sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Syvä onnenhuokaus

Ensimmäiset krookukset ovat melkein auki
Kallio oli täynnä heräileviä leppäkerttuja


Valkoisia krookuksia
Kohta syödään raparperia

Ihanaa, oikukas hybridipioni on elossa
 
Valkoisen puutarhan lumikellot kaulaileva

Leikkasin taikinamarja-aidan ja otin paljon pistokkaita juurtumaan

Polku tuli melkein valmiiksi - huomenna jatketaan

18 kommenttia:

 1. Siellä on kevät pitkällä, minun kaikki krookukset on vielä lumen alla. odotan niitä kovasti, tuli laitettua lisää paljon. Oikukkaiden pionien selviäminen on juhlallinen hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kuollut kaikki aiemmat hybridipioniyritykseni, mutta nyt näyttäisi olevan viime vuonna istuttamani elossa. Kivaa! Pian ne krookukset alkavat nousta penkeistä kaikkialla. Kevät on ihanaa aikaa.

   Poista
 2. Ihanaa, pääsee jo pihanrakennushommiin! Maata ei vielä voi kaivaa, olen kokeillut kyllä :-D Mutta joistakin paikoista pystyy jo vetämään pintajuurisen rikkaruohon pois! Oi onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliolla on maa jo sulana sen verran, että pääsee kaivelemaan. Viime syksyltä jäänyt suursäkki kivituhkaa ehtii päivän aikana sulaa päältä ja reunoiltaan niin paljon, että sitä riitti pieneen polun pätkään. Minäkin kitkin kalliolla yhden kivikkokasvipenkin ruohotupsuista. Oli niin ihanaa.

   Poista
 3. Oi, ihania nuo kevään ensimmäiset sipulikukat ja leppäkertut. Kiva polku tulossa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppäkerttuja oli ihan valtavasti kallio täynnä. Varmaan ovat talvehtineet vuorenkilpien kätköissä ja nyt lähtivät joukolla lämmittelemään.

   Poista
 4. Ihana katsella näitä kuvia. Ei malttaisi odottaa, että lumi sulaa pihalta. Pälvipaikkoja ei edelleenkään ole kuin räystäiden/puiden ym alustoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogien kautta voi lähettää vähän keväisiä tunnelmia myös sinne, missä lunta vielä riittää.

   Poista
 5. Olet päässyt jo ihan oikeisiin puutarhan kevättöihin! Ihmeellistä! Kevään ensimmäiset krookukset ovat ihania <3 Tai oikeastaan krookukset muutenkin. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on niin intoa piukassa puutarhuri, että hyvä että uni tuli. Sai kitkeä, haravoida, tehdä polkuja, leikata pensasaitaa. Tänään ajattelin tyhjentää kompostin ja jatkaa vähän polkuprojektia. Täytyy hyödyntää nyt tämä kevätinto, kun vauhti kuitenkin taas syksyä kohti hiipuu. Kivaa viikkoa!

   Poista
 6. Ensimmäiset krookukset, leppäkertut ja lumen alta nouseva raparperi bongattu viikonloppuna täälläkin! Sain hieman siistittyä pihaa pilkkomalla perennanvarsia penkkeihin, olipa ihanaa! <3 Kummasti ulkona siivoaminen on paljon hauskempaa kuin sisällä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti on puutarhakautena lähinnä nukkumista varten, joten miksi sitä niin tarvitsisi siivotakaan :) Ihanaa, että sinäkin olet jo päässyt tositoimiin.

   Poista
 7. Meillä on vielä pitkä aika puutarhahommiin. Joten tuntuu käsittämättömältä, että jossain voi tehdä puutarhatöitä. Ihania kevätkukkijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että täälläkin pysyy nyt keväisenä, että voi jatkaa kevätpuuhiaan.

   Poista
 8. Näin keväällä kyllä korostuu, miten erilaisten olosuhteiden maa Suomi on. Meillä on lunta vielä useita kymmeniä senttejä, eikä pälvipaikoista ole tietoakaan. Ihmeellistä, että teillä jo krookukset kukkii. Ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ihan lähellä on paikkoja, jotka ovat vielä lumen peitossa. Jännästi se kevät etenee epätasaisesti. Tämä kalliopohjainen tontti sulaa aina nopeasti.

   Poista
 9. Sullon jo hyvä vauhti päällä :) Kevään hurija puutarhainto on käytettävä tarkoon hyäryksi. Silloon saa palio valamista aikahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kevään into on käytettävä hyödyksi. Nyt jaksaisi tehdä vaikka mitä.

   Poista