maanantai 13. toukokuuta 2019

Söpöstelyä

Söpöstellään nyt kunnolla maanantain kunniaksi. Kuvasin vain kaikkea söpöä pihalla iltakierroksella.
Tähtimagnolia ¨Rosea¨on avaamassa nuppujaan. Se on erityisen söpö näin kukinnan alussa. Tämä pensas on neljävuotias ja kukki viime kesänä ensimmäistä kertaa. Ei ole kärsinyt koskaan talvivaurioista, eikä viime kesän hellekään nitistänyt tätä kaunokaista.
Puistolemmikit ovat levinneet ruusutarhaan pensasruusujen alusille. Näitä kasvaa välillä nurmikollakin, mistä ne on helppo siirtää takaisin penkkiin.
 Valkoinen kylmänkukka värjöttelee ison kiven suojissa. Tilasin viime keväänä viisi valkoista, sain kaksi valkoista, pinkin ja kaksi tummanpunaista kylmänkukkaa. Ärsyttävää. Halusin tähän kiven edustalle nimenomaa valkoisia. Silloin harvoin, kun yritän pitäytyä tietyissä väreissä, menee aina pieleen. Niin kuin viime kesänä valkoisen puutarhan kirkkaan oranssien begonioiden kanssa.
Suurien ja kirkkaiden tulppaanien alla söpöstelee vielä tarhakoirahammas ¨White Beauty¨.  Vähän harmittaa, että pikusipulien aika alkaa jo olla ohi ja suuret ja värikkäät vievät huomion.
 Söpöstely jatkuu vielä kuistillakin. Pleione formosana työnsi yllättäen kukkavanan pikkuruisesta bulbistaan. Niin hellyyttävä.
Ja on tämä sinisadekin kukkiessaan ihan söpö, sitä paitsi se tuoksuu todella hyvältä. Yritän kasvattaa tästä leikkaamalla puumaista, mutta vielä en ole ihan tavoitteessani vaan kasvi rötvähtelee ympäriinsä kuistilla. Pian nostan sen ulos ja se saa kasvaa grillikatoksen päällä. Se kasvaa hurjasti aina kesällä ja on sääli pätkiä se syksyn tullen kuistikokoon. Kasvi on muistaakseni viisivuotias ja kukinta on runsastunut kiitettävästi vuosi vuodelta. Pitäisi keksiä tähän jokin viritys, jota pitkin voisi kuistillakin kasvaa, sillä nämä kukkatertut olisivat vielä ihanammat, kun ne roikkuisivat pään yllä.
Nyt tuli söpösteltyä niin, että varmaan näin unia hattaraa syövistä miniyksisarvisista. Kauniita unia!

12 kommenttia:

  1. Kivoja söpöstyksiä. Magnoliat on kauniita, minun ainoa piskuisen taimen vei viime kevään kuivuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin kuoli viime kesän kuivuuteen pensasmagnolia. Onneksi muut säästyivät.

      Poista
  2. Ihania söpöläisiä!

    Onpa kurja, että kylmänkukkien värit olivat mitä sattuu. :( Itsekään en yleensä ole kovin tarkka värien suhteen, mutta jos nyt vasiten ostaa jotain jotain tiettyä, niin olisihan se kiva, jos se olisi mitä on luvattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiven takana kukkii vaaleanpunainen koristekirsikka ja ajattelin, että valkoiset kylmänkukat sopisivat siihen. Toisaalta nyt nuo tummanpunaiset näyttääkin tuossa aika hyvältä. Pinkki saa joka tapauksessa lähteä, vaikka nuo eivät ilmeisesti siirtämisestä pidäkään.

      Poista
  3. Kaunis magnolia, ihastelun määrää ei voi olla liikaa. Kylmänkukat ovat ihania, kaikissa väreissään, mutta ymmärrän ärsytyksen, kun tiettyä väriä luulee hankkivansa ja saakin jotain muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magnolioiden kukat ovat kyllä kauniita. Ne kyllä näyttävät vähän epätodellisen isoilta tuolla metsäpuutarhassa.

      Poista
  4. Kylmänkukat ovat kyllä ikisöpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmänkukat ovat niin söpöjä. Niiden nuputkin ovat kuin pieniä kissanpentuja. Pakko aina silitellä kun näkee.

      Poista
  5. Ihana söpöstelypostaus <3 Magnolia on kaunis, minusta jopa kauniimpi kuin puhtaan valkoinen. Kylmänkukatkin ovat ihania pehmoisine nuppuineen. Minun pieni valkoinen kylmänkukkani on myös päättänyt tänä vuonna kukkia. Pinkki ja tummanpunainen on etsinnän kohteena. Harmi kun joskus saa väärän värisiä kasveja jopa ihan taimistoilta. Pitäisi hankkia kasvit kukkivana, jos haluaa jotain tiettyä väriä. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun suosikkini on kyllä puhtaanvalkoinen japaninmagnolia. Paitsi tänä vuonna, kun kukat saivat pakkasta ja lerputtavat nyt terälehtiään. Kukkivat kasvit pitäisi tosiaankin ostaa kukkivina. Säästäisi harmilta.

      Poista
  6. Ihania söpöläisiä <3 Mangnoliat ja kylmäkukat ovat hurmaavia, ja pidän paljon myös koiranhampaista. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiranhampaat ovat uusia suosikkejani. Toivottavasti ne viihtyisivät kauan puutarhassa. Olen niitä välillä menettänyt.

      Poista