torstai 4. huhtikuuta 2019

Kevään ekat pörriäiset


Kolme päivää poissa kotoa ja niin paljon taas oli ehtinyt puutarhassa tapahtua! Aivan säikähdin, kun lähdin katsastamaan kallion krookustilannetta. Krookukset olivat aivan täynnä mehiläisiä. Niitä oli kymmenittäin. Monessa kukassa oli samanaikaisesti kaksikin. Toivottavasti lähistöltä löytyy muutakin ruokaa näille aikaisille pörrääjille.
Vihdoin myös kevätkurjenmiekkoja alkaa löytyä. Olin jo ihan huolissani, kun en yhtään kukkaa nähnyt missään. Pari jo kukkii ja nyt huomasin monta piippoakin ympäriinsä. Pian sininen väri alkaa vallata kalliota.
 Nämä vaaleankeltaiset krookukset ovat suloisia pikkuruisia. Tunnistaako joku sipulitietäjä, mitä nuo punertavat piipot tuossa vieressä voisivat olla?
 Voi miten ihanat ystävykset siinä kasvavat rinta rinnan.
 Nämä krookukset kurottelevat kiven alta valoon. Miksiköhän olen sipuleita noin syvälle kivenkoloon istuttanut?
 Jes! Löysin ensimmäisen koiranhampaankin. Istutin vaaleanpunaisia ja liiloja koiranhampaita kärhökäytävän varrelle. Voi kun niistä nousisi pintaan useampi. Pidän varsinkin niiden oudoista lehdistä.
 Ensimmäinen kimalainen pörisi ruusutarhan puolella krookuksessa.
 Ruusutarhasta löytyy myös tällaisia syvän keltaisia krookuksia, joissa on tummat raidat ulkopuolella. Näitä olen istuttanut monia vuosia sitten.
Vielä lopuksi kuva jouluruusustani, joka vielä kukkii. Jouluruusuja täytyykin hankkia muutama tuonne valkoisen puutarhan puolelle. Minulla alkoi tänään kasvilavojen rakennusurakka. En vaan jaksanut ottaa tylsiä kuvia puolivalmiista kasvilavoista, kun oli mahdollista ottaa kuvia kimalaisista, krookuksista ja muusta kauniista ja keväisestä. Nyt lähden takaisin nikkaroimaan!

18 kommenttia:

  1. Mehiläiset ovat löytäneet hyvän apajan! :)

    Meilläkin oli ensimmäinen kimalainen krookuksissa! <3 Krookuksia on jo aika kivasti, mutta täytyy muistaa syksyllä laittaa vieläkin lisää varsinkin noita aikaisia lajikkeita. Ei taida pörriäisillä juuri muuta ruokaa tähän aikaan olla. Lähistöllä ei juuri kasva leskenlehtiäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tosiaan laittaa vielä enemmän krookuksia taas syksyllä. Ovat parhaimmillaan minusta isoina ryhminä ja näköjään pörriäisten mieleen myös.

      Poista
  2. Oho, kimalaisetko on jo heränneet? Täällä ei ole niitä näkynyt, mutta eipä ole kyllä kukkiakaan kun jouluruussa. Posliinihyasintissa on kyllä paljon nuppuja jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään pyöri useampikin kimalainen kukissa. Kiva nähdä niitäkin taas pitkän tauon jälkeen.

      Poista
  3. Kylläpäs käy kuhina krookuksissa! Luonnossa ja varsinkaan kaupungissa ei vielä mahdottomasti mesiapajia pörriäisille olekaan. Iloisia rakenteluhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on ihana rakennella taas tauon jälkeen. Ja ihana nähdä hyönteisiä myös. Ekat hämähäkitkin olivat liikkeellä. Ja kärpäset ja monet muut. Kiva keväänmerkki tämä ötököiden surina.

      Poista
  4. Sullon jo kivan färikästä. Lämpööset päivät saa ihimeeta aikahan. Nuata kivenviaruskrookusten sipulia o voinu linnut nakella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä alkaa jo vähän ruskea sävy väistyä värien tieltä. Nuo kiven alla kasvavat on varmaan joku tosiaan nakellut, tai sitten maa on talven aikana sinne valunut.

      Poista
  5. Monenmoista elämää sinulla! Toivottavasti pörriäiset eivät ole liian aikaisin liikkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että ruokaa löytyy. Nyt kyllä jo kukkivat leskenlehdetkin, joten luonnostakin alkaa ravintoa löytyä.

      Poista
  6. Kylläpäs siellä vilskettä riittää! Kesä tulee :)

    VastaaPoista
  7. Ihania kevään ilostuttajia ja noin paljon! Jouluruusuja minäkin haluaisin lisää pihalleni, ovat niin kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluisin aina saan jouluruusuja, joita säilön kevääseen kuistilla ja sitten istutan maahan. Ne vaan eivät yleensä selviä talvista. Tämä nyt kukkiva on joku kesä taimistolta ostettu.

      Poista
  8. Wau, sekä pörriäisille että krookuksille! Täällä ei ole näkynyt vielä kumpiakaan, mutta kevät onkin aina vähän jäljessä meren äärellä. Ensimmäidiä odotellessa! 🌷😊

    Ja koiranhammas, haudkan näköinen! Täytyy laittaa mieleen tulevia kukkaostoja varten! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kallio, josta kuvat ovat on lämmin tosi aikaisin ja siellä krookukset ja pörriäiset viihtyvät. Koiranhammas on tosi hienon näköinen, mutta ollut vaan vaikea saada viihtymään puutarhassa. Toivotaan, että tämä viihtyisi.

      Poista