sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Lakisääteinen tärkeiden puutarhatapahtumien vapaapäivä

Pitäisi varmaan tehdä kansalaisaloite, että jos puutarhassa on tapahtumassa jotain oikein mielenkiintoista ja tärkeää, voisi ottaa vapaapäivän. Olen ihan varma, että japaninmagnolia 'Vanha Rouva' alkaa kukkia huomenna. Miten minä pystyn muka keskittymään projektisuunnitelmiin ja tiimipalavereihin, kun tiedän, että kotona minun suosikkipuuni avaa milli kerrallaan ihania kukkiaan.
Olen melkein varma, että myös persikkapuuni 'Maira' alkaa avaamaan kukkiaan huomenna. Tuplamahtava puutarhapäivä tulossa ja minä kökötän neljän seinän sisällä.
Toisaalta yksi puutarhavapaapäivä vuodessa ei kyllä riittäisi mihinkään. Muutaman päivän päästä alkaa sinisateen kukinta kuistilla. Silloin olisi myös hyvä olla kotona tuoksuttelemassa sen ihanaa tuoksua ja juomassa kahvia kuistilla.
 Ja ehkä loppuviikosta tähtimagnolia 'Rosea' alkaa vuorostaan kukkia. Ei silloinkaan oikein töissä malttaisi olla.
Ehkä olisi saman tien paras ottaa muutama viikko vapaata. Eikös joskus ollut perunannostovapaita? Eikö puutarhan ihastelu -vapaat olisi aivan yhtä tärkeä juttu?

6 kommenttia:

 1. :D Kyllä! Ja ruukkukasvien osalta voisi olla myös "ota kukkasi mukaan töihin" -päivä :D Onneksi suurin osa kasveista jaksaa pitää kukkiaan auki useamman vuorokauden, joten ehkä työpäivän jälkeenkin ehtii niitä ihastelemaan. Mukavaa viikkoa töistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! 😁 Kyllähän nuo kukkiikin useamman päivän, mutta ei silti malttaisi. Onneksi keskiviikko on vapaa. 🎈

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on kyllä väärin, että työnteko häiritsee puutarhanhoitoa. 😉

   Poista
 3. Onneksi nyt on jo sekä aamulla että illalla pitkään valoisaa, joten töiden jälkeenkin - ja ennen - kerkeää siellä puutarhassa käydä edes piipahtamassa.
  Ja tiedätkö, kiireisimpinä aikoina aikanani minä aloin ottaa kukista valokuvia ja laitoin niitä seinille ja tietokoneen vaihtuviksi taustakuviksi. Näin niitä kukkia pääsi ihailemaan ympäri vuoden - aivan ohikulkiessa. Se vähän helpotti...
  Kaiken kaikkiaan hauska kirjoitus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolla ehkä jonkun mielestä ehtiikin olla, mutta omasta mielestä ei tarpeeksi😊. Mutta töissä käyminen kyllä mahdollistaa paljon puutarhassakin, eli täytynee vaan miettiä sitä. Minullakin on taustakuvana aina joku näkymä puutarhasta.

   Poista