keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Miniatyyrinarsissit

Pakko tehdä tällainen minipostaus, kun en kestä, miten ihania minun miniatyyrinarsissini ovatkaan.
Kun lumet sulivat, paljastui alta  viime keväänä sorakäytävälle hylkäämäni kevätkukkijoiden ruukut. Olin kaupasta ostellut tete-narsisseja ja hyasintteja ja kun kukinta oli ohi, nostanut ne pihalle kuivahtamaan ja odottamaan syksyä ja maahan istutusta. Sitä ei koskaan tullut, vaan unohdin ruukut sellaisenaan pakkasten ja hankien armoille.
Yllätyksekseni nämä sipulit olivat kaikki kasvussa, vaikka ruukut olivat aivan umpijäässä ja useimpia en edes saanut heti irti jäätyneestä maasta. Nostelin sipulit kuistille ja laitoin niitä eri astioihin. Nyt ensimmäiset kukkivat. Miten hellyttäviä mininarskuja. Mittasuhteiltaan kuin nämä tänä keväänä ostetut, mutta pienimmät ovat hädin tuskin viisi senttiä korkeita. Tulen niin hyvälle tuulelle joka kerta kun näen ne. Taustalla näkyvät hyasintitkin ovat minikokoa.
 Nostelin sipuleita vähän joka puolelle kuistia, kun niitä oli niin paljon. Yllä oleva pikkunarsissi kukkii kiiviköynnöksen ruukussa.
 Esikkojen kanssa laittamani narsissit kasvoivat vähän isommiksi.
 Ulkona on vielä iso ruukullinen odottamassa. Koitan ajoittaa näiden kukinnan pääsiäiseksi, joten saavat vielä olla ulkona.
Tänä keväänä ostamani narsissit alkavat olla jo vähän ylikukkineita. Taidanpa pian heittää ne mäkeen vuodeksi ja hakea sitten taas seuraavana keväänä hankien alta kuistille kukkimaan minikokoisina. Helppoa talvetusta.

20 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia, olipa hyvä unohdus! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Esikot on kivoja väriläiskiä talven jälkeen. Niitä löytyy onneksi vähän kaikista ruokakaupoista tällä hetkellä.

   Poista
 3. Hassunsöpöjä lilliputteja :D Minulla taitaa olla ihan samanlainen vaaleanpunainen esikko. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan joka kevät näitä esikoita kuistille ja sitten siirrän ne ulos kasvamaan. Monet niistä kukkivat ainakin jonkin aikaa uudelleen. En vain koskaan pysty niitä harmaan talven jälkeen vastustamaan.

   Poista
 4. Enemmän tuollaisia iloisia yllätyksiä päiviin, niin elämä tuntuu upealta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja sen mukanaan tuomat yllätykset saavat elämän tuntumaan superupealta joka päivä!

   Poista
 5. Joskus unohduksesta voi seurata yllättävää iloa, söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa, että eivät mädäntyneet purkkeihinsa vaan jaksoivat näin kauniisti kukkiakin. Vaikkakin minikokoisina.

   Poista
 6. Iloinen yllätys! Aika monet tete - narsissit kukkivat tosi matalina, pikkuruisina seuraavana vuonna silloinkin, kun ovat päässeet ruukuista maahan. Niiden kukintaa on kiva odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla on näitä mökillä penkissä ja siellä niihin tosiaan tulee ihan parin sentin varsi, mutta isompi kukka. Hauskoja tapauksia.

   Poista
 7. Aivan suunnattoman suloisia mininarsisseja! Taitavasti unohdettu :)

  VastaaPoista
 8. Onpa todella sitkeitä sissejä, aivan ylisöpöjä pikkunarskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lukee sipulien istutusohjeita, niin olen saanut kuvan, että ne paleltuvat tosi helposti, jos esim. ovat liian pinnassa. Ei näköjään pidä ainakaan kaikkien kohdalla paikkaansa. :)

   Poista