torstai 27. lokakuuta 2016

No onkos tullut kevät?

Kalenteri sanoo, että talvi on tulossa, mutta kun ulkona kiertelee, niin vaikea on merkkejä vielä nähdä. Esikot ovat aloittaneet uudelleen kukinnan ruusupensaiden alustoilla.
Niiden yllä ruusut avaavat koko ajan uusia nuppujaan.
 Alppiruusutkin ovat alkaneet avata lehtinuppujaan. En tiedä seuraako tästä mitään hyvää...
 Yllätyksekseni pikkusipulitkin ovat erehtyneet vuodenajasta ja alkaneet kasvattaa uusia lehtiä. Tämä taitaa olla helmililja.
 Päivänkakkarakin on päättänyt hypätä talven yli ja jatkaa suoraan uuteen kukintaan.
Kalenteri kuitenkin sanoo, että on jo lokakuun loppu, joten aloitin jo ruukkukasvien kantamisen kuistille. Tai pitäisikö sitä kutsua talvipuutarhaksi. Olisi vähän eksoottisempi nimi.:D Puksipallot nostin portaiden päätyihin toivottamaan tervetulleeksi talvipuutarhaani.
Persikka "Red Haven" oli jo pudottanut kaikki lehtensä, joten nostin sen nurkkaan valmistautumaan kevään kukintaan. Puu on kesässä kasvanut jo niin, että ensi vuonna se täytynee istuttaa ulos maahan. Turvaan kannoin niin ikään aitoviikunan, joka oli pihan talitiaisten lempikasvi jostain syystä. Tuossa vasemmaisessa ruukussa kasvavassa pikku puskassa oli parhaimmilleen useita talitiaisia kerrallaan. En tiedä miksi se niitä viehätti. Sisään nostin lisäksi bambun. Siitä en tiedä, pudottaako lehdet talveksi ja miten yleensä talvehtii. Ostin tuon keväällä ja terassilla se on ollut oikein kestävä ja mukavasti tuulessa kahiseva tuttavuus. Viimeisenä ruukkuna nappasin mukaan vielä sinisateen. Tämä on nimeltään "Blue moon" ja taimistolla lupailtiin sen mahdollisesti kestävän myös ulkona, mutta ajattelin ainakin alkuun kasvattaa sitä ruukussa. Kun on kerran mahdollisuus niitä tässä kuistilla pakkasettomassa valoisassa talvettaa. Olisi ihana saada se joskus kukkimaan.
Jättiverenpisaran olen jo nostanut aiemmin kuistille ja se on täällä jatkanut ihanasti kukintaansa. Nämä kukat ovat ihan mielettömiä. Jostain luin, että ne ovat kolibripölytteisiä. Voi kun minun talvipuutarhassa lentelesivät kolibrit pölyttämässä sitä :D

6 kommenttia:

 1. Sama juttu täällä: talvesta ei ole hajuakaan. Nyt saatiin kunnon vesisade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin kuvia viime jouluaatolta, kun esikot ja jouluruusu kukkivat tyytyväisinä, eli ehkä tässä vielä pari kuukautta voi odottaa sitä talvea 😉

   Poista
 2. Oii, sinulla kasvaa persikka... Siitä olen unelmoinut. Kuinka kauan olet kasvattanut sitä ruukussa ennen ensi kevään istutusta ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt toinen talvi kuistilla. Tästä kuoli latva edelliskesänä, joten en ole saanut tästä kasvatettua kauniin muotoista ruukkupuuta. Keväällä tosiaan tarkoitus istuttaa maahan pergolan viereen. Jännä nähdä, miten mahtaa menestyä. Ruukkuun haluaisin löytää uuden vähän hilitymmin kasvavan. On tämä niin kaunis kevättalvella kukkiessaan kuistilla.

   Poista
 3. Onpa kiva talvipuutarha! Ja oi, oi persikka!

  t. Elina Linnunlaulusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hedelmä siihen tuli ja sekin katosi ennenkuin ehdin maistamaan! 😁

   Poista