perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kukka-asetelmien saloihin tutustumassa

Tämän vuoden naistenpäivä oli paras naistenpäivä ikinä! Minut kutsuttiin erään naisjärjestön kukka-asetelmailtaan paikkakunnan tyylikkäimpään kukkakauppaan. Ilan tarkoituksena oli kokouksen lisäksi tutustua kukka-aseltelman tekemiseen teippitekniikka käyttäen sekä tehdä omaan maljakkoon asetalma Aluksi kukkakauppias esitteli asetelmantekoa.
Tuosta vaan hän taikoi eteemme ihanan rennon asetelman. Tämä teippitekniikka kaikessa yksinkertaisuudessaan on nerokas. Teipillä tehdään maljakkoon ristikko, joka pitää asetelman kukat ilmavasti paikoillaan. Olenkin kesäisin tuskaillut, kun asetelmani ovat joko joka puolelle lössähtäneitä tai sitten ihan täyteen tungettuja. Teippirulla tulee muuttamaan tämän!
Tämän jälkeen meitä odotti mieletön valikoima erilaisia leikkokukkia, joista saimme valita haluamamme.
Omaan maljakooni yleisesti marketista tarttuvien tulppaanien ja neilikoiden sijaan nyt tarjolla oli vaikka mitä!
Itse ihastuin heti valkoiseen pienikukkaiseen vahakukkaan. Myös upeat piikkuputket kiinnittivät huomioni.
Enkä millään voinut vastustaa kärhön kukkia. Niitä on jo niin ikävä.
Asetelma syntyi kuin itsestään mukavan rupattelun, naposteltavan ja kuohuvan siivittämänä. Kauppias neuvoi ja auttoi tarvittaessa. Lopulta olin tyytyväinen tulokseen.
Lopputulos näyttää itseasiassa juuri siltä kuin yritän puutarhani saada näyttämään: runsaan rönsyilevältä, mutta silti harkitulta.
Muidenkin tuotokset ilahduttivat silmää.
Hauskasti kaikille syntyi omaa persoonaa kuvastavia kimppuja ja asetelmia.
Koko kokemus oli aivan ihana: paitsi kaikki kukat, myös tuoksu ja tunnelma oli aivan täydellinen. Tästä tulee uusi henkinen pakopaikkani. Kun lapset heittelevät jauhelihakastiketta tai maito kaatuu kuudennen kerran, voin vetää syvää henkeä ja kuvitella itseni kukkakaupan hiljaisuuteen asettelemaan vahakukkia maljakkoon.
Illan päätteeksi ostin vielä tillandsian. Olen siitä lukenut puutarhalehdistä, mutta nyt törmäsin sellaiseen livenä ja pakkohan tällaista ilmakasvia oli kokeilla.
Kotona etsin kauan täydellistä paikkaa asetelmalleni ja lopulta se löytyi olohuoneen sohvapöydältä. Olen sitä päivittäin siinä ihaillut. Olo on kuin meidän viisivuotiaalla, joka ihailee häpeilemättä jokaista piirtämäänsä piirustusta; kääntelee sitä ja huokailee ihastuksesta.
Jo näiden kuvien katselu sai minut niin seesteiselle tuulelle. Uusi harrastukseni tulee taatusti ensi kesänä olemaan kukka-asetelmat.
14 kommenttia:

 1. Onpa ollut mukava tilaisuus ja niin upea lopputulos. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Uusia ihania haasteita ja onnistumisa! Onnea jatkokehittelyihin!

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva tilaisuus. Kimppusidonnan kurssille pitäisi joskus osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä seurailla, jos muitakin kursseja olisi täälläpäin tarjolla. Olisi kyllä kiva osallistua muillekin kursseille.

   Poista
 4. Ihan täydellisen kuuloinen tilaisuus! <3 Kohta on kevät ja ihanat kevätkukkakimput odottavat kerääjäänsä! :)Valkovuokkoaikaan meillä tursuaa joka paikka vuokkoja, koska lapset rakastavat kimppujen keräilyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo, että pääsee pihasta poimimaan tarvikkeet asetelmiin. Lapsetkin keräävät ahkerasti kukkia, mutta ne päätyvät useimmiten maljakon sijaan hiekkakakkujen koristeeksi tai mutakeittojen mausteeksi.

   Poista
 5. Varmasti ihana tilaisuus! Ja kaunis tuo asetelmasi! Minä luin tuosta teippitekniikasta jostain lehdestä muutama kuukausi sitten ja ajattelin myös, että ensi kesänä hyödynnän sitä leikkokukkien kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teippitekniikka on kyllä ihan loistava keino saada muotoa asetelmiin. Minäkin odotan jo kukkia pihaan, että pääsee jatkamaan kokeiluja tästä.

   Poista
 6. Siitä tuli kaunis kimppu, sinulla on lahjoja! Minäkin rakastaisin tuollaista kurssia. Hauska kun pääsit toteuttamaan itseäsi ja löydönkin teit vielä mukaan. Ilmakasveja tuntuu tupruttavan nyt joka tuutista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Löytöjen tekeminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Olen niin helppo nakki kaikenlaisille uutuuksille.

   Poista
 7. Ihana naistenpäivä! Omalta pihalta ja pientareilta olisi ihana tehdä kauniita asetelmia pitkin kesää, mutta niin siinä vaan aina käy, että en kerkiä. Jospa edes kerran, vaikka juhannukseksi, saisi kokeiltua teippimenetelmää. En ole ohjeita nähnyt siitä, mutta varmaan ne löytyy, jos etsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lupaan yrittää tehdä jonkin asetelman juhannuspöytään. Välillä en vain raaski katkoa kukkia maljakkoon.

   Poista