keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Atsaleoiden kauneuskilpailut

Vanhimmat atsaleat metsäpuutarhassani ovat nyt kaksi vuotta vanhoja. Aiempina kesinä en ole kukkia nähnyt, mutta tänä vuonna kaikki (paitsi kuningasatsalea Estelle)  ovat kukkineet! Kevätatsalean kukinta on jo ohi, mutta nyt muut pensaat ovat nousseet loistamaan.
 
Puistoatsalea Adalmiina kukkii kaikkein runsaimmin ja tasaisesti koko pensaan laajudelta. Lisäpisteitä myös aivan ihastuttavasta yhteensopivuudesta taustalla vilkkuvan Illuusian kanssa.
 Puistoatsalea Illusia ei kuki ihan niin runsaasti, mutta kukinnan niukkuuden korvaa muuten kaunismuotoisesti kehittynyt kasvu sekä metsäpuutarhaan erityisesti sopiva kelta-valkoinen väritys.
Ilokseni myös viime syksynä istuttamani pienempi Illusia kukkii. Vaikka pensas onkin vielä pieni, niin kukkia löytyy koko pensaan korkeudelta. Tälläkin on parinaan Adalmiina tai Tarleena. En muista varmasti ja tämä pari ei vielä ole avannut nuppujaan, joten en ole voinut tarkistaa.
Revontuliatsalea on joukon räiskyvin ja erottuvin. Tämä ei  vain sovi väriltään tähän istutukseen. Minun täytyy siirtää se tuonne metsätarhan toiselle laidalle. Tämän kanssa sopisivat jotkin tummanvihreät havut.
Viimeisenä vielä Ruususen uni. Raikkaan vaaleanpunaiset kukat eivät ole liian räikeät metsäpuutarhaan, vaan juuri täydelliset! Lisäksi pensaan kasvu on tasainen ja tämä kaikista atsaleoista luo eniten haluamaani satumetsän tunnelmaa.

Tämän tiukan kisan voittaja on löytynyt! Oneksi olkoon Ruususen uni! Palkinnoksi lusikallinen rodolannoitetta ja lisää havunneulasia juuristolle.
 
2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi facebookin puutarhablogien kautta. Mielenkiintoisia asioita blogissasi. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa, jos kiinnostaa. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun käyt lukemassa! Täytyy käydä kurkkaamassa arvontaa. Puutarhakirjoja ei ole koskaan liikaa.

      Poista