torstai 14. heinäkuuta 2016

Kukkavoimaa!

Kesän kukkahuippu alkaa olla täällä, kun kärhöt ja loputkin ruusut pikkuhiljaa aloittelevat kukintaansa. Myös ruukkukukat ovat jo kaikki kukassa. Tässä gladioluksia.
Talvetin gladioluksen mukulat puutarhavajassa ja ilokseni ne kukkivat aivan yhtä komeasti kuin viime vuonnakin. Taidan talvettaa taas. Edellistalvena minulla talvehti gladiolus kukkapenkissa saaressa. Ihmettelin kesällä, mikä kasvi penkissä oli, kunnes se alkoi kukkia ja tunnistin kasvin. Viime talvi ei sitä enää eloon jättänyt.
Minulla on autopaikan päällä pergola, jossa kasvaa neljä lumikärhöä ja kolme tarhaviinikärhöä. Lumikärhöt ovat aloittaneet jo kukintansa ja näyttää, että ne ovat vallanneet koko pergolan. Sieltä täältä pilkistää kuitenkin viinikärhöjenkin nuppuja, joten ehkä parin viikon päästä näkyy väriäkin tässä pergolassa.
Uusi linnunpönttö köynnöksen suojissa ei kelvannut tänä kesänä kenellekään, vaikka minusta tuo olisi niin idyllinen paikka kasvattaa poikasiaan.
Osa pensasruusuista on jo lopettanut kukintansa. William Baffin kukkii tänä vuonna runsaammin kuin ennen. Sen kukat ovat lähes neon-punaisia.
 Kirjoapteekkarin ruusu on lopettelemassa kukintaansa.
Talvella kärsinyt Easy Elegance -ruusu Music box on avannut ensimmäiset kukkansa. Tämän ruusun tuoksu on suosikkini kaikista tuoksuista.
Myös talvivaurioita kärsinyt Morden blush on jaksanut kukkia. Seuranaan jalokurjenpolvi Orion sekä jaloakileja.
 Vielä viimeinen silmäys ruusutarhan siimekseen ja suunta kohti saarta ja sen puutarhaa.
Kävin kaupungissa taimitarhassa ja mukaan tarttui alennuksesta hämyvuokkoja saareen rakenteilla olevaan varjopenkkiin. Ostin myös erilaisia maksaruohoja, sillä kallio puutarhan takana kaipaa hieman väriä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti