keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kouluhommia

Aloitin viime syksynä kesäyliopiston tarjoaman palvelumuotoilun opinnot. Opintoja on silloin tällöin viikonloppuisin ja loput opinnoista tehdään itse erilaisia harjoitustehtäviä tehden. On ollut virkistävää välillä olla luentosalissa kuuntelevana osapuolena ja onneksi opinnot taukoavat toukokuussa, koska puutarhakaudella luentosalissa istuminen olisi hyvin hyvin vaikeaa. Nyt suoritan jaksoa Brändi ja visuaalisuus ja tehtävänä oli valita kaksi yritystä, joiden www-sivuja, somea ja graafista ilmettä piti arvioida. Lisäksi yrityksiin piti tehdä vierailu asiakkaan roolissa ja tarkkailla mm. liikkeen visuaalisuutta, värien käyttöä,  sisäänkäyntiä, palvelukokonaisuutta ym. Yllätys yllätys - valitsin yritykseksi Flörin ja Viherlassilan puutarhamyymälät. Todella vastahakoisesti siis lähdin tekemään tätä tehtävää, mutta tunnollisena opiskelijana päätin todella uppoutua tehtävänantoon ja testata ostokokemusta ihan kunnolla.
Kamelian ostokokemus ainakin miellytti minua niin visuaalisesti kuin kaikilla muillakin mahdollisilla tavoilla. Vanha kameliani kuoli tänä talvena. Kerran sain sen uudelleen kukkimaankin, mutta viime kesän kuumuus ja ehkä ruukunvaihto hermostuttivat herkkätunteisen kameliani ja se kuoli nuppuineen kaikkineen. Tämä uusi upea kaunotar toivottavasti sopeutuu paremmin luokseni.
Koska en uskonut, että yhdellä tuotteella voi vielä syvällisesti päästä tähän visuaalisuuden ja brändien ytimeen, ostin muutamia esikoitakin.
Ja vähän siemeniä. Ja multaa ja soraa. Ja tämä oli vasta Flörissä. No, onneksi Viherlassilassa on vähemmän tarjottavaa näin talvisin, joten nappasin sieltä mukaani vain lisää multaa. Nyt on siis kenttätyö tehty ja essee melkein kirjoitettu.
Opiskelu on hauskaa, kun löytää oikean tavan motivoida itseään.

8 kommenttia:

  1. Todella oivaltavaa oppimista:)Ja erittäin hyödyllistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämän tehtävän tekeminen sai ihan uusia ulottuvuuksia, kun keksin noin mielenkiintoiset kohdeyritykset.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kevät on vähän tällaista aikaa, että ihan kaikki työmatkat ja koulutehtävät jotenkin aina saa kylkeensä puutarhajuttuja. Jotenkin vaan ajatukset pyörii nyt taas niissä jutuissa.

      Poista
  3. Hih, hyvin valitsit yritykset! Ja onnistunut asiakaskokemuskin ilmiselvästi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika surkea puutarhaliike saisi olla, että olisin tosi tyytymätön kokemukseen. :)

      Poista
  4. Ymmärrän täysin vastahakoosuutes tehtävän suarittamiseksi ku käyntikohteekki oli nua yäkkiä :D

    VastaaPoista