keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Köynnöshortensiassa surisee

Köynnöshortensia on kasvanut kahden mökin välisessä istutusalueessa muistikuvien mukaan 30-40 vuotta. Se on pitkä aika. 30 vuoden päästä suunnittelen jo eläkepäiviä. Saatan olla jo isoäitikin. Onkohan tätä köynnöshortensiaa silloin enää?

 Köynnöshortensian alta kuljetaan, kun mennään puutarhaan. Se tuo jännittävän, vähän viidakkomaisen tunnelman. Toiselta puolelta katsottuna se peittää mukavasti näkymiä.
 Köynnöshortensian juurella kasvaa saniaisia ja yksi sitkeääkin sitkeämpi pikkusydän, joka on myös ties kuinka vanha. En ole ikinä tehnyt tälle istutusryhmälle mitään. En ole kitkenyt, en kastellut, en lannoittanut. Enkä oikein osaa päättää, pitäisikö minun tehdä jotain, vai antaa tämän komeuden kasvaa, niinkuin se on ilmeisesti kymmeniä vuosia kasvanut - rauhassa.
 Ainoa ongelma alkaa olla, että suoraan edestä katsottuna köynnös on jo aika kalju. Säleiköstä näkyy läpi.
 Toisaalta varretkin ovat aika koristeelliset. Paksummillaan ne ovat käsivarren paksuisia. Yksi idea minulla olisi istuttaa siperinkärhö tähän juurelle. Jos se kiipisi köynnöshortensiaa pitkin ja peittäisi kaljun alaosan. 
Kuva on vähän huono. Saunan ikkunasta otettu. Mutta tuolla katolla köynnöshortensiaa kasvaa ainakin kahden metrin mitalta ja suurin osa kukista kukkii siellä. Surina on melkoinen. Kimalaiset rakastavat köynnöshortensiaa. Kyllä minäkin mieluusti sen kukista nauttisin enemmänkin, mutta katolle asti en lähde niitä ihailemaan.
 

2 kommenttia:

  1. Kiva kun olen löytänyt blogisi facebookin puutarhablogien kautta. Mukava blogi sinulla. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet tänne tiesi löytänyt. Minäkin olen ryhmän kautta löytäny monta mielenkiintoista blogia - myös sinun. Kesäterveisiä myös sinne!

      Poista