keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kevään ensimmäinen päivä

Nyt on virallisesti kevät. Sen näkee paitsi kalenterista, myös monista selkeistä kevään merkeistä.
Esimerkiksi tila ostoskärryssä pienenee kevään edetessä. Viimeksikin piti jättää pari maitolitraa hyllyyn, kun esikot, narsissit ja ruukkuruusut hyppivät joukolla valtaamaan ostoskärryä.
Toinen varma kevään merkki ovat eteiseen ilmestyvät märät mytyt. Märkiä sukkahousuja, märkiä kurakintaita, märkiä pipoja. Voisi ärsyttääkin niitä kerätä kuivumaan, ellei kyseessä olisi kauan odotetut kevään merkit.
Myös krookukset ovat kevään merkki, vaikkakin vähän ehkä huijausta tämä kuistilla ruukussa kasvattaminen. Jostain syystä nämä sinisateen alla kasvavat krookukset ovat jättiläisiä. Melkein 20 cm korkeita.
 Persikkapuun juurella kasvavat ovat normaalin kokoisia. Ensi syksynä laitan näitä krookuksia paaaljon enemmän kuistille ruukkuihin. En tiedä, miksen ole ennen tätä tehnyt. Krookusten lisäksi laitan pieniä tulppaaneja, helmililjoja, narsisseja...
Aitoviikunassa on alkanut tapahtua. Pian sen lehdet rehevöittävät kuistia. Yritän tänä vuonna hoitaa tätä oikein hyvin, jos saisin viikunoita taas kerättyä. Viimeksi poimin ne tyhmyyttäni raakana.
Tällä hetkellä en malta olla postaamatta taas yhtä kuvaa kukkivasta persikkapuustani. Se on vaan niin ihana. Olen pienellä vesivärisiveltimellä sivellyt heteitä, jotta kukat pölyttyisivät ja saisin edes muutaman persikan syksyllä.
Viime viikonloppuna söimme ensimmäisen lounaan lasten kanssa kuistilla. Itselläni oli kyllä takki päällä, mutta lasten mielestä oli jo niin lämmin, että pärjäsi sisävaatteilla. Selvä kevään merkki sekin.
Näkyykö muualla kevään merkkejä? Millaisia? Täyttyykö ostoskärryt kevätkukista? Ilmestyykö kurahousuja eteiseen?

21 kommenttia:

 1. Ihan selviä kevään merkkejä kaikki, osa ihastuttaa osa vihastuttaa. Kovasti oli solsketta pyörätiellä kun työmatkat taittuvat pyörällä.Selvä kevään merkki. Kaupassa siemenpussukat on osattu asettaa juuri ennenkuin kurvaat kassalle. Pakko pysähtyä, selvä kevään merkki:)
  Aivan ihana tuo sinun persikkapuusi! Ja kukkiikin jo! Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo yksi kerrallaan mukaan ujuttautuvat siemenpussukat ovat kyllä todellakin kevään merkki. Itse yritän pitää kovaa kuria siemenien kylvössä tänä vuonna, enkä tehnyt mitään jättitilausta tänä vuonna netistä. Sen sijaan ostan melkein aina yhden pussin, kun kuljen hyllyn ohi kaupassa.

   Poista
 2. Tuo persikka! Se on vaan niin upea! 👍😊 Viikuna alkoi kiinnostaa myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikka on kyllä ihana. Viime vuonna se kukki myöhempää ja lehtien kanssa samaan aikaan. Nyt se on vielä hienomman näköinen minusta, kun lehdet eivät ole auenneet. Toivottavasti tänä vuonna saan enemmän kuin yhden persikan hedelmän :) Suosittelen kyllä tätä viikunaakin. Siinä on hienot lehdet ja hedelmät näyttävät hauskoilta. Ja sitkeäkin on. Viime kesänä se vuoroin kuivui koppuraksi ja vuoroin hukkui sadeveteen, mutta hienosti jaksoi vain kasvaa.

   Poista
  2. Kävin tänään Viherpajassa ja niinhän siinä kävi, että tulin takaisin sieltä lautaspersikan kanssa! Aivan ihana, tuskin maltan odottaa, että lehdet ja nuput aukeavat... :)

   Poista
  3. Jee! Mäkin sain vihdoin tilattua sen sitruunan, josta olen kauan haaveillut. Kerro sitten persikan kuulumisia.

