sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kesälomatunnelmaa etsimässä

Kesäloma on alkanut! Huomenna ei olekaan työpäivä ja onkin outoa kun nyt sunnuntaina ei tarvitsekaan käydä päässän ensi viikon suunnitelmaa läpi: Mitä töissä on? Kuka vie ja hakee lapset? Onko iltaisin jotain ohjelmaa? Missä välissä käyn ruokakaupassa? Milloin on aikaa tehdä puutarhahommia?
Vietin ihanan touhukkaan viikonlopun mökillä. Istutin loputkin kasvit kasvihuoneeseen.
 Laitoin kesäkukat rukkuihin kasvihuoneen eteen.
Ruukkuistutukset eivät ole minun vahvuuteni. Tänäkin vuonna taas ostelin mitä sattuu ja länttäsin taimet ruukkuihin. En ole näistä kesäkukista kauhean kiinnostunut, mutta ne tuovat niin kivasti väriä heti alkukesästä.
Viime talvena ostin 70%alennuksella tällaisen köynnöskehikön kasvihuoneen nurkalle. Nyt sain senkin paikoilleen ja istutin John Davis -ruusun sen keskelle. Itseasiassa taimistolla sai näitä ruusuja 3 kpl 50%-alennuksella, joten ostin samantien kolme. Istutin loput kaksi ruusua myös puutarhaan. Taidankin olla melkoinen tarjoushaukka.
Olin nähnyt ruotsalaisessa puutarhalehdessä kuvan, jossa vanhoista harmaantuneista heinäseipäistä, oltiin tehty kehikko, jossa riippua sipulimaan yläpuolella kauniita amppeleita. Tämä kuva jäi mieleeni ja minun on siitä lähtien pitänyt sellainen rakentaa. Olin huomannut vanhoja heinäseipäitä lautapinossa, mutta ne olivat niin jumissa alimmaisena, etten saanut niitä sieltä mihinkään ellen olisi purkanut koko valtavaa lautakasaa. Rakensin sitten telineen koivun oksista ja vanhoista harjanvarsista. No, sen on näköinenkin :D Mutta kuvitelkaa tähän alle kukkiva kukkameri ja amppelit rönsyilemään mehukkaita mansikoita.(minä kovasti koitan kuvitella) Pistin amppeleihin jatkuvasatoista Ria-mansikkaa. Tuohon alapuolelle heittelin pari pussia kesäkukkasekoitusta.
Hain metsästä ruostuneet kottikärryt pihan varjoiseen nurkkaukseen. Näihin ajattelin siirtää tuosta penkinstä vähän kuunliljoja, keijunkukkia ja vaikka vähän suikeroalpia. Multa vaan pääsi loppumaan, joten täytyy maltaa ensi viikkoon.
 Iso hevoskastanja metsänreunassa kukkii komeasti.
Täällä latvuksen alla oli ihana istuskella ja yrittää virittää aivot vähän rennommalle taajuudelle. Pienten lasten kanssa on oppinut siihen, että kun on pienikin vapaa hetki, niin täytyy aikailematta tarttua toimeen oli se sitten astianpesukoneen tyhjennystä tai kukkapenkkien kitkemistä. On jotenkin tottunut siihen, että hommat voidaan millä hetkellä hyvänsä keskeyttää. Nyt kun kuopus on 2,5 -vuotias ja he isosiskon kanssa leikkivät ja tohuavat jo pitkiä aikoja ihan rauhassa, on minulla nyt yht´äkkiä paljon enemmän aikaa. Kuitenkaan en osaa nyt vain istua, vaan touhuilen koko ajan. Hetkeksi kun istahdan kuistille näen heti jotain keskeneräistä tai saan jonkin uuden idean ja sitten olen taas työn touhussa.
Oravakin rupesi rauhattomuudelleni irvistelemään. Päätinkin, että puutarhan sijaan kannattaisi rentoutua katsellen jotain, joka ei työtä kaipaa.
Esimerkiksi tämä puolimetrinen kukkiva bonsai-pihlaja ei puutarhurin saksia kaipaa.
 Nämä pikkuruiset ruohosipulit kasvavat ilman lannoittamista tai kastelua.
 Tätä kalliota ei tarvitse lakaista.
Eikä kukaan puutarha-arkkitehti olisi osannut suunnitella tätä täydellisempää keltamaksaruohoistutusta.

6 kommenttia:

 1. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kivalle näyttää. Ihana kurre. Mukavaa lomaa ja juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurre jäi minua pitkäksi aikaa katselemaan. Kiitos toivotuksista ja hyvää lomaa sinullekin!

   Poista
 3. Niin kaunista on luonto siellä! Ihana pikkupihlaja kallion kolossa! Ahkeralle touhuajalle varmaankin hyvä välillä kääntää katsetta sinne, missä työtä ei tarvita. Minä taas puolestani vähän kadehdinkin tuollaista nopeaa energiaa ryhtyä tuumasta toimeen.

  Sehän on näppärää, kun tarjoushaukkana ei tarvitse maksaa mistään täyttä hintaa. Itse en ehdi ja jaksa käydä puutarhakaupoissa kuin kerran kaksi vuodessa ja silloin sitten täysi lasti, mutta tarjoukset jää hyödyntämättä. Perennoja en juurikaan osta, mutta pensaat haen kaupoista, vaikka kyllä niitäkin on vaihdoissa tullut.

  Suven suloisuutta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan pitäisi enemmän nauttia kauniista luonnosta, eikä koko aika touhottaa puutarhassa.Itse käyn tosi usein puutarhaostoksilla. Aina muka tarvitsee jotain ja sitten mukaan tarttuu aina jotain "kun halvalla sai"😁. No, minulla on pari puutarhaa tässä täytettävänä, joten aina löytyy kaikelle paikka. Hyvää kesää sinullekin!

   Poista