perjantai 22. toukokuuta 2020

Piha puhkeaa kukkaan

Nyt olisi aihetta kirjoittaa vaikka ja kuinka. Eletään puutarhakauden intensiivisintä jaksoa. Puutarha puhkeaa kukkaan, ruoho repeää kiihtyvään kasvuun, kylvöt pitää tehdä, kesäkukat laittaa. Ihanaa tekemistä olisi aamusta iltaan. Tässä pieni katsaus tämän päivän parhaisiin paloihin kaupungista.
Magnolia Vanha Rouva kukkii seuraneitinään kuningasatsalea Estelle. Täydellinen pari.
Ensimmäinen alppiruusu on aloittamassa kukintaansa, olisikohan tämä nimeltään Venla. Kukinnasta ei näytä alppiruusujen kohdalla tulevan kovin runsas. Taustalla mäntyyn kiipeää valkolaikullinen köynnöshortensia.

Sinialppiruusu Blue tit kukkii pikkuisena tuolla helmililjojen joukossa. Siirsin sen pari vuotta sitten aurinkoon ja sen jälkeen se on innostunut kasvamaan ja kukkimaan.


Magnolia Merrillin nuput ovat ihanat. Istutin puun viime vuonna ja siihen tulee nyt kaksi kukkaa.
Tähtimagnolia Rosean nuput ovat purkkapinkit.

Pikarililjaniityllä olisi vähän enemmänkin kuvattavaa. Tämä vuosi on ihan ennätyshyvä näiden kukinnan suhteen. Lämmin talvi varmaan auttoi tai mikä lie, mutta kaikki erilaiset pikarililjat ovat hengissä ja hienossa kukassa. Täytyy näistä tehdä oma postaus jossain vaiheessa.
Ensin huvi, sitten työ. Lopetan tämän katsauksen kuvaan työleiristä nimeltä sorakäytävä. Pari metriä putsattu, kymmenen metriä vielä jäljellä... Ihanaa viikonloppua kaikille. On luvattu mahtavaa säätä!

12 kommenttia:

 1. Mahtavia magnolioita sinulla! Niiden kauneutta ei vain voi lakata ihastelemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä kevään kohokohta. Onneksi eri magnoliat kukkivat eri aikaan, niin saa kauemmin ihastella näitä pihassa.

   Poista
 2. Onpa monta erilaista magnoliaa. 'Estelle' näyttää kauniilta, pitää laittaa nimi muistiin kun seuraavan kerran tulee eteen atsalean hankinta. Tsemppiä sorakäytävän siivoamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaa olla seitsemän magnoliaa pihassa tällä hetkellä. Osa ei ole vielä koskaan kukkinut, mutta onneksi jo moni on kukintaiässä. Sorakäytävä etenee hitaasti, mutta varmasti...

   Poista
 3. Upeat magnoliat! Ensimmäisen kuvan parivaljakko on todella hurmaava <3 Tsempit sorakäytävän putsaamiseen! Minä olen heiluttanut lapiota niin paljon, että varmaan tulee jo uniinkin. Samalla olen miettinyt, millä ihmeellä meinasin täyttää kaikki uudet alueet. Lapasesta taisi vahingossa lähteä... :D Aurinkoista, lämmintä viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Estelle kukkii nyt ekaa kertaa kunnolla, vaikka on ollut pihassa ainakin 5 vuotta. No, hyvää kannattaa odottaa. Puutarhahommilla on tapana lähteä lapasesta. Varsinkin keväisin. Ja tyhjillä penkeillä on taipumus täyttyä🤗

   Poista
 4. Ihania magnolioita, on upeaa, kun jonkun puutarhassa kasvaa tuollaisia kaunottaria. Yksikin kukka on ilon aihe! Sorakäytävä on urakan alussa, mutta pian huomaat, että olet jo yli puolenvälin ja sitten ollaankin loppusuoralla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan minulla ollut nyt kuusi vuotta magnolioita ja ovat niin hyvin selvinneet, että olen pikkuhiljaa ostanut lisää. Piha on vähän ehkä kuiva niille, joten ne kasvavat hitaasti. Sorajäytävän putsaus ei kyllä kuulu lempihommiini, mutta on se kivannäköinen siivottua.

   Poista
  2. Olisikohan minulla ollut nyt kuusi vuotta magnolioita ja ovat niin hyvin selvinneet, että olen pikkuhiljaa ostanut lisää. Piha on vähän ehkä kuiva niille, joten ne kasvavat hitaasti. Sorajäytävän putsaus ei kyllä kuulu lempihommiini, mutta on se kivannäköinen siivottua.

   Poista
 5. Oi, nuo magnoliat �� Sinulla taitaa olla suojainen tontti niille. Milloin Vanha rouva alkoi sinulla kukkia? Menikö monta vuotta? Itselläni on vasta nuori taimi ja toivon, että kestää talven pakkaset ja joku kevät sitten pukkaa kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontti on kalliolla ja täynnä isoja, joten uskon tämän olevan aika suojainen. Lisäksi istutan kasvit aina tiheään, joten niillä on suojaa myös toisistaan. Magnolioiden kasvualueet on myös täynnä maanpeitekasveja, sillä kuulemma niiden juuristo on altis paleltumiselle ja täällä Turussa ei voi luottaa lumisuojaan. Vanha Rouva alkoi kukkia muistaakseni neljän vuoden päästä istutuksesta. Muut ovat alkaneetkin kukkia melkein heti, mutta se antoi tosiaan odottaa. Toivotaan, että sinun taimesi kestää talvet ja kukkii pian.

   Poista