   Poista
 3. Persikkapuussa on aivan ihanat kukat! Ja että mahdutte vielä syömäänkin kuistille, miten ylellistä. :) Meillä on myös kevään merkkejä nuo kuratamineet, aina kosteat hansikkaat, kengät jne. Onneksi takan päällä kuivuu joutuisaan. Ulkoillessa lapset "auttavat kevättä", eli lotraavat joka paikan täyttävällä sulamisvedellä, tekevät puroja ja tulevat sisälle siinä kunnossa, että huokaus pääsee väkisinkin - keväästä huolimatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuistilta on pöytä heivattu ruukkujen tieltä jo pari vuotta sitten, mutta seinän puolella on pitkä penkki (joka toistaiseksi on tyhjänä ruukuista). Siinä penkillä istuttiin tyttöjen kanssa rivissä lounaalla. :D Eli ei tänne mitään kovin hienoa kattausta saa tehtyä. Takka olisi kyllä nyt tarpeen noiden kuravaatteiden kuivatukseen. Kylppärin lattialämmitys ei ehdi esim. kenkiä kuivattaa yön aikana.

   Poista
 4. Ensimmäiset koekylvöt viime kesän siemenistä on jo tehty. Hyvin itävät, nyt vain kiihkeää kevään odotusta, vaikka räntää ja lunta tulee koko ajan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvöjen alkaminen kuuluu parhaisiin kevään merkkeihin. Täällä sataa vettä ☔

   Poista
 5. Aivan ihana tuo sinun persikkapuusi! Ja kaunista kuistillanne muutenkin. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kevät on kuistin parasta aikaa. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Helmikuussa oli jo hyvin keväisiä päiviä, mutta nyt kuun vaihdettua tuli taas talvi. Kunnon kevättä jo kyllä kovasti odottelen! Tilasin mm. valmiin perennapenkin ja en millään malttaisi odottaa, että tätä penkkiä pääsisi tekemää. :D
  Ihana persikkapuu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viime päivät ovat olleet tosi keväisiä ja sade vei lähes kaiken lumen. Valmiina tilattava perennapenkki kuulostaa hauskalta idealta. Pian se kevät onneksi koittaa ja päästään kaikki kunnolla puutarhahommiin.

   Poista
 7. Ihania kukkasia! Ja peukku "ulkolounaalle" :) Ihanan keväistä! Tuo persikka on mahtava, minun on myös pakko saada sellainen, olen tullut siihen tulokseen. Ostan kokoajan jotain kukkaa, ihan mahdotonta...saisi se oikea puutarhakausi alkaa jo, olen ihan valmis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen persikkapuuta. Siitä on paljon iloa. Mulla kanssa tarttuu koko ajan mukaan jotain. Tänään viimeksi Prismassa ladoin kärryyn daalioiden juurakoita, vaikka ei minun pitänyt niitä edes kotiloiden syötäväksi kasvattaa. Ihan toivotonta touhua.

   Poista
 8. Voi miten ihana olisikaan oma lasitettu kuisti tai kasvihuone, niin saisi jatkettua kasvukautta. Tuo persikka on aivan hurmaava! Jokohan minä saisin viimeinkin alulle pitkään haaveilemani hedelmäpuutarhan. Persikka ei tosin harmikseni taida näillä vyöhykkeillä menestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi kesällä istuttaa marjapensaita ja hedelmäpuita. Tuon persikankin ajattelin siirtää ulos, saa nähdä miten käy. Ne ovat aika arkoja, mutta tosi lämpimillä paikoilla voivat pärjätäkin. Kiva, kun tulit lukijaksi😊

   Poista
 9. Ihania keväänmerkkejä kuistillasi jo niin aikaisin! Minäkin meinaan nyt huhtikuun puolessavälissä hakea kellarista sinne syksyllä ruukkuihin istutetut kevättähdet ja tuoda meidän lasikuistille. Kuistilla kehitys on nyt nopeaa. Ulkona meillä ei kuki vielä juuri yhtään mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aion ensi syksynä istuttaa enemmän sipuleita ruukkuihin. Ne periaatteessa voisi talvettaa myös pimeässä puutarhavarastossa, mutta viime talvena siellä riehuivat jotkin jyrsijät ja siellä talvettamani jättigunnera tuhottiin.

   Poista
  2. Itse asiassa mulla on kaikki talvetettavat kasvit ja sipulikukat varsinaista juureskellaria edeltävässä kellarihuoneessa, johon kyllä kaikkein kovimmilla pakkasjaksoilla pakkanen voi hiljaa hiipiä, mutta se ei ole koskaan talvehtimista haitannut, kun lämpötilavaihtelut ovat niin hitaita. Tähän tilaan kyllä jyrsijätkin pääsevät. Muille kasveille ne eivät ole pahaa tehneet, mutta sipulikukat ne tykkävät penkoa, sellaisetkin, mitä eivät edes syö. Tähän olen ottanut avuksi sellaiset marjojenperkausritilät ruukkujen päälle ja painoksi kivet. Niissä ritilöissä on tarpeeksi pienet raot, eivät pääse kaivelemaan, eikä herkuttelemaan.

   Poista