keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Uusi koulu

Tai vanhahan tämä koulu on. Se on valmistunut 1924 ja toiminut kouluna aina 2000 luvulle asti. Sitten pariskunta, jolta me ostimme koulun, osti sen ja kunnosti asunnokseen. Nyt on sitten meidän vuoro nauttia tästä ihanasta vanhasta rakennuksesta - unohtamatta tietenkään sen pihapiiriä.
Vihdoin avainten luovuttamisen päivä koitti sunnuntaina ja pääsin touhuamaan sydämeni kyllyydestä. Saatan poiketa jossain vaiheessa blogini puutarhaan keskittyvästä linjasta ja esitellä koulua sisältäkin. Varsinkin, kun pääsemme pienessä pintaremontissamme etenemään. Nyt kuitenkin vielä kuvia ulkoa.
Pihan perältä löytyy pikkuruinen keltainen puusauna. Sitä en vielä ole ehtinyt kokeilla, mutta joulusauna tullaan varmasti lämmittämään.
 Tontti rajautuu pieneen jokeen. Tässäpä on paikka ihan uudenlaisille istutuksille. Mikäköhän tällaisella joenpenkalle viihtyisi?
 Pihapiriin kuuluu myös vanha ulkorakennus, jossa on ollut varastotilan lisäksi koulun puucee sekä navetta. Aika suloista ajatella, että koululla on ollut oma lehmä. Tuolla en ole vielä käynyt, sillä edellisillä omistajilla on siellä vielä tavaraa. Saavat rauhassa kuljetella omansa pois ja sitten lähden tutkimusretkelle.
 Koska räntää vihmoi taivaan täydeltä ja ilta alkoi hämärtyä, en ehtinyt kasveja sen tarkempaa kuvaamaan. Kuivuneista varsista tunnistin ison rivin nauhuksia sekä kultapiiskuja. Lisäksi lumesta pisti esiin vihreitä sormustinkukan ruusukkeita. Puista tunnistin ainakin vanhoja omenapuita sekä ilmeisesti kirsikkaa.
 Olen aina ihaillut pylväshaapoja ja nyt tässä näyttäisi kolmen rivi olevan! Haapojen takana avautuu koulun vanha kenttä. Kävin sitäkin vähän katselemassa ja se on ihan heinittynyt ja täynnä lupiineja. Minulla on siis tässä 2000 neliötä lupiinikenttää. Minusta lupiinit ovat aivan ihanan näköisiä, mutta ymmärrän kyllä, että niiden ei haluta luontoon leviävän. Miten ihmeessä nitistän 2000 neliötä lupiineja :D:D Jännittävää!


18 kommenttia:

 1. Onpa ihana "uusi" koti teillä! Ja mikä pihapiiri! Siinä teillä on puuhaa tuleviksi vuosiksi...:)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta kodista. Koulun opettajat asuivat ennen koululla, se oli edellytys että sai työn, opettajat lämmittivät koulun oppilaiden kanssa. Opettajilla oli lehmiä ja osa palkasta tuli esim. lehmien heininä, naisopettajan lehmä sai vähemmän kuin miesopettajan vaikka en usko että lehmän ruokahalu oli omistajan sukupuolesta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja mielenkiintoisista tiedoista. Vai sai naisopettajien lehmät vähemmän heiniä. Hahaha!

   Poista
 3. Aivan ihana ja idyllinen paikka<3 Varmasti kivaa nähdä mitä kaikkea maasta nouseekaan keväällä. Tuosta joenpenkasta tuli mieleeni Beth Chatton puutarha, jossa hän oli istuttanut koko joenpenkan täyteen kevätkelloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy googlata Beth Chatton puutarha.

   Poista
 4. Aivan ihana paikka jo nyt katsottuna ja mitä se vielä tuo tullessaan koko vuoden kierron aikana. Pylväshaapoja olen minäkin aina ihaillut samoin surukuusia. Onnittelut teille kaikille olette astuneet paratiisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä tulee olemaan kyllä jännää katsoa mitä maasta nousee.

   Poista
 5. Näyttää ihanalta! Todella kiva seurata, mitä alkaa talossa ja puutarhassa tapahtua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä päivittää blogiin myös noista sisäpuuhista, kun puutarhassa alkaa tapahtua vasta keväämmällä.

   Poista
 6. Voi miten ihana uusi koti ja vielä pihasaunakin. Onnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kakkoskotihan tämä on, kun täytyy arkisin olla kaupungissa töissä ja kouluissa. Tänne pääsee sitten viikonloppuisin ja lomilla.

   Poista
 7. Jännittävää! Puutarhassa näyttäisi olevan mahdollisuuksia vaikka mihin ja lisää varmasti paljastuu kun lumet sulavat. Ei taida olla ihan 1a tai 1b-vyöhykettä, kun on maa noin valkeana? Hauska nähdä, mitä kaikkea sieltä löytyykään :) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa, mikä paikan kasvuvyöhyke on ja kakkosen ja kolmosen rajalla ollaan. Ja vielä tasaisella savimaalla. Ei taida ihan kaikki arkajalat, joita olen ykkösellä kasvattanut pärjätä täällä. Toisaalta tuohon pihapiiriin sopiikin kestävät perinne- ja luonnonkasvit. Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 8. Oih, ihanaa! Minun täytyykin seurata tiiviisti sinun blogiasi. Me muutetaan omakotitaloon kasvuvyöhykkeelle 3 helmikuun alusta, joten jännät paikat on täälläkin! Meillä on jotain remontteja ja sisustusta edessä, joten mielenkiinnolla seuraan, mitä teillä tapahtuu, jos vaikka saisin jotain ideoita. ;)

  VastaaPoista