keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Kevätkukkijoiden seuraava aalto

Nyt kun krookukset ja lumikellot alkavat pikkuhiljaa ränsistyä, on aika antaa estradi kevätkukkijoiden seuraavalle näytökselle. Olkaa hyvät kevättähdet ja sinililjat. Lava on teidän!
 Valkoisia kevättähtiä ja pikkuruisia sinililjoja. Näitä pieniä scilloja on kalliolla ja ryteiköissä paljon. Ne ovat vanhaa perua talon entisiltä omistajilta ja hienosti selvinneet ihan heinikossakin. Niitä kasvaa myös iso lämpäre tontin viereisessä metsikössä. Niiden sipulit ovat ihan minipieniä, kun niitä kaivaessa välillä tulee vastaan. Jokaisen löydetyn istutan hellästi uuteen paikkaansa kasvamaan.
 Posliinihyasintit ovat myös alkaneet kukkia valkoisessa puutarhassa. Ei ollutkaan kokovalkoinen, niin kuin luulin. Ehkä tämän verran väriä sallitaan.
 Ruusutarhassa kasvaa runsaasti isokevättähtiä ja niitä tavallisia. Violetteina, sinisinä, vaaleanpunaisina ja valkoisina. Auringonvalo oli niin kirkas, että oli vaikea ottaa kuvia. Eipä ole vähään aikaan ollut tätä ongelmaa.
 Ruusutarha on ihan rönttöinen vielä. En ole vielä tehnyt täällä mitään. Onneksi kevättähdet vievät vähän huomiota pois käpyröykkiöistä ja kuolleiden perennojen varista.
 Isokevättähtiä on paljon myös metsäpuutarhan puolella, jossa ne näyttävät viihtyvän vuodesta toiseen oikein hyvin. Ne sopivatkin minusta vähän isompien pensaiden juurelle, koska helposti alkavat rötköttää.
 Sinivuokko leviää hitaasti mutta varmasti metsäpuutarhassa. Vuokkoja täytyisi hankkia tänne lisää.
 Ruusutarha on vähän varjoisempi paikka kuin kallio ja niinpä täällä on vielä ihan hyvän näköisiä krookuksiakin kukassa. Minusta pikkusipulikukat ovat parhaimmillaan kun niitä on montaa erilaista. Lisään joka vuosi sipuleita joka paikkaan, sillä haluaisin saavuttaa oikean keväisen kukkamaton.


Kevätkurjenmiekat eivät suostu vielä luovuttamaan vuoroaan. "Me kasvamme ihan eri paikassa kuin nuo pensaiden alta suosiota kalastelevat tulokkaat! Täällä kalliolla me olemme yhä tähtiä."
Aivan mahtavan lämmin päivä. Ei edes takkia tarvinnut enää. Seuraavaksi alkaakin olla helmililjojen ja narsissien vuoro. Apua, miten tämä kevät nyt taas hyppii eteenpäin!

13 kommenttia:

 1. On nua kevätkurjenmiakat ihania. Näillä lämmööllä taitaa kukinnat olla äkkiää ohi, mutta onneksi kukkijoota riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisessa paahteessa kukinta on tosiaan äkkiä ohi. Eilen sai mökin terassilla jo olla t-paidalla kun tuli kuuma. Onneksi kukkijoita kyllä tosiaan riittää vielä.

   Poista
 2. Mahtavaa, aivan ihania kevätkukkijoita ihan joka lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä nämä pikkuiset ilahduttavat erityisen paljon, joten niitä täytyy aina istuttaa lisää.

   Poista
  2. Keväällä nämä pikkuiset ilahduttavat erityisen paljon, joten niitä täytyy aina istuttaa lisää.

   Poista
 3. Lämpö saa kevään etenemään nopeasti. Minulla on krookukset nyt juuri parhaimmassa kukassa. Samaa mieltä olen, kevätkukkijoita pitää olla paljon ja erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaaan pääsiäinen mökillä ja mielenkiinnolla odotan, mitä tämä lämpöaalto on saanut kaupungissa sillä välin aikaan.

   Poista
 4. Aika ihanaa, sinulla on siellä jo paljon katseltavaa! Keväällä kaikki kukat, pienimmätkin saavat suurta ihailua ja arvostusta osakseen, niin kuin kuuluukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään kukkijat ovat niitä odotetuimpia ja siksi erityisen tärkeitä.

   Poista
 5. Meilläkin on nyt kevättähtiä, viime syksynä laitoin. Erityisesti liilat ovat kivoja!

  Vuokkoja tarvitsisin myös lisää, niitä vaan aika harvoin on missään saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin laitoin ekaa kertaa liiloja viime syksynä. Ovat tosi kivoja. Vuokkoja ei tosiaan ole kovin runsaasti tarjolla. Täytyy nyt koittaa pitää silmät auki, jos vaikka taimistolla törmäisi.

   Poista
 6. Siellähän näkyy pieniä söpöläisiä vähän joka puolella! Kevätkurjenmiekat näyttävät hyvälle kallion päällä. Mikään kiirehän niillä ei ole luovuttaa paikkaansa muille kukkijoille :D Meillä odotellaan vielä lumien sulamista, mutta perässä tullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tullaan varmasti vauhdilla pian perässä. Tuntuu aina, ettei kevät etene mihinkään ja sitten se yhtäkkiä onkin täydessä vauhdissa.

   Poista