keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Puupioni kukkii ja muutama muu siinä vieressä

Ostin viime keväänä puupionin hetken mielijohteesta. Istutin sen kalliolle ison kiven kylkeen. Puupioni lähtee kasvuun todella aikaisin. Silmut alkoivat kasvaa kun vielä oli hanki maassa ja pakkaset. Onneksi se ei näyttänyt häiritsevän puupionia. Ei edes toukokuun yöhallat vaurioittaneet sen jo pitkälle kasvaneita lehtiä. Yhden nupun tuo teki ja nyt se on avautumassa. En nyt tiedä, onko tämä jotenkin erityisen kaunis pioni. Aika tavalliselta näyttää. Tuoksu on ruusumainen.
Kallion matalamultaisessa penkissä kukkii suosikkini levisia. Oli hankala löytää paikkaa, jossa saisin sen menestymään, mutta nyt näyttää löytyneen. Ostin Tallinnasta kaksi uutta levisiaa ja niille pitäisi raivata tilaa tästä samasta penkistä.
 Japaninunikko ´Pacino´on jännittävän haalean keltainen. Se on lisääntynyt aika paljon vuoden aikana, mutta ehkä tuollaista hentoa kaunokaista mahtuu muutama lisääkin tälle tontille.
 Kasvmirinkurjenpolvi ´Kashmir White´ päätyi sammalleimujen ja rikkojen väliin yhtä polkua reunustamaan. Polun reunakivet ovat aina ihan vinksallaan, sillä lapset etsivät niiden alta siiroja.
 Sain tänä keväänä heidinkukan jakotaimia ja yksi niistä on riittävän iso jo kukkiakseen. Mukavan konstailematon tämä heidinkukka.
 Istuttelin tänään taas muutaman Tallinnan tuomisen. Etualalla oikealla kurjenpolvi 'Orkney cherry', sen takana kellukka ´Two tone pearl', isokonnantatar 'Superbe', niittysinilatva 'Stairway to heaven'  ja ihan etualla varpupipo. En ole ennen moisesta kuullutkaan, mutta näköjään olen varpupipon mennyt ostamaan. No, saapi nähdä, millainen tästä piposta oikein kasvaa.
 Vielä vähän uuden istutuksen tunnelmointia. Iltavalo on niin kaunis.
 Himalajanjalkalehdessä on hennon vaaleanpunainen kukka. Tähän pitäisi muodostua syötävä hedelmä. Jännittävää.
 Vielä illan valoa. Lämpö on palannut ja sen mukana hurja vauhti puutarhaan. Pian pamahtavat akileijat kukkaan.

8 kommenttia:

 1. Kauniin näköinen pioni! Mutta uusi istutusalue se vasta ihana onkin, kaikkine herkkuineen siinä kauniissa valossa puiden alla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uuteen alueeseen näkyy suoraan keittiön ikkunasta, joten kiva saada siihen vihdoin jotain kaunista. Tai oli siinä niitä koiranputkia, mutta ne teki tilaa nyt Tallinnan tuliaisille.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Siinä on kyllä hieno väri ja lehdetkin ovat sirot ja harmaan siniset.

   Poista
 3. Kaunista! Tuon kellukan väri on ihana. Taitaa mennä sekin haavelistalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kellukka on minustakin aivan ihana. Jotenkin tuo kukkien muoto sopii täydellisesti väriin. Toivottavasti asettuu hyvin uuteen paikkaansa.

   Poista
 4. Ihania kasveja, voisin ottaa nuo kaikki omaankin puutarhaani. Tunnustan olen kasviholisti😊 Minä kylvin tänä keväänä valkoista heidinkukkaa ja se näyttää itävän mainiosti. Sitä en ole koskaan aikaisemmin kasvattanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, valkoista heidinkukkaa tahdon minäkin! Tunnustaudun myös täysin kasviholistiksi. 😊

   Poista