maanantai 2. joulukuuta 2019

Talviset hyvästit

 Joka vuosi tulee hetki, jolloin minun pitää jättää hyvästit talven ajaksi toiselle puutarhalleni saaressa. Tänäkin vuonna saimme pitkitettyä kautta joulukuulle asti, mutta nyt lumen peittäessä jo kalliot, alkoi olla olo, että mökki laitetaan talviteloille. 
 Saaressa on kyllä aivan uskomattoman kaunista näin joulukuussakin, mutta kostea tuuli alkaa tunkea luihin ja ytimiin ja varsinkin lasten kanssa ulkona liikkuminen alkaa liukkaiden kallioiden vuoksi olla hankalaa.
 Valoisaa on vain lyhyt hetki päivässä. Täällä on pimeällä todella sysipimeää, sillä tänne ei valosaaste ylety.
 Puutarhan olin onneksi laittanut jo aikaa sitten talviteloille. Kasvihuone on tyhjennetty ja siivottu, talvetettavat kasvit ovat rivissä kellarin ikkunalaudalla. Sata narsissin sipulia on kaivettu niittyyn. Siemenkylvöjä on tehty lavoihin.
Nyt täytyy enää odottaa ensi kevättä, niin pääsen taas puuhailemaan rakkaaseen saaripuutarhaani.
Onneksi odotusta helpottaa se, että olen bloggaustaukoni aikana päätynyt ostamaan mieheni kanssa vanhan koulun. Pääsemme sinne todenteolla tutkimaan tämän kuun 15. päivä, kun odotettu avainten luovutus koittaa. Koulusta tulee meidän talvikauden mökki, johon karata karkuun viikonloppuisin, kun jäät saartavat saaripaikkaa. Koulua rajaa pieni joki ja iso tontti. Mitäköhän sieltä löytyy, kun kevät koittaa? Tulevaisuudessa tässä blogissa saakin siis seurata kolmen puutarhan kuulumisia. Mitäköhän tästäkin tulee :D

10 kommenttia:

 1. Ohoo, aivan uusi tontti myllättäväksi! Jospa siellä ei olisi niin paljon peuroja :D Kauniit kuvat postauksen alussa. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti siellä on tosi paljon peuroja! :D:D:D Hyvää joulunodotusta sinullekin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, kun alkaa joululoma ja pääsee tutustumaan paikkaan tarkemmin. Varsinkin pihaan.

   Poista
 3. Oo, miten ihanaa! Vanha koulu jo itsessään kuullostaa mahtavalta, mutta vielä vanha pihakin! Onnea onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keväällä tulee olemaan jännittävä nähdä, mitä maasta nousee. Puuvartisia ehkä pystyy talvellakin tunnistamaan.

   Poista
 4. Kauniita kuvia saaresta. Vitsi miten ihanalta tuo vanha koulu pihoineen kuulostaakaan! Kolme puutarhaa, eikös se oo jokaisen puutarhahörhön unelma? <3 Onnea uuteen mökkiin ja mukavaa joulun aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli ainakin sitä tilaa lisää ja tasaista peltomaata. Jotain rentoa ja maalaisromanttisia sinne pitäisi keksiä.

   Poista
 5. Kauniit talvikuvat saaresta! Onnittelut uudesta mökistä!Kuulostaa ihanalta paikalta.
  P.S. Sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen käynyt uutta paikkaa katsomassa vain kerran ja siitäkin on jo yli kaksi kuukautta, joten todella malttamattomana odotan, että pääsen sinne. Täytyykin heti käydä katsomassa, minkälainen haaste siellä odottaa!

   Poista