maanantai 13. maaliskuuta 2017

Miten multapussi vaihtui eucalyptukseen ja kesäkukat kiiviköynnökseen?

Piti viikonloppuna vaihtaa mullat kuistin kasveista, sillä ne ovat jo kovassa kasvussa. Sinisateen sain vaihdettua isompaan purkkiin ja uusiin multiin, mutta sitten loppui multa. Eikun puutarhamyymälään. Siellä ei kuitenkaan ollut tarjolla kuin jäisiä multapusseja, joten ajattelin ajaa myöhemmin toiseen myymälään, josta sai ihan valmiiksi sulanutta multaa. Mutta kun kerran olin tänne asti melkein kahdeksan minuutin matkan ajanut niin....
Kuisti täyttyy täyttymistään
Onpas lystikkäitä linnunpönttöjä. Ph-mittari - sehän olisi tosi kätevä. Huonekasveista oli -20%. Puutarhahanskoista -50%. Ison eucalyptuksen sai nyt tarjoushintaan vain 35 euroa. Hommahan lipsahti taas ihan harkitsemattomaksi hamstraamiseksi. 
Liian sympaattiset linnunpöntöt hyllyyn jätettäväksi
Pääsin kotiin ilman multapussia, takakontti täynnä  kaikkea muuta. Tämä muistuttaa hyvin paljon viime kertaista Plantagen -reissuani. Pelottavaa on, että sama voi tapahtua arvaamatta myös omalla kotisohvalla.  Posti toi viime viikolla Viherpeukaloiden mainoksen ja ajattelin käydä heidän sivuillaan hakemassa vähän inspiraatiota ensi kesän kesäkukkaistutuksiin. Mutta varmaan arvaatte, että pelkän inspiraation kanssa ei sivuilta lähdetty. Ostoskoriin lensi banaani, kiivi, aprikoosi, kolibrikukka, ihmeköynnös ja sitruuna. Hupsista vaan, ostin kokonaisen viidakon. Eikä siitä ole kuin pari viikkoa, kun kävin katsomassa virolaisen kärhökasvattajan sivuja ja eksyin siellä nettikauppaan - saldo: kuusi kärhöä. 
Voiko ihmisellä, joka ei käytä puutarhahanskoja muka olla liikaa niitä?
Minun täytyy julistaa itseni pian puutarhaholhouksenalaiseksi henkilöksi. Vien kuvani kaupungin kaikkiin puutarhamyymälöihin ja pyydän, etteivät he myy minulle mitään, vaikka polvillani rukoilisin. Ehkä voisin hankkia ohjelmiston, joka estaa pääsyn haitallisille sivuille - minun kohdallani puutarhanettikauppoihin.
Eukalyptus, flamingo ja puksipallo - täällä ei tyyleistä olla turhan tarkkoja
Onko muilla havaittavissa vakavaa harkinnan puutetta ja ylilyöntejä? Minä syytän tästä kevättä. Joillekin iskee kevätväsymys - minulle iskee kevätmania.

11 kommenttia:

 1. Mies naureskeli, ettei minulle auta muu kuin käsiraudat ;)

  VastaaPoista
 2. Oii, päivitä sitten kiivin kuulumisia! Olen ihaillut sitä jo monta kertaa, mutta toistaiseksi malttanut jättää kauppaan... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan päivittää. Olen myöskin sitä monta vuotta katsellut, mutta nyt pääsen vihdoin kokeilemaan. Kuisti alkaa vaan olemaan aika täynnä..

   Poista
 3. Kuulostaa kovin tutulta. Mutta pitäähän ihmisellä toki olla harrastus. :D Mistä muuten tilasit kärhöt? Niitä(kin) tekisi mieli hankkia itselle lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin ne http://www.roogoja.ee/. Siellä on hyvä valikoima heidän itsensä jalostamia kärhöjä, mutta myös muutakin. Ja hinnat ei päätä huimaa. Toki postituskulut tulevat sitten vielä tilaukseen. Sinne vaan tutustumaan,mutta varoitan, että saattaa johtaa muutamaan ylimääräiseen tilaukseen ;)

   Poista
 4. Ihana into on ollut jo päällä kuukausi sitten, kun itse vielä olin aikalailla talviunessa. Vaikka rakastan puutarhaa, niin silti ei ole kevätmaniaa. Innostus alkaa nousta vasta siinä vaiheessa, kun oikeesti pääsee ulkotöihin kottikärryjen, lapion ja muiden kunnon ulkotyökalujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla pahin into alkaa jo laantua, vaikka ei olla edes toukokuussa😊. Vähän huonosti ajoitettu intoilu.

   Poista
  2. Vaikuttaa kyllä vahvasti siltä, että olet aivan ihastuttavan intoutunut vuoden ympäri :)

   Poista