tiistai 21. kesäkuuta 2016

Onnenapilanurmikko

Pari päivää saarielämää takanapäin.Niitty kasvihuoneen edessä on jo kovaa vauhtia kukkimassa;  kellot, nurmikohokit sekä neilikat ovat pikkuhiljaa valtaamassa alaa mäkitervakolta ja tulossa pitämään seuraa päivänkakkaroille.
Sisällä kasvihuoneessa olen saanut viimeisetkin kesävieraat ruukkuihinsa. Lattialla tänä vuonna ananaskirsikka sekä sen perässä kolme chiliä.

 Hyllyllä erilaisia basilikoja, pelargoneja sekä pari chiliä vielä.
Toisella reunalla altakastelualtaissa kuusi tomaattia. Kolme kirsikkatomaattia ja kolme jotain muuta. En muista nyt lajeja, koska oma taimikasvatukseni päättyi vähän köpelösti ja kun pääsin taimikaupoille, oli jo loppuunmynti meneillään. Nappasin kolme jotakin lajiketta. Saa nähdä, mitä tulee.
 
Kasvihuoneen pääty on auki, eli siinä ei ole lattiaa, vaan tuliaiseksi joskus saatu viiniköynnös Fabel. Köynnös on aika kitulias. Kerran on tullut muutama rypäle. Ehkä se tänä vuonna piristyy, sillä kaivoimme viime syksynä kasvihuoneen takaa suuren syreenin pois. Köynnöksen aluskasvina on kuukausimansikkaa, jotka jouduin siirtämään pois yrttitarhasta, sillä peurat pitivät niistä liikaa. Ihan hyvin ne näyttävät tänne sopeutuneen. Mansikat ovat vain ihan pikkuisia ahomansikan kokoisia, sillä en ole täällä keväällä juuri ollut kastelemassa.

 Kasvihuoneen toisella kyljellä on yrttimaani. Yrtit olivat talvehtineet loistavasti. Ainoastaan ranskalainen rakuuna näyttää vähän kärsineeltä. Oregano, iisoppi ja timjami valtaavat tasaisesti alaa. Timjami on levittäytynyt polun toiselle puolelle, jolla vielä viime kesänä olivat kuukausimansikat. Lautojen välistä pilkistää ketoneilikka.
 Ruokakaupan vihannesosastolta ostamani salvia talvehti jo toista talvea ja oli alkanut kukkia. Todella kauniita nämä salvian kukat. En muista, että olisi viime kesänä kukkinutkaan. Vieressä kasvava sitruunamelissakin on ruokakaupasta peräisin. Ihan yhtä hyvin nämä näyttävät kasvavan ja talvehtivan kuin taimikaupankin ostokset.


Niin ja miksi otsikkona on onnenapila nurmikko. No, koska meillä on täällä sellainen. Pieni nurmikenttä lapsille leikkimiseen, jossa kasvaa hirveästi neliapiloita. Yhdeltä seisomalta poimin kuusi kuvaa varten. Taida vielä nämä kasvihuoneeseen, jos vaikka onni tarttuisi ja saisin mahtavan sadon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti