sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Uutta pihaa tutkailemassa

Sade taukosi hetkeksi ja pääsin tutkimaan uutta pihaa valoisaan aikaan ja niin, ettei vettä vihmo vaakatasossa. Olen täällä aina tilaisuuden tullen kierrellyt ja vähän tutustut paikkoihin. Pellon rajalta vanhan navetan takaa löytyy kasvilavoja. Eiköhän näihin jotain istutettavaa keksi.
Linnunpönttöjä on pihapiirissä valtavasti. Varsinkin kottaraisille, jotka viihtyvät tässäkin kerrostaloasunnossa. Joen rannalla on telkän pönttö ja kuulemma tervapääskyjä saapuu myös kesällä. Innolla odotan kasvien lisäksi myös sitä, millaisia uusia lintututtavuuksia täältä löytyykään. En ole varma, olenko koskaan nähnyt edes kottaraista. Ei niitä Turun keskustan tuntumassa tai meidän saaressa ainakaan asusta.
Ihanaa, iso kasa vanhoja tiiliä! Rakastan tehdä reunuksia ja polkuja ja tässä heti lähti ajatus lentämään, mitä näillä tiilillä voisikaan tehdä.
 Löysin myös ison pinon sammaloituneita kattotiiliä. Ehkä niistäkin saisi hienoja reunuksia rakennettua.
Entäs mitä tästä vanhasta kylpyammeesta sitten voisi kyhätä? Vai hakeekohan entinen omistaja vielä tämän pois? Ehkä en vielä ala kaikelle miettimään uutta käyttötarkoitusta.

 Taloon vedettiin juuri uudet viemäriputket ja piha on sen näköinen. Isot kaivuutyöt yhdistettynä tauottomaan sateeseen ovat saaneet pihasta ison savivellin. Lapset ovat haltioissaan. Kuulemma paras piha ikinä. Onneksi saimme pyykkikoneen paikoilleen tänään.


18 kommenttia:

 1. Varmasti jännittävää on löytöjen tekeminen omalta uudelta pihalta, ties mitä kivaa löytyy kevään tultua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoista ja keväällä varsinkin, kun kasvit alkavat nousta. Lupiinia näyttää paikat puskevan, mutta ehkä sieltä jotain muutakin löytyy.

   Poista
 2. Lapsille tuollainen piha on paratiisi! Ja aikuisillekin, jos tykkää puuhata kaikenlaista.
  Ihana kerrostalolinnunpönttö, tuollaista en ole aikaisemmin nähnytkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on, että pihasta löytyy kaikenlaista ja saa rauhassa keksiä ja kokeilla, mitä niistä syntyisikään. Keväämmällä on varmaan kovat puuhastelut käynnissä.

   Poista
 3. Voin kuvitella lasten riemun, jos tuollaista savivelliä on joka puolella! Pyykkikoneelle on varmasti käyttöä :D Tiilikasa on oikea aarre. Kiva nähdä, mitä kaikkea teetkään puutarhalle. Iloista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri otin puhtaat ulkohousut kuivumasta ja selitin tytöille, että koska kurahousut unohtuivat kotiin, käydään pihassa vaan vähän kävelyllä ennen ruokaa. Pääsin ovesta ulos, niin kummatkin polvillaan savessa. Olivat kuulemma ehtineet unohtaa ohjeet, kun laitoin kenkiä jalkaan. Savivellin houkutusta ei voi vastustaa. Nyt taas pyykkikone laulaa😄

   Poista
 4. Tulin toivottamaan sinulle oikein hyvää ja tunnelmallista joulua.

  VastaaPoista
 5. Varmasti lapsille paras piha, kun on mutaa missä voi hyppiä ja leikkiä. Meillä juuri viime viikolla saatiin kaivuutyöt valmiiksi. Piha meilläkin aika samannäköinen on. https://www.mikamakilaoy.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki lätäköt ja mutavellit on aina lasten suosikkeja pihassa. Ei paljon leluja kaivata, kun saa rypeä.

   Poista
 6. Voi mitä aarteita siellä onkaan! Tuosta kylpyammeesta pitäisin kyllä kaksin käsin kiinni! Ja entäs sitten nuo tiilet ja kattotiilet, upeita reunuksia ja polkuja niistä kyllä saisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kuuluivat kauppaan. Sormet jo kovasti syhyävät sommittelemaan uusia polkuja.

   Poista
 7. Oi, ny on taas käsis aivan toisellaane piha/puutarha. Kiva seurata puutarhan tulevia vaiheeta. Hyviä tykötarpehia o ainaki jo omasta takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tasaista savimaata vaihteeksi. Enpä ole ennen tällaisessa mitään kasvattanut. Taitaa olla paras aloittaa kestävistä perinnekasveista ja kesäkukista tämä puutarhan muokkaus.

   Poista
 8. Varmasti jo mielessä vilistää suunnitelmia ensi kevättä ja kesää varten. Ihana olla ihan pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia tulee väkisinkin, vaikka olen yrittänyt vähän toppuutella itseäni odottamaan ja katselemaan rauhassa tämän ensimmäisen vuoden puutarhassa.

   Poista