keräsin isolle tarjottimelle sisältä ja kuistilta paahteessa niin ikään viihtyviä kasveja. Aloeta, pullukkaa, itulehteä, kaktusta...
 Sinisateen sidoin grillikatoksen suojaan kurottelemaan kohti aurinkoa. Köynnös kukkii vieläkin. Yritän leikata tätä puumaiseksi.
 Riippumaton luokse olen kantanut banaanin, kolibrikukan, verenpisaran, maljaköynnöksen, temppelipuun ja joitain huonekasveja. Tässä on suojaista, mutta ei paahteista. Banaani kasvaa silmissä. Se vaatii ihan valtavasti vettä. Se talvehti hyvin kuistilla, mutta tuli keväällä niin täyteen kirvoja, että sen alimmat lehdet ovat rumat. Ulkona onneksi kirvaongelma aina helpottaa. Kiitos vain pihan tinttipesueille tai leppiksille.
Ruotsista keväällä raahaamiini isoihin betoniruukkuihin laitoin ruusut. Tähän isompaan altaaseen pistin imukärhivilliviinin, heliotrooppia, lobeliaa ja pari maanpeittoruusua. Ruusujen juurakot koitan talvettaa puutarhavarastossa ja villiviinin yritän saada säilymään paikallaan ruukussa talven. Viime talvena ulos unohtamani puksipuu ja raparperi selvisivät talvesta pienissä ruukuissaan, joten tämä tuo vähän uskoa tähänkin yritykseen.
Eilen laitoin vielä sohvatyynyt paikoilleen, vaikka taivaalta satava männyn siitepöly ne heti tuhriikin. Oli ihana makoilla sohvalla ja katsella, miten viihtyisäksi kivinen ja kolkko terassi muuttukaan kun sen tuo täyteen kasveja. Nyt vielä kun saisi kaikki kukkimaan. Ihanaa puutarhaviikonloppua kaikille! Minä ajattelin pitää kaiken touhuamisen jälkeen puutarhankatseluviikonlopun.

11 kommenttia:

 1. Aivan ihanat portaat. Kyllä tuota portaikkoa katseleekin mielellään.
  Aurinkoista toukokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo harmaa kivi ja laatat on niin kolkko yhdistelmä, että se kaipaa kokonaisen ruukkuarmeijan piristämään.

   Poista
  2. Mä katsoin myös tuota portaikkoa aivan ihastuksissani! Ja hyvin piristetty ruukuilla! :)

   Poista
 2. Vihreys tuo heti viihtyisyyttä. :) Kaunista! Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta. Ja iso terassi vaatii paljon vihreyttä. Onneksi on noita kasveja, ettei tarvitse kesäkukilla alkaa niin paljoa koristelemaan.

   Poista
 3. Toivotaan, että tuon välimerellisen kauniin näkymän myötä saamme pitää nämä välimerellisen lämpimät päivätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä sopii kyllä toivoa! Räntäsateessa ruukut eivät näyttäisi lainkaan niin välimerellisiltä ;)

   Poista
 4. Mukavan näköistä <3 Toivotaan, ettei hallaa enää tule. Meidän tontille tulee halla tosi helposti. Nyt kun on lupaillut +6 asteen yölämpötiloja tänne, niin meillä voi hyvinkin ollaa hallaa. Sinällään harmmillista, kun tuntuu, että olisi jo syytä saada kaikki pihalle :D (kasvit siis, khih)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan, ettei halla enää iske! Me asumme kallion päällä, enkä kyllä muista täällä kevät- tai aikaisia syyshalloja olleen. Ruusutkin kukkii välillä joulukuulle asti :D Nyt on todellakin ollut kiire saada kaikki ulos nauttimaan lämmöstä ja auringosta. Toivotaan että jatkuu..

   Poista