tiistai 20. kesäkuuta 2017

Pinkkiä, pinkkiä, pinkkiä

Metsäpuutarhassa on pinkki päässyt valloilleen. Yläkuvassa etualalla alppiruusu Lumina, keskellä puistoatsalea Ruususen uni ja takana tummemman pinkkinä puistoalppiruusu Eino.
Nukka-alppiruusu Unelma kasvaa syvässä varjossa tammen alla. Hyvin näyttää kukkivan sielläkin. Unelman kaverina kasvaa nukka-alppiruusu Hellikki, joka on yhtä pinkki kuin seuralaisensakin.
Marjatanalppiruusu Helsingin Yliopisto on minusta kauniin hennon vaaleanpunainen. Sen kasvaa tontin rajalla ja sen pitäis kasvaa suureksi.
Puistoatsalea Adalmiinassa yhdistyy pinkin eri sävyjä sekä hitunen keltaista. Adalmiinan takana kukkii puistoatsalea Illusia valkokeltaisin kukin. Sen kukat tuoksuvat todella hyviltä. En olekaan ennen sitä aikaisempina vuosina huomannut.
Lähikuvassa vielä pienempi adalmiina viime vuoden istutuksesta. Atsaleat ovat jotenkin epätodellisen näköisiä kukkiessaan.
Grönlanninpursu tuoksuu myös metsäisen hyvältä. Taustalla marjatanalppiruusu Haaga. Pinkki sekin.  

4 kommenttia:

 1. Ihania! Etenkin tuo Helsingin Yliopisto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvän värinen. En ollut tajunnutkaan kuinka monta pinkkiä alppiruusua olinkaan istuttanut 😁 Kun ne tuosta vielä kasvavat niin tukahdun pinkkiin!

   Poista
 2. Kyllä kukkii :) Jotkut alppiruusut ja atsaleat menee mun makuuni jo vähän liiankin pinkeiksi, mutta tuo Helsingin Yliopisto näytti tuossa kuvassa tosi ihanalta. Onko Eino paljon intensiivisemmän pinkki?

  Grönlanninpursusta en ollut tiennytkään. Näyttää kuvassa samanoloiselle kuin suopursu. Onko paljon eroa? Tuoksu on varmaan ihana. Rakastan suopursun tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin Ylippisto on kaikkein luontoon sopivimman värinen. Eino on tummemman pinkki ja ehkä vähän räikeä. Tuo pursu myytiin nimellä grönlanninpursu, mutta en kyllä tiedä, onko eroa suopursuun miten paljon. Tuoksu on ainakin sama.

   Poista