perjantai 1. toukokuuta 2020

Piha täynnä aurinkoa

 Aurinkoista vappua kaikille! Meillä vapunvietto on muutenkin sujunut yleensä mökkimaisemissa, joten mitään radikaalia muutosta ei tämä vuosi tuonut tullessaan. Tosin vieraita emme kutsuneet.
 Mökillä on narsissikausi alkanut käynnistyä. Laitoin syksyllä kasvilavoihin kuhunkin eri lajiketta ja jotta muistaisin, mitä missäkin kasvaa, jätin sipulien pussit lavan nurkkaan. Taas niin fiksua✌🏻Talvi on vienyt tekstit pussien kyljistä, joten voin sanoa vain, että yllä olevassa kuvassa kukkii kaunis vaaleankeltainen narsissi.
 Paras ideani oli laittaa narsisseja myös tähän kasvihuoneen edustalla kasvavaan luonnonkukkaniittyyn. Se on keväisin niin pitkään ihan ojanpenkan näköinen. Ensi syksynä lisään tähän vielä valkoisia narsisseja. Ainakin.
 Saaren vanhaa kantaa olevat narsissit alkavat myös pian kukkia. Olen näitä jakanut joka paikkaan, sillä nämä kasvavat tällaiseksi tuppaiksi tosi nopeasti. Näitä supernarsisseja kasvaa täällä esimerkiksi ruusupensaassa, heinikossa ja hevoskastanjan alla, missä muut kasvit eivät todellakaan menesty. Siellä ne kukkivat iloisesti niinkuin ovat jo vuosikymmeniä kukkineet.
 Lähikuvaa niityn pikku aurinkoista. Teen postausta ekaa kertaa puhelimella, enkä osaa vaihtaa kuvien järjestystä. Tulevat nyt siis siinä järjestyksessä kun sattuivat tähän latautumaan.
 Tässä vielä lisäkuva lavoista, joissa kaikissa kymmenen eri lajiketta. Siististi lokeroissaan ja etualalla pussit, joista ei enää pysty nimeä lukemaan. Selvästi järjestelmällisyys ei vain asetu minun puutarhaani.
 Kasvihuoneen taakse on kertynyt myös sekalainen seurakunta erilaisia narsisseja.
Ah, niin aurinkoista oli eilen. Piti tänään kattaa vappupicnic nurmikolle, mutta nyt säätila onkin hyytävän tuulinen. Jäämme suosiolla keittiönpöydän ääreen mussuttamaan tippaleipää. Hyvää vappua!

10 kommenttia:

 1. Ihanat pikkuauringot! Hyvä irea laittaa narskuja niitylle. Mukavaa vapun jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen ne tosiaan käyvät hyvin, sillä varret saavat rauhassa kuihtua niittykasvien sekaan. Eikä nämä maistu peuroillekaan.

   Poista
 2. Oi miten paljon ihania narsisseja! Hih, vähän naurattaa tuo loistoidea jättää pussit lavojen nurkkiin. Uskon, että harmittaakin, mutta tärkeintä että saat nauttia kauniista kukista. :) Tuo kasvihuoneen ympärillä oleva kivireunus on aivan ihana! Hyvää vappupäivää ja mukavaa toukokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pihat täynnä kasveja, joiden nimistä minulla ei enää ole hajuakaan. Ehkä pitäisi luopua koko ajatuksesta, kun se ei luonnostaan näytä onnistuvat. Pääasia minulle kuitenkin ovat itse kasvit, ei niiden nimet. Hyvää toukokuuta!

   Poista
 3. Narsissit (kuten muutkin sipulikukat) näyttävät isoina määrinä niin kauniilta. Minäkin ihastelin tuota kivireunusta ja niitylle narsissit sopivat vallan hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Ja siksi lisää pitää istuttaa joka syksy. Tuonne niitylle ajattelin lisätä valkoista narsissia ja ehkä jotain pienempää lajiketta myös. Kivireunus on minunkin suosikkini.

   Poista
 4. Voi, jopas sinulla on narsisseja kasvamassa. Kiva, kun ne leviävät ja saat ihailla oikeaa narsissiniittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on hyvin tilaa vähän levittäytyä. Täytyy vaan hankkia vielä eri aikoihin kukkivia narsisseja seuraksi, niin saa nauttia pidempään.

   Poista
 5. Onpa aurinkoista narsissien kukintaa! Vai niin kävi nimien kanssa :D Niitylle ehdottomasti muitakin narsisseja sekä muitakin kevätkukkijoita (jos peurankestäviä edes on). Niityn kivireunus on todella hieno minustakin. Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että laukat voisivat säästyä peuroilta. Pikkusipulikukkia natustaa keväisin täällä erityisesti puput, joten aika monet kokeiluistani ovat päätyneet niiden nassuun. Onneksi narsissit eivät maistu kenellekään!

   Poista