keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Nurkkien siistimistä

Loma lähestyy! Sunnuntaina pakataan kimpsut ja kampsut ja pikkaisen vielä taimia ja lähdetään kuukaudeksi saaripeikoiksi. Ihanaa! Työt alkavat olla tehtynä tämän kevään osalta, joten tänään etätyöpäivän iloksi viimeistelin vielä kaupunkipuutarhan keskeneräisiä töitä.

Metsäpuutarhan reunamilla riittää vielä hommia. Tänään päätin oikaista vähän ja tein laiskan puutarhurin nurkkiensiistimisistutuksen. Tässä on tämä nurkkaus ennen.

 Tässä on nurkkaus sen jälkeen, kun kippasin siihen kolme säkkiä multaa.

Sitten katekangasta multakasan päälle, vettä letkusta ja kaksi kottikärryllistä haketta. Lopuksi katsoin hyvät paikat töytöangervon taimille, kuopsutin katetta sivuun ja leikkasin kankaaseen aukot. Sitten taimet sinne ja lisää vettä niskaan.

 Ja näin oli nurkka siistittty. Töyhtöangervot ottavat tilan haltuun hienosti ja ovat oivia pensaankorvikkeita vähän paikassa kuin paikassa.

Tänä keväänä hommat etenivät kivasti metsäpuutarhassa. Sain tämän hakepolun tehtyä ja sen ympäristön istutettua. Nyt lapsilla on reitti suoraan leikkikentälle alapihalta.

 Keskeneräiseen päätyyn tein tällaisen istutuksen: keskellä pensasmagnolia, jonka juurella juuria suojaamassa rentoakankaalia ja ympärillä jaloangervoja.

 Päätyyn siirsin aurinkoisemmasta päädystä kapealehtikalmian,liian oranssina kukkineen revontuliatsalean sekä yhden jaloangervon, joka kasvoi parimetriseksi jättiläiseksi, eikä sopinut paikalleen japaninmagnolian eteen.
 Metsäpuutarha ei tullut valmiiksi, mutta syksyllä saanen loputkin istutukset tehtyä. Nyt vain kunnon sadetta ja myrskyä tänne, niin siirretyt ja keväällä istutetut taimet selviävät, vaikka puutarhuri on toisen puutarhan kimpussa saaressa.

Vaikka minun piti pitäytyä uusista projekteista ja tehdä vain metsäpuutarhaa, niin jotenkin pääsi lipsumaan eilen tämä lupaus. Näin Hong-Kongissa ihania mehikasvi-six-packejä ja pakkohan niitä oli pari napata mukaan. Siitä se ajatus sitten taas lähti, ja näpräsin meidän soramäkeen tällaisen istutuksenalun.

Tässä viihtyisivät varmasti myös levisiat - yhdet lempikasveistani, joiden kanssa en ole vielä kovin hyvin menestynyt. Mutta tämäkin saa odottaa elokuulle. Kaupunkipuutarhan hommat on tältä erää tältä keväältä virallisesti tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